اصول سیاسی امام زین العابدین(ع) در چارچوب معارف الهی و وحیانی بود

خبرگزاری شبستان: هشتمین برنامه از سلسله نشست های «در محضر صحیفه» شب گذشته(۱۱ آبان) با موضوع «سیره سیاسی اجتماعی از دیدگاه امام سجاد(ع)» به میزبانی کانون های مساجد گتوند در مسجد علی بن ابیطالب(ع) این شهرستان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، حجت الاسلام محمدعلی شاه آبادی امام جمعه شهرستان گتوند، در این نشست گفت: در مکتب فکری، اندیشه ای و باوری اسلام، در یک طرف مکتب اندیشه الهی امامت بر حق امیرالمومنین(ع) که استمرار رسالت و نبوت پیغمبر اکرم(ص) بود در مقابل اندیشه الحادی و مادیگرایانه دستگاه اموی قرار گرفت.

 

وی با بیان اینکه در حقیقت در کربلا آنچه بروز و نمود پیدا کرد، زیبایی های مکتب اهل بیت(ع)، تشیع، رسالت و ولایت اهل بیت(ع) بود و زشتی های آن برآورده از اندیشه الحادی دشمنان با پیغمبر و اهل بیت(ع) بود، افزود: لذا اگر چه در ظاهر در کربلا شهادت امام حسین(ع) و اصحاب باوفای آن حضرت بیشتر مطرح بود و پبروزی مادی اموی را بیان می کرد اما در واقع سیاست دراز مدت واقعه کربلا تبلیغ امام زین العابدین(ع) بعد از شهادت امام حسین(ع) توسط اهل بیت(ع) پیروزی نهایی به مکتب اهل بیت(ع) و تشیع دارد.

 

حجت الاسلام شاه آبادی، با اشاره به اینکه آنچه که در زندگی امام سجاد(ع) تجلی پیدا کرد موضع بر حق در مدیریت جامعه اسلامی است، تصریح کرد: سیاست به عنوان مدیریت جامعه در مکتب اسلامی دارای اصولی است که ریشه در باورهای دینی و معارف وحیانی دارد.

 

وی اضافه کرد: موضع گیری های سیاسی امام سجاد(ع) بر اساس دستور امامت انجام می گیرد و مدیریت جامعه اسلامی به سوی رشد و تعالی و خداباوری بود و در مقابل ایده سیاسی دستگاه اموی به عنوان موضع گیری و مدیریت مادی و قدرت طلبانه در بینش و نظر مادیگرایانه به حکومت است.

 

امام جمعه گتوند، با بیان اینکه اصول سیاسی امام زین العابدین(ع) در چارچوب معارف الهی و وحیانی است، ابراز کرد: مبنای سیاست امام سجاد(ع) و اهل بیت(ع) رجوع انسان به خداست و اصل سیاسی ایشان، رسالت و امامت است و تمام مدیریت امام سجاد(ع) بر این اصل بود.

 

وی با بیان اینکه جایگاه امام سجاد(ع) در صحیفه سجادیه این است که هیچ دعایی بدون ذکر صلوات بیان نشده است، عنوان کرد: در اصول سیاست امام سجاد(ع) بحث تعالی بخشی و روشنگری در جامعه اسلامی در مقابل در جهالت و نادانی قرار دادن جامعه اسلامی در سیاست اموی است و در حقیقت اصل معرفت آموزی در جامعه اسلامی مبتنی بر معرفت الهی و معارف دینی همه رسولان و اوصیای الهی است.

 

وی اذعان داشت: لذا صحیفه سجادیه تنها یک کتاب دعا نیست بلکه منبع فیاض الهی در معارف دین اسلام و مکتب حق جعفری است و امام سجاد(ع) در اوج خفقان اموی بعد از شهادت پدر بزرگوارشان بهترین راه تبیین و ترویج معارف دینی را در قالب دعا می داند.

 

حجت الاسلام شاه آبادی، با اشاره به اینکه دعا به شیوه زبور آل محمد(ص) می تواند پیام رسان عالی معارف تشیع باشد و به عنوان منبع گویا و سرشار از معارف مورد مطالعه قرار گیرد، ادامه داد: نقش کلیدی امام سجاد(ع) در استمرار قیام ابا عبدالله الحسین(ع) نقش مهم و اساسی است.

 

وی خاطر نشان کرد: اصل اساسی سیاست اسلامی و دینی ما برگشته از معارف وحیانی است و افتخار نظام اسلامی ما این است که بر مبنای اصول و معارف متعالی اسلام حرکت می کند و ما باید پشتیبان این موضع گیری و جهت دهی و هدایت الهی باشیم.

 

لازم به ذکر است، «در محضر صحیفه» از سری برنامه های کنگره ملی امام سجاد(ع) است و توسط دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد خورستان به مدت 14 شب در 14 شهرستان استان برگزار می شود.

 

کد خبر 498406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha