به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، آیت الله مهدی هادوی تهرانی، محقق و مولف دینی شامگاه(5 آبان) در همایش بزرگ «زیبا اندیشان حسینی» در مجتمع خاتم الانبیا(صلی الله علیه و آله) رشت با بیان اینکه هر قدمی که بر میداریم مقدمه قدمهای بعدی و نتیجه قدمهای قبلی است اظهار کرد: برداشتن یک گام گرچه به ظاهر فاصله کوتاهی است اما به واقع بخشی از زندگی یک انسان را تشکیل میدهد که میتواند فاصله نهایی او را از زمین تا آسمان کوتاه کند.
وی ادامه داد: عکس العملی که انسان در شرایط خاص نسبت به یک حادثه نشان میدهد، حاصل و نتیجه همه زندگی اوست.
آیت الله هادوی تهرانی با اشاره به تفاوت بین انسان و سایر موجودات اذعان کرد: گوهر انسان در گرو اختیار و اراده او شکل میگیرد درحالیکه این اختیار و اراده در بسیاری از موجودات دیگر نیست.
وی با بیان اینکه انسان، انسان به دنیا میآید اما انسان از دنیا نمیرود تصریح کرد: به تعبیر فلسفه صدرایی انسان، انسان به دنیا میآید اما ممکن است درنده، بهیمه، شیطان و ملک از دنیا رود.
این استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم افزود: قرآن میفرماید: اینکه انسان چه به دنیا میآید چندان مهم نیست اینکه چگونه از دنیا میرود مهم است. و این در گرو اراده و اختیار انسان است که انتخاب میکند چگونه زندگی کند.
وی با تاکید بر اینکه هر عملمان در روح و نفسمان تاثیرگذار است گفت: وقتی این عمل تکرار میشود این تاثیر ماندگارتر شده و روح و جان ما رنگ آن را خواهد گرفت.
آیت الله هادوی تهرانی ادامه داد: انسان اگر اخلاق خود را تغییر نداده و بر اساس فطرت انسانی زندگی کند این صفت در او ماندگار خواهد شد که از آن به ملک تعبیر میشود.
وی با بیان اینکه زندگی امروز ما آینده را نیز متاثر میکند اظهار کرد: فردا مفهومی بینهایت است که برای ما قابل درک نیست انسان در دنیا محدود بوده و نمیتواند نامحدود را درک کند.
این محقق و مولف دینی با اشاره به اینکه آینده را با رفتارهایمان رقم میزنیم افزود: رفتار هر انسانی نتیجه ایمان و باور اوست. ایمان امری قلبی است و نمیتوان آن را با چشم سر دید اما آثار آن در رفتارهای انسان بروز میکند و هر انسانی بر اساس ایمان خود عمل میکند.
وی اضافه کرد: ایمان بر دانش و معرفت ما استوار است، فهم ما از جهان مقدمه ایی است که میتواند تامین کننده ایمانمان باشد.
آیت الله هادوی تهرانی با بیان اینکه در تفسیر اسلامی علم مقدمه ایمان است اذعان کرد: علم در فرهنگ اسلامی بسیار ارزشمند و مقدس معرفی شده اما ضرورتا موجب ایمان و نجات نیست.
وی تاکید کرد: علم شرط لازم برای ایمان است اما شرط کافی نیست. یقین معرفتی مستلزم باور نیست گرچه میتواند مقدمه باور باشد.
وی با بیان اینکه هنوز رسانه دین پیرزنهاست گفت: نه اینکه معرفت ارزش ندارد معرفت و علمی ارزشمند است که مقدمه ایمان شود اما اگر علم پردهایی بر دل ما و موجب مغرور شدنمان گشت نه تنها موجب نور و سعادت نشده بلکه عامل هدایت به سمت ظلمت و گمراهی است.
این محقق و مولف دینی با بیان اینکه دین برخواسته از فطرت الهی است گفت: دروغ گفتن، حرمت قائل نشدن، عفت شکستن همه از منکرات است و اگر این را درک میکنیم و بدان باور داریم باید در عمل خود نشان دهیم.
وی با بیان اینکه انسان با برپا داشتن نماز و توسل به ائمه(علیهم السلام) باید ایمان خود را تقویت کند، اظهار کرد: پیامبران و ائمه از جنس ما هستند نه غیر ما و اینکه آنها را تافتههایی جدا بافته بدانیم یک آسیب است و قرآن بارها فرموده که پیامبرانی از جنس خودتان برای هدایتتان فرستادیم.
آیت الله هادوی تهرانی با بیان اینکه با ظاهرسازی و بازیگری به جایی نمیرسیم و و فقط خود را فریب میدهیم افزود: مومن باید نماز برپا دارد، خمس و زکات داده و حج برود اینکه میگویند دل پاک باشد خرافه ایی بیش نیست چگونه دل پاک باشد اما نماز نخواند.
وی محرم و عاشورا را فرصتی برای تفکر در اعمال دانست و افزود: حسین(علیه السلام) چراغ هدایت است و باید سعی کنیم اگر به قله نمیرسیم حداقل در مسیر قله به اندازه توان خود گام برداریم.
آیت الله هادوی تهرانی تاکید کرد: حقیقت داستان کربلا تجلی ایمان است در برابر کفر. سختی و رنج حسین و یارانش موجب سعادت و نعمت برایشان و شقاوت و ظلمت برای یارانش شد.
گفتنی است، همایش« زیبااندیشان حسینی» همزمان با سالروز ورود زینب کبری(سلام الله علیها) به کوفه با شعار « به جز زیبایی چیزی ندیدم» در سالن شهید انصاری مجتمع خاتم الانبیاء(صلی الله علیه و آله) رشت برگزار شد.
نظر شما