جایگاه و پیام عاشورا باید با محتوا و بیانی دلنشین برای جوانان تببین شود

خبرگزای شبستان: حجت الاسلام غرویان گفت: عاشورا تنها مختص به محرم نبوده و نیست و درسها و پیام عاشورا باید درکتابهای درسی با محتوا و متنی دلنشین برای جوانان و نوجوانان بیان شود تا آنان نسبت به جایگاه عاشورا درک و توجه بیشتری داشته باشند.

حجت الاسلام محسن غرویان عضو هئیت علمی جامعه المصطفی العالمیه درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به نقش بی بدلیل حضرت زینب(س) در جایگاه شناسی عاشورا در تبلیغات گفت: حضور حضرت زینب در جبهه نبرد علاوه براینکه  یک قوت قلب برای امام حسین(ع) و سایرهمراهان بود مبلغ و پیام آور شجاعی بود که توانست با حضور در جبهه نبرد جایگاه عاشورا در تاریخ و برای همه بشریت ماندگار سازد.

 

وی افزود: در طي تاريخ حوادث بي‌شماري به وقوع پيوسته است كه گاهي از آنها جز نامي باقي نمانده است ولي در دل حوادث بزرگ بشريت، حادثه بي‌نظيرعاشورا با ويژگي‌هاي خاص خود پس از 14 قرن نه تنها نام او را پرآوازه‌تر ساخته بلكه با گذشت سال‌ها ابعاد تازه‌اي از آن را برای مردم شناسایی و تببین مي شود.

 

عضو هئیت علمی جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: دستگاه اموی که یک بایکوت شدیدی خبری در شام و کل جهان اسلام پدید آورده بود، می‌توانست حادثه عاشورا یک مساله بسیار ساده نشان دهد و به راحتی از کنار آن بگذرد، در همین راستا معاویه قبل از مرگش به یزید وصیت کرده بود که مردم شام را از منطقه بیرون مبر، چرا که مردم شام را با تزویر توانسته‌ایم در پیش خود نگه‌داریم، لذا وقتی حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام در محراب به شهادت رسید، مردم  شامات تعجب کردند که امام علی(ع) نماز می خوانده، بدیهی است که پیرامون حادثه عاشورا نیز می توانستند؛ چنین نقشه شیطانی را پیاده کنند.

 

مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم تصریح کرد: بني اميه براي سرپوش گذاشتن جنايت خويش و انحراف افكار عمومي از شگردهاي گوناگون تبلغياتي استفاده مي كرد که نقش زينب کبری (س) در جلوگيري از بايكوت خبري عاشورا چنان بارزو ارزشمند است که  اگر حضرت زینب (س) نبود در واقع تمام آن جانفشاني‌ها و خونفشاني‌ها مي توانست در بايكوت خبري بني‌اميه كلاً از بين برود و اثري از آن در تاريخ نماند.

 

وی یاد آور شد:  بنابراين بزرگترين خدمت را بعد از شهادت امام حسين عليه‌السلام و يارانش اين كاروان اسيران انجام داده، که حضرت زینب(س) نخستین پیام آور عاشورا و کربلا بود که در مجالس شام و کوفه و در محضر عبیدالله بن زیاد جایگاه عظیم عاشورا را با سخنرانی کوبنده و رسای خود منتقل کرد تا در تاریخ بشریت ثبت گردد.

 

حجت الاسلام غرویان خاطر نشان ساخت: همین حضور حضرت زینب (س) و سخنرانی ایشان نوعی پیام به زنان جامعه امروز است که می توانند با شجاعت و خردمندی در عرصه های مختلف سیاسی و اجتماعی حضور داشته باشند چرا که یک زن انقلابی نمی تواند دور از این مسائل باشد و حضرت زینب (س) با ایفای چنین نقش مهم و تاثیر گذاری توانست جایگاه عاشورا را با  نام خود به عنوان الگویی برای تمام نسل ها در تاریخ ثبت کند.

 

مهمترین پیام عاشورا مقاومت و ظلم ناپذیری آن بود

وی اظهار داشت: مهمترین پیام عاشورا مقاومت و ظلم ناپذیری آن بوده چرا که امام حسین(ع) بر اساس اصل ولایت نمی توانست ظلم و ذلت را بپذیرد چرا که اصل قیام خود را بر پایه عزت مداری، سیانت و اقتدار در دفاع از اسلام آغاز کرده بود و این جایگاه باید در تاریخ بشریت و اسلام حفظ می شد.

 

عضو هئیت علمی جامعه المصطفی العالمیه یادآور شد: حجت الاسلام غرویان با بیان اینکه واقع کربلا بر اساس ظلم یزید به وجود آمد گفت: فلسفه حقیقی شهادت امام حسین(ع) و مبازره تاریخی حضرت زینب(س) مقابله با ظلم و ستم و همچنین برخورد با انحرافات اخلاقی بود که  توسط قهرمان صحنه کربلا در تاریخ بشریت ثبت و ماندگار شد.

 

مدرس سطوح عالی حوزه علمیه افزود: واقعه عاشورا به قدری در تاریخ مهم بود که مورخین از همان روز اول عاشورا حوادث عاشورا  را ثبت و ضبط می کردند همین اهمیت باعث شد که انعکاس وسیعی در طول زمان و مکانهای مختلف داشته باشد.

 

حجت الاسلام غرویان ادامه داد: همه ماندگاری عاشورا ثمره تلاش حضرت زینب و امام سجاد(ع) بود که یاد عاشورا را در زمان و مکان ثبت کرد از جمله کارکرد و دستاوردهای عظیم قیام عاشورا، انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) و انقلاب گاندی رهبر هند علیه انگلیس بود که گفت من برای پیروزی این انقلاب از حسین الگو گرفته ام و نباید فراموش کرد که این انقلابها ادامه همین نهضت عاشورا بود که در جهان رخ داده و ماندگار شد.

 

عضو هئیت علمی جامعه المصطفی العالمیه تصریح کرد: درقلب اروپا نیز نهضت هایی که صورت می گیرد و شعارهایی که به زبان های مختلف داده می شود همه برگرفته از قیام عاشورا است که باید بیشتر نسبت به نقش و جایگاه عاشورا در وقوع و پیروزی انقلاب ها توجه کرد.

 

آموزش و پرورش باید پیام عاشورا را با محتوا و متن دلنشین به جوانان آموزش دهند

وی عنوان داشت: همه نهاهای فرهنگی و آموزشی باید درکتب درسی و دانشگاهی خود تکلیفهایی مخصوص عاشورا داشته باشند چرا که جوانان و نوجوانان باید با مفاهیم و پیام عاشورا آشنا شوند البته مهم این است که درسهایی را که میتوان از عاشورا گرفت باید در کتابهای درسی با محتوا و متنی دلنشین آورده شود تا جوانان و نوجوانان بتوانند بهره مندی لازم از آن را در زندگی ببرند.

 

مدرس سطوح عالی حوزه علمیه ابراز داشت: یک انسان عاشورایی باید در تمام حال عاشورایی باشد چرا که عاشورا تنها مختص به محرم نیست و ذکر مصیبت و عزاداری امام حسین(ع) باید در رفتار و سبک زندگی ما تاثیر گذار باشد که این همان اخلاق اسلامی و الهی است که هم دولت و هم مردم باید در زندگی روزمره خود این اخلاق  و منش حسینی ، آزادی  و حریت را داشته باشند.

 

حجت الاسلام غرویان در پایان گفت: درک صحیح عاشورا و جایگاه شناسی عاشورا و آنقدر با اهمیت و ارزشمند است که اگر جامعه بتواند آن را در نهاد خانواده و اموزش و پروش نهاینه سازد قطعا جوانان و نوجوانان می توانند از این مسیر وراه الگو برداری درست داشته باشند.

 

 

  

کد خبر 497466

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha