به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاري شبستان، مراسم چهلم درگذشتِ آيت الله ابوالقاسم خزعلي، دبيركل بنياد بين المللي غدير، امروز چهارشنبه، ششم مهرماه ۹۴ با حضور تعدادي از شخصيت هاي كشوري و لشكري در مسجد قباي تهران برگزار شد.
مسئوليت پذيري، درس مهم عاشورا است
حجت الاسلام سيد محمدعلي غروي، استاد حوزه در اين مراسم، مسئوليت پذيري را درس مهم و نخست عاشورا و قيام سيدالشهدا (ع)، دانست و گفت: آيات، روايات و نهج البلاغه حضرت علي مشخص مي كنند كه انسان در برابر خدا، دين او، اوليا و رهبران ديني مسئوليت دارد.
وي با بيان اينكه خداوند عموما به ماه و خورشيد و مانند اين ها قسم ياد مي كند، افزود: خدا تنها دوبار در قرآن به خود قسم مي خورد كه يكي از آن ها، درباره مسئوليت پذيري است: «اي پيامبر! به خدايت قسم، من در روز قيامات، انسان ها را به خاطر اعمال و رفتارهايشان، محاكمه مي كنم و انبيا را مورد سوال قرار مي دهم».
استاد حوزه يكي از وصيت هاي آيت الله خزعلي را قرار دادنِ دستمالي كه با آن براي اميرالمومنين گريه كرده است در كنار پيكرشان معرفي كرد و ادامه داد: حضرت علي، نماد واقعي مسئوليت پذيري است. حضرت در خطبه شقشقيه مي فرمايند:«پسر ابوحقافه، حق مرا غصب كرد درحالي كه مي دانست وجود من به جامعه، تعادل مي بخشد. با اين وجود صبر كردم؛ كه چوم خاري در چشم و استخواني در گلو است... اما حضور حاضران و عهدي كه خداوند از علما گرفت، موجب پذيرش خلافت شد. خلافتي كه نزد من از بزاق دهانِ بزغاله، بي ارزش تر است».
اولين پيام عاشورا، مسئوليت است
وي اولين پيام عاشورا را مسئوليت دانست آن چنان كه سيدالشهدا فرياد مي زند، مگر نمي بينيد، حق را ضايع كردند و باطل را بر كرسي قدرت نشاندند، خاطرنشان كرد: طبق آيات و روايات، همه ما در برابر خدا، دين خدا و اوليا و رهبران الهي مسئوليت داريم؛ بنابراين نبايد از اين مسئوليت غافل شد.
حجت الاسلام غروي با بيان اينكه خداوند حقوقي و حدودي دارد كه يكي از آن ها، نماز است، گفت: مرحوم آيت الله خزعلي به فرزندانشان وصيت كردند، نماز اول را جدي بگيريد. همچنين آن ها را عدم غفلت از نماز شب سفارش نمودند.
آيت الله خزعلي، عالمي آزاد بودند
وي با اشاره به مسئوليت پذيري انسان ها در برابر خدا و اوامر و نواهي او و اينكه در صورت تجاوز از اين حدود از مرز بندگي خدا خارج شده ايم، افزود: آيت الله خزعلي باوجود تمام مقامات علمي و فقهي و تفسيري، حدود خدا را نگه مي داشتند و هيچگاه در بندِ گروه، جناح، دسته و حزب نبودند.ايشان روحاني آزادي بودند كه فقط در خط و پيرو امام و رهبري بودند.
استاد حوزه مسئوليت پذيري در برابر خدا، دين و رهبران الهي را از ويژگي هاي آيت الله خزعلي معرفي كرد و ادامه داد: ايشان توجه بسياري به قران داشتند و به فرزندانشان، قرائت روزانه يك جزء و يا دست كم يك حزب از قرآن را سفارش نمودند.
آيت الله خزعلي در دفاع از انقلاب، ثابت قدم بودند
وي گفت: اطاعت ايشان از امام و رهبري، تحقق و تجلي آيه اطيعو الله واطيعو الرسول در وجود آيت الله خزعلي خواند و افزود: همان طور كه مقام معظم رهبري فرمودند ايشان، ثبات قدمي مثال زدني در مسير نهضت امام و دفاع از انقلاب داشتند.
حجت السلام غروي با بيان اينكه امام حسين (ع) تنها به علي اكبر و حر رياحي، بلافاصله اجازه حضور در ميدان را دادند و به بقيه اصحاب، با اندك فاصله اي چنين اجازه مي دادند، خاطرنشان كرد: اين رفتار امام، براي بررسي ميزان ولايت مداري و اطاعت پذيري اصحاب بود.
وي در پايان با نقل خاطره اي از آيت الله خزعلي گفت: آن مرحوم، علاقه بسياري به امام زمان(عج) داشتند به طوري كه وقتي در جلسه اي بنده، نام ايشان را در كنار نام حضرت آوردم وگفتم، صلوات بفرستيد؛ فرمودند: سخنراني شما بسيار خوب بود به جز اينكه به اشتباه نام بنده را كنار نام حضرت مهدي آورديد. ما فقط يك آقا داريم آن، امام زمان است.
نظر شما