سعید سعادتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار شبستان در بیرجند اظهار داشت: پیشتازی در عرصه علم و فناوری، تعالی و مقاوم سازی فرهنگی و اقتصاد مقاومتی سه رویکرد مهمی است که در ابلاغ سیاستهای کلی برنامه ششم توسعه توسط مقام معظم رهبری به آن اشاره و تاکید جدی شده است.
وی با اشاره به اینکه امروز دشمن از جنگ سخت و نبرد نظامی با اسلام و کشورهای اسلامی ناامید شده به همین دلیل به جنگ نرم در قالب یک جنگ پیچیده، هدفمند و ساماندهی شده روی آورده است که از آن به عنوان ناتوی فرهنگی تعبیر شده است، ادامه داد: ما امروز با سلطه و نفوذ دشمن و غرب در سه عرصه «علمی و فناوری، ... ، ....» مواجه هستیم.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستاد عالی کانونهای مساجد کشور افزود: در عرصه «علم و فناوری» امروز با سلطه علمی دشمن مواجه هستیم که بخشی از تحریم ها در عرصه های علمی و فناوری در زمان تحریم ها نیز به این عرصه مربوط می شود.
وی با بیان اینکه عرصه «فرهنگی» عرصه دیگری است که با سلطه و نفوذ فرهنگی استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و اسرائیل غاصب و برخی از دولتهای خبیث غربی با آن مواجه هستیم، گفت: کشور ایران نزدیک به نیم قرن است که با این سلطه فرهنگی و هجمه اجتماعی دشمن مواجه است.
مقابله با نبرد نرم دشمن؛ یکی از رسالت های اعضای کانونهای فرهنگی هنری مساجد
وی همچنین به سلطه و نفوذ اقتصادی غرب نیز در عرصه اقتصادی اشاره کرد و اظهار داشت: امروز که دشمن در این سه عرصه، باورها، اعتقادات،افکار و رفتار نوجوانان و جوانان را نشانه رفته است یکی از رسالتهای اصلی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در مقابله با این نبرد نرم، حضور حداکثری با اتکاء به ظرفیت های مادی و معنوی مساجد به عنوان سنگر مقدس فرهنگی در این سه میدان بزرگ « جهاد علمی، جهاد فرهنگی و جهاد اقتصادی» است.
سعادتی تصریح کرد: فراهم کردن بستر آمادگی همه جانبه مردم به ویژه نوجوانان و جوانان به عنوان نسل سوم و چهارم انقلاب اسلامی به منظور حضور حداکثری و ایثارگری در این سه جهاد اعظم از جمله رسالتهای سنگینی است که امروز به دوش کانونهای فرهنگی هنری مساجد است.
وی گفت: اگر دیروز نسل اول و دوم انقلاب اسلامی در شکل گیری انقلاب نقش موثری داشته اند، امروز نسل نقش سوم و چهارم انقلاب در حفظ و صیانت از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن و صدور پیام انقلاب به کشورهای اسلامی و سراسر جهان وظیفه ای به مراتب سنگین تر و خطیرتر از نسل اول و دوم برعهده دارند.
تولید قدرت نرم جزو اولویت های فرهنگی نظام اسلامی است
به گفته وی، امروز که دشمن پایه های فکری و علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و معیشتی کشور را نشانه رفته است، تولید قدرت نرم با تربیت نیروهای متعهد و کارآمد انقلابی در عرصه های تخصصی و همچنین حرکت جبهه ای هماهنگ و هم افزار و هدفمند با محوریت اهداف بنیادین و اساسی انقلاب اسلامی و برگرفته از اندیشه های ناب حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری جزو اولویت های فرهنگی نظام اسلامی است که تمامی فعالان فرهنگی و مدیران کانونهای مساجد به عنوان افسران جنگ نرم باید به آن اهتمام داشته باشند.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستاد عالی کانونهای مساجد کشور تصریح کرد: ما زمانی از پیامدهای جنگ نرم رهایی می یابیم که قله های موفقیت و پیشرفت را در عرصه های علمی، فرهنگی و اقتصادی بپیمایم و در واقع به اقتدار نظام اسلامی در سه عرصه «علمی، فرهنگی و اقتصادی» برسیم.
وی ادامه داد: امروز رویش جوانان خودجوش و داوطلب انقلابی در عرصه های علمی، فرهنگی و اقتصادی نویدبخش جایگاه نظام اسلامی در این سه عرصه است که به طور حتم بستری برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی است.
وی گفت: در برنامه پنجم توسعه که امسال به پایان می رسد پیش بینی شده بود که ۲۵ درصد از مساجد شهرها و روستاهای بالای جمعیت یک هزار نفر دارای کانون فرهنگی هنری شوند که خوشبختانه با برنامه ریزی های دقیق و حمایت های به موقع دولت، مجلس و وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی و تلاش های نیروهای فعال و داوطلب مردمی از جمله ائمه جماعات و مدیران و اعضای کانونهای فرهنگی هنری، کتابداران و ... به این هدف دست یافته ایم.
به گفته سعادتی امروز شاهد راه اندازی ۲۰ هزار کانون فرهنگی هنری و ۶ هزار کتابخانه باز و مخزن دار در سطح مساجد کشور هستیم.
وی اظهار داشت: استان خراسان جنوبی از استعدادها و ظرفیت های مختلف و متنوعی در عرصه های فرهنگی، هنری و اجتماعی برخوردار است که متاسفانه به جهت نوپایی، مرزی بودن و کم برخوردار بودن، بخش اعظمی از این استعداد بالقوه و بکر باقی مانده است که می توان با یک برنامه ریزی منسجم، منطقی و هماهنگ و هم افزار با دستگاههای فرهنگی و اجتماعی استان در سطح مدیران و عناصر فرهنگی و کُنش گران اجتماعی و همچنین حضور حداکثری مردم ولایت مدار استان به ویژه نخبگان، فرهیختگان و هنرمندان، متولیان مساجد در یک برنامه ریزی کوتاه مدت،میان مدت و بلندمدت شاهد رشد و شکوفایی استعدادها و غنیسازی ظرفیت های استان در عرصه های مختلف به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر باشیم.
معاون برنامه ریزی و توسعه ستاد عالی کانونهای مساجد کشور با تاکید بر اینکه کانونهای فرهنگی هنری مساجد از یک ظرفیت و پتانسیل ویژه برخوردار هستند که می توان از این شبکه فراگیر فرهنگی مسجدمحور در سطح استان در جهت تقویت بنیه اعتقادی و گرایش ها، رفتارها و آموزه های دینی در سطح استان استفاده کرد، گفت: استان خراسان جنوبی دارای ۴۶۷ باب کانون فرهنگی هنری است.
وی اظهار امیدواری کرد: در دوران مدیریتی حجت الاسلام سبزه کار مسئول جدید دبیرخانه مساجد استان شاهد تسهیل و تسریع در توسعه کمی و کیفی کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان، افزایش کارآیی و اثربخشی فعالیت ها و حمایت های مادی و معنوی مسئولان ارشد استان به ویژه امام جمعه مرکز استان، استانداری، مدیرکل فرهنگ و ارشاد و سایر دستگاههای فرهنگی از این نهاد باشیم.
گفتگو: زینب رمضانی
نظر شما