تقدیر ظریف از سران سه قوه/حمایت بزرگان از برجام

خبرگزاری شبستان: سفرا و نمایندگان ایران در خارج از کشور طی دو روز در همایش داخلی با حضور سران سه قوه و فرمانده کل قوا شرکت کردند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، دو روز گذشته همایش بزرگ داخلی سفرا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور در تهران برگزار شد.

بنابراین گزارش، دراولین اقدام حاضرین در همایش به دیدار مقام معظم رهبری رفتند.

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار وزیر امور خارجه و سفرا و کارداران جمهوری اسلامی، با تبیین «اصول و راهبردهای ثابت و پایدار سیاست خارجی در قانون اساسی و الزامات ناشی از این اصول و سیاستها»، راه حلهای منطقی و مستحکم ایران درباره مسائل مهم منطقه از جمله سوریه، یمن و بحرین را تشریح و تأکید کردند: اهداف امریکا در منطقه، 180 درجه با اهداف ایران، متفاوت است.

حضرت آیت الله خامنه ای، سیاست خارجی کشور را همان سیاست خارجی نظام در قانون اساسی خواندند و خاطرنشان کردند: این سیاست خارجی متخذ از اسلام و منبعث از اهداف و آرمانهای انقلاب است و مسئولان وزارت خارجه و سفرا و کارداران در حقیقت «نمایندگان، سربازان و خدمتگزاران این اصول و آرمانها» هستند.

ایشان در همین زمینه افزودند: سیاست خارجی کشور مانند همه کشورهای جهان بر منافع بلند مدت و اصول و ارزشها استواراست و با رفت و آمد دولتها با سلایق سیاسی گوناگون، تغییر نمی کند، دولتها فقط در تاکتیکها و ابتکارات اجراییِ راهبردهای سیاست خارجی تأثیرگذار و دخیلند.

رهبر انقلاب افزودند: همه تاکتیکهای دیپلماسی در دولتهای مختلف باید در خدمت پیشبرد اصول سیاست خارجی در قانون اساسی باشد و نمایندگان سیاسی ایران در خارج، خود را نماینده و مدافع جدی و منطقی سیاستهای نظام بدانند.

حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به تبلیغات پرحجم بیگانگان درباره «تغییر اجباری یا خود خواسته» در سیاست خارجی جمهوری اسلامی افزودند: این تحلیل خوش خیالانه غربی ها، در حقیقت ناشی از فشار این واقعیت است که سیاست خارجی جمهوری اسلامی، لااقل در سطح منطقه همچون سدّی مستحکم و صخره ای استوار، مانع از یکه تازیهای قدرتهای سلطه گر بویژه امریکا شده است و آنها، همیشه در آرزوی تغییر این سیاستها هستند.

رهبر انقلاب سیاستهای امریکایی ها در منطقه بسیار حساس غرب آسیا را، علت اصلی اوضاع نابسامان منطقه برشمردند و افزودند: برخلاف نظر برخی افراد، امریکا بخش عمده مشکلات منطقه است نه بخشی از راه حل مشکلات.
ایشان با تأکید مجدد بر اینکه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، ساخته این و آن نیست بلکه مبتنی بر اصول مستحکم قانون اساسی است افزودند: در قانون اساسی، اسلام معیار سیاست خارجی است بنابراین موضع گیری در مقابل کشورها و مسائل مختلف، باید مختصات دینی داشته باشد.

در عصر روز یکشنبه حاضرین در همایش به تجدید میثاق با امام خمینی (ره) پرداختند.

سیدعباس عراقچی در حاشیه مراسم تجدید میثاق مسئولان وزارت امور خارجه با آرمان های امام راحل(ره) در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: با اجرایی شدن برجام، امیدواریم تا دو ماه دیگر تحریم ها برداشته شود.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای افزود: روند اجرایی شدن برجام تقریبا شروع شده است و طرفین روند اجرایی اقدامات لازم را در این خصوص آغاز کرده اند.

معاون امور حقوقی و بین الملل وزیر امور خارجه با اشاره به نقش فعالی ایران در حل مسائل منطقه گفت: همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند منطقه ما دچار چالش های بسیار متعددی است و مسلم است سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نیز باید با یک نگاه راهبردی به موضوعات منطقه بپردازد.

عراقچی ضمن تأکید بر اینکه مشکلات منطقه در اولویت دستگاه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است، توجه به موضوع اقتصاد مقاومتی را نیز یکی دیگر از اولویت های مهم دستگاه دیپبلماسی کشورمان دانست.

وی تصریح کرد: در مساله اقتصاد مقاومتی به خصوص بعد از اجرای برجام که موانع بر سر راه برداشته خواهد شد، وظیفه وزارت امور خارجه است که در اقتصاد مقاومتی نقش آفرینی کرده و به پیشرفت کشور در چارچوب اقتصاد مقاومتی کمک کند.

همچنین مرتضی سرمدی در حاشیه مراسم تجدید میثاق مسئولان وزارت امور خارجه با آرمان های امام راحل در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: ضرورت دارد که دستگاه های مختلف ناظر، به صورت یک هیات توسط شورای عالی امنیت مشخص شوند و به صورت خیلی دقیق و مستمر بر اجرای این سند نظارت داشته باشند.

وی گفت: برجام یکی از مهمترین سندهایی است که در رابطه با یکی از مهمترین موضوعات مربوط به جمهوری اسلامی ایران تنظیم شده و مورد توافق قرار گرفته است.

سرمدی با بیان اینکه تلاش دانشمندان هسته ای و مقاومت ملت ایران پشتوانه این مذاکرات بوده است، افزود: انتظار می رود که با توجه به مذاکرات فشرده و سخت و مجموعه تلاش هایی که ظرف مدت این دو سال صورت گرفته است به نتیجه مطلوبی دست پیدا کنیم.

در ادامه این همایش در همان شب، محمد جواد ظریف یکشنبه در همایش سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور این مطلب را بیان کرد و به تجلیل از خانواده های دیپلماتهای جانباخته در حادثه منا پرداخت.

وی ضمن ابراز تسلیت و همدردی با خانواده جان باختگان حادثه منا و با اشاره به جایگاه همکاران جان باخته در وزارت امور خارجه، گفت: همکاران جان باخته از بهترین، مخلص ترین و وظیفه شناس ترین همکاران در خانواده وزارت خارجه بودند که جایگاه و اهداف ارزشمند آنان در مجموعه این وزارتخانه حفظ و ادامه خواهد یافت .

ظریف با اشاره به فاجعه منا اظهار داشت: در دستگاه دیپلماسی شناسایی عوامل مقصر، چگونگی اتخاذ تدابیر لازم برای احقاق حقوق جان باختگان، اتخاذ پیش بینی لازم برای جلوگیری از وقوع اینگونه رویدادها در اجرای حج امن برای سال های آینده را در دستور کار داریم .

وزیر امور خارجه تصریح کرد: مهمترین هدف ما این است حجاج ایرانی که هر سال به حج مشرف می شوند با آرامش به این سفر معنوی رفته و بازگردند.

همایش سفرا و روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با تجلیل از خانواده های دیپلماتهای جان باخته کشورمان در حادثه منا شروع بکار کرد .

در این مراسم محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ، معاونین وزیر امور خارجه ، مدیران کل وزارت امور خارجه ، سفرا و روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور و خانواده های دیپلمات های جانباخته در حادثه منا شامل خانواده های مرحوم حسینی مقدم ، آقائی پور و فهیما حاضر بودند .

همچنین فرزند احمد فهیما دیپلمات جان باخته در حادثه منا با ذکر خاطراتی از پدر خود در مراسم حج فضای عاطفی را در همایش سفرا و روسای نمایندگی ها حاکم کرد.

در پایان این مراسم وزیر امور خارجه کشورمان با اعطای هدایایی از اعضای خانواده های دیپلمات های جان باخته و مفقود شده در حادثه منا تقدیر کرد.

روز دوم با دیدار بزرگان نظام برگزار شد

در اولین برنامه روز دوم همایش، حاضرین به دیدار و گفت و گو با سید حسن خمینی تولیت آستان رهبر کبیر انقلاب اسلامی پرداختند.

سیدحسن خمینی در دیدار با وزیر امور خارجه، مدیران این وزارتخانه، سفرا و مسئولان نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور گفت: اعتماد ملی به دستگاه دیپلماسی و شخص وزیر امور خارجه سرمایه ای بزرگ برای آنان فراهم کرده و توأمان بودن اعتماد و محبوبیت نکته بسیار مهمی است.

وی با بیان اینکه کار بزرگ، هم محبوبیت زیاد و هم سختی های بزرگ دارد؛ همانطور که امام راحل ما نیز از دل مصائب به عظمت رسیدند تصریح کرد: به جرأت می توان گفت که دستگاه سیاست خارجی ایران در هیچ دوره ای، به اندازه امروز مورد اعتماد مردم و جامعه اسلامی نبوده است.

حجت الاسلام خمینی افزود: در کنار این واقعیت، اعتماد رهبر معظم انقلاب نیز امر بسیار مهمی است و من سراغ ندارم که ایشان در مورد هیچ مجموعه کارگزاری در نظام چنین تعابیری را داشته باشند؛ نمونه این تعابیر را در دیدار ماه رمضان امسال ایشان که چهار صفت مؤمن، متدین، غیور و انقلابی را برای تیم مذاکره کننده به کار بردند.

وی اعتماد مجموعه حاکمیت و مردم به سکانداران دیپلماسی کشور را نعمتی بزرگ خواند و ادامه داد: امید بستن جامعه به توانایی های کارکنان وزارت خارجه مسئولیت آنان را نزد خدا و خلق او بیشتر می کند، زیرا مردم انتظار دارند تلاش این مجموعه با توجه به تجربه ی چند دهه کار در جمهوری اسلامی به ثمر بنشیند.

وی سپس برخی هجمه ها به دستگاه سیاست خارجی کشور را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه ممکن است گل محبت مردم خار دشنام را هم در پی داشته باشد افزود: انسان باید توانایی خود را در مقابل چنین واقعیاتی بالا ببرد.

حجت الاسلام خمینی افزود: کار بزرگ، هم محبوبیت زیاد و هم سختی های بزرگ دارد؛ همانطور که امام راحل ما نیز از دل مصائب به عظمت رسیدند و روزهایی بوده است که برخی یاران نزدیک امام می گویند من و پدرت(مرحوم حاج سید احمد خمینی) روزها در منزل امام در قم می نشستیم، اما یک نفر هم نمی آمد.

وی افزود: پیامبر اسلام(ص) که عظمتی بالاتر از ایشان در جهان وجود ندارد از مسیر سختی به این نتیجه رسیده است که قصه های تلخ آن را شنیده ایم.

حجت الاسلام خمینی تصریح کرد: کار بزرگ سختی های خود را دارد اما باید دلی بزرگ داشت و تهمت ها و هجمه ها را دل نگرفت؛ زیرا دنیا دو روز است و همه تمجیدها و هجمه ها از بین می رود.

در ادامه این دیدار، محمد جواد ظریف در دیدار مدیران و سفرا و مسئولان نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور با سیدحسن خمینی گفت: اگر از فرصت اتمام مراحل مقدماتی برجام با همدلی، همفکری و همزبانی، بهره گیری کنیم شرایط ویژه ای برای انقلاب، کشور و نهضت اسلامی که مرهون رهبری امام(ره) است، فراهم می شود؛ اما این فرصت در صورت عدم بهره گیری می تواند تبدیل به مخاطره شود.

وی با بیان اینکه تصمیم گرفتیم مسئولان تمام نمایندگی های ایران را جهت همفکری دعوت کنیم تا در مورد این موضوعات ویژه بحث کنیم و از رهنمودهای بزرگان بهره مند شویم افزود: عزت، اقتدار، سربلندی و آبروی خود را مدیون روحیه خودباروی ناشی از آموزه های امام(ره) و گفتمان اصیل انقلاب هستیم.

ظریف به شرایط خطیر منطقه اشاره کرد و افزود: تلاش می کنیم با توجه ویژه به شرایط کنونی که ماهیت حقیقی ایران هراسی برای دنیا فاش شده و واقعیت ثبات برانگیز بودن جمهوری اسلامی ایران روشن تر شده است شرایط را به آنچه مدنظر امام(ره) و رهبری بود برسانیم تا بر مبنای اخوت اسلامی بتوانیم در مسیر پیشرفت و توسعه گام برداریم.

وی تصریح کرد: امروز به برکت تبعیت از آرمان های امام(ره) و گفتمان اصیل انقلاب توانسته ایم در برابر قدرت های بزرگ دنیا بایستیم، حرف خود را بزنیم و با سلامتی از این کارزار دشوار بیرون بیاییم.

سپس همایش به وزارت امور خارجه انتقال یافت تا حاضرین میزبان سران قوا باشند.

در اولین گام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در همایش سفرا و نمایندگان ایران در خارج از کشور حضور یافت.

روحانی در سخنرانی روز گذشته اش در جمع سفرا و نمایندگان ایران در خارج از کشور به ایراد نکاتی پرداخت که به قرار زیر است:

عقب نشینی از اصول، راهی در دستگاه دیپلماسی ندارد/احترام جهان به دیپلماتهای ما، احترام به عظمت ملت ایران است/ دیپلماسی اقتصادی از ارکان تحقق اقتصاد مقاومتی است/ نباید گذاشت خون بیگناهان در منطقه ریخته شود/هدفگیری دولت، تحکیم بازدارندگی کشور در برابر انزوا و تحریم است/ امروز؛ وزارت خارجه تبلور استقلال، منطق و قدرت ملی است/ معنای انقلابی بودن؛ باور عملی به استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی است/ سعادت همه انسانها، آرمان جمهوری اسلامی است/ به دنیا ثابت کردیم که دوران ایران هراسی به سر آمده است/کاهش تورم، کنترل رکود و بازگشت اقتصاد به نقطه پیش بینی پذیر، پیام محکم و موثر دولت به طرفهای مذاکره کننده بود/ وزیر خارجه و تیم مذاکره کننده از بهترین سرمایه های مدیریتی کشور هستند/ پیروزی در مذاکرات هسته ای حاصل حمایت رهبر انقلاب، کمک سایر قوا و نهادها و همدلی مردم با دولت است/ واداشتن شورای امنیت به لغو 6 قطعنامه ظالمانه و همچنین تثبیت و ارتقای حقوق هسته ای، پیروزی تاریخی ملت ایران است/ مذاکره کنندگان، فرزندان سربلند و قاطع ملت ایران بودند/ برجام و رویکرد برد -برد باید به الگویی برای حل مشکلات منطقه تبدیل شود/ جوانان کم تجربه در یکی از کشورهای منطقه، با درشت گویی در برابر بزرگان به جایی نخواهند رسید/ رسیدن به رشد 8 درصدی نیازمند 150 میلیارد دلار سرمایه گذاری سالیانه است/ ماموریت سفرا در دوران پسا تحریم، جذب سرمایه و تعامل فناورانه برای توسعه بازار صادراتی ایران است/ در نتیجه مذاکرات هسته ای، رژیم صهیونیستی به منزوی ترین رژیم جهان تبدیل شد/ پیروزی برجام از آن ملت ایران است که در سال 92 به تعامل سازنده با جهان رای داد/ همه مسایل منطقه راه حل سیاسی دارد و این راه حل با مذاکره بدست می آید/ هر روز که مشکلات منطقه ادامه یابد، رژیم صهیونیستی بیشتر نفع می برد

در ادامه آیت الله محمد صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه دراین همایش حضور یافت.

رییس دستگاه قضا با سیاسی خواندن عمده هجمه های حقوق بشری علیه ایران گفت: هیچ گاه تسلیم حقوق بشری که آن را برای ما تفسیر می کنند، نمی شویم.

وی افزود: کرامت انسانی به تفسیر شما نیاز ندارد و ما در چارچوب ایمانی و قرآنی خود آن را فهم می کنیم.

رییس قوه قضائیه مطالبش را با نحوه حیات مدرنیته و ایمانی آغاز کرد و گفت: نحوه حیات مساله مهمی است که با وجود فنی و فلسفی بودن آن، یک حقیقت قرآنی و ایمانی است.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان این که غربی ها دو اصطلاح فرمال لایف و لایف استایل در زندگی خود دارند، گفت: لایف استایل همان نحوه زندگی و فرمال لایف لایه های عمیق تر وجود انسان است.

وی اضافه کرد: وسایل و ابزار جدید، نرم افزارها، رایانه ها، جنگ افزارها، موشک ها و همه پیشرفت ها ظواهر تجدد و مدرنیته است در حالی که بنیاد تجدد، بنیان های نظری است.

به گفته رییس دستگاه قضا، ریشه عقلانیت مدرنیته سه مولفه مهم فردگرایی لیبرالی، نسبی گرایی در باب اهداف و عقلانیت ابزاری دارد که فردگرایی لیبرالی یعنی انسان یک خود واحد با اندیشه ها و اهداف خود است و نسبی گرایی در باب اهداف یعنی انسان هدفش را خود تعیین می کند.

رییس قوه قضائیه در باب عقلانیت ابزاری نیز اظهار داشت: در دوره تجدد، عقلانیت وسیله ای برای اهداف است؛ به عنوان مثال تمام تلاش و تکاپوی یک جامعه این است که تولیدات آن بیشتر شود و فکر نمی کنند که این تولیدات چه آثاری می تواند بر جوامع بشری و محیط زیست داشته باشد.

آیت الله آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: اگرچه در این مسیر پیشرفت شگرفی هم می کنند اما مشکل اینجاست که عقلانیت در این جامعه به عقلانیت ابزاری محسور می شود.

رییس دستگاه قضا با بیان این که در مقابل این نقص حیات، حیات قرآنی و ایمانی نیز وجود دارد، گفت: نمی گویم کل عقلانیت انسانی و ایمانی، تعبدی است.

وی اضافه کرد: خدا به انسان عقل داد تا چیزهایی را که باید کشف کند اما مهم این است که انسان با عقل خود چه چیز را عرضه می کند و مغرب زمین نحوه حیات خود را با تمام قوا و تحمیل صادر می کند؛ مغرب زمین راه هایی را طی می کند که انسان با پای خود ناخودآگاه آن را بپذیرد که به عنوان نمونه می توان به بازی های رایانه ای، فیلم ها و مجموعه رسانه ها اشاره کرد.

در ادامه نشست، ظریف از رییس قوه قضاییه تشکر کرد.

وی گفت: وزارت خارجه ارتباط بسیار نزدیک و گسترده ای با قوه قضائیه دارد که این ارتباط هم با شخص آقای آملی لاریجانی به عنوان یکی از اعضای برجسته شورای امنیت ملی و هم با واحد ارتباطات در حوزه معاضدت قضایی است.

وزیر امور خارجه اظهار داشت: از دقت نظر و رهنمودهای مشفقانه آیت الله آملی لاریجانی در دوران بررسی برجام و همچنین دوران مذاکره در شورای عالی امنیت ملی سپاسگزاریم.

وی اضافه کرد: وزارت امور خارجه با واحد ارتباطات قوه قضائیه در خارج از کشور در حوزه معاضدت قضایی و همچنین در حوزه حقوق بشر ارتباط نزدیک و گسترده ای دارد.

ظریف بعد از صحبت های رییس قوه قضائیه نیز گفت: باتوجه به رهنمودهای رهبری توصیه های رییس جمهور و صحبت های امروز رییس قوه قضائیه وظیفه ما در وزارت امور خارجه سنگین تر شده است چرا که همه آنها مطالب را در چارچوب قانون اساسی و با دیدگاه قرآنی بیان کردند و سفرا و نمایندگان ایران در کشورهای خارجی باید این موضوع را مدنظر قرار دهند.

اما آخرین برنامه این همایش حضور رئیس قوه مقننه در نشست بود.

علی لاریجانی عصر دوشنبه در همایش سفرا و روسای دفاتر و نمایندگی های ایران در خارج از کشور که در مرکز مطالعات سیاسی و بین الملل وزارت امور خارجه برگزار شد با تشکر از وزیر امور خارجه و تیم مذاکره کننده هسته ای به خاطر مذاکرات سخت و نفس گیر در دو سال اخیر گفت: در طول مدت 2 سال گذشته از نزدیک شاهد زحمات تیم مذاکره کننده بوده ام.

وی ادامه داد: تیم مذاکره کننده هسته ای با توانمندی وزیر امور خارجه نهایتاً توانستند خواسته های کشور در این مساله را تا حد قابل قبولی محقق سازند.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: باید توجه داشت در موضوع هسته ای ایران همیشه طرفدارمذاکره با طرف مقابل بوده اما طرف مقابل که ظاهراً موافق مذاکره بوده در عمل بر زورگویی تاکید داشته و البته گاه در داخل کشور نیز دیدگاه های غلطی به کار برده شده که طرف مقابل از آنها سوءاستفاده کرده است.

لاریجانی افزود: در این دوره و با تغییراتی که در ذهنیت طرف مقابل به وجود آمده بود، مسائل از طریق مذاکره حل شد و ظرفیت در طرف مقابل و در داخل کشور نیز ایجاد شد.

به گزارش شبستان، سال گذشته نیز این همایش عظیم داخلی که به صورت جزئی رسانه ای می شود در ایران برگزار شده بود.

کد خبر 498247

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha