حجت الاسلام کریم جباری، مدیر برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ارومیه در گفتگو با خبرنگار شبستان، گفت: اگر کانون های مساجد حضور اثر بخشی در دانشگاه ها داشته باشند می توانند نقاط ضعف و قوت را در دانشگاه شناسایی کرده و تعلیم دهند.
وی افزود: مساجد فعال و پربار در صدر اسلام و هم اکنون در نقاط مختلف جهان اسلام در اصل کانون های فعال فرهنگی و آموزشی هستند که به عنوان محور فرهنگ اجتماعی عمل می کنند.
حجت الاسلام جباری، با اشاره به بهترین راهکارها برای جذب جوانان به سمت مساجد، اظهار داست: برای جذب هرچه بیشتر جوانان به سمت مساجد و آشنایی آنان با معارف الهی نیازمند افراد خوش خلق و دارای جاذبه شخصیت هستیم که در عین حال اهل فکر و فرهنگ و مطالعه باشند و هم چنین تعامل خوبی با مردم و به ویژه جوانان داشته باشند به طوری که بتوانند هر یک حداقل چند جوان را دور خود جمع کنند و فعالیت های فرهنگی مساجد را رونق دهند.
این مسئول خاطر نشان کرد: این افراد باید دارای انگیزه های قوی و وجدان کاری باشند و از طرف نهادهای مختلف مورد حمایت و تشویق قرار گیرند زیرا انگیزه های شخصی سالم و قوی به تنهایی ممکن است تا مدتی بتواند افراد را به کارهای ارزشمند فرهنگی وادار کند ولی اگر محیط مناسب و مشوق های بیرونی کم یا منفی باشد در دراز مدت افراد خسته و نا امید می شوند.
معاون فرهنگی دانشگاه ارومیه اضافه کرد: متاسفانه خیرین مدرسه ساز به ساختن مسجد و مدرسه بیشتر توجه دارند تا ساختن و تربیت کردن اهل مسجد و مدرسه زیرا خرج پول در کارهای محتوایی که بتواند ذهن ها و فکر ها را متحول کند بسیار ماندگارتر از هزینه هایی است که صرف جسم و پیکره می شود هر چند این موضوعات هم بسیار مهم و حیاتی هستند.
وی ادامه داد: اگر کانون های مساجد تجهیزات مناسبی برای کارهای فرهنگی خود نداشته باشند با مشکلات زیادی رو به رو خواهند بود و این تجهیزات فراوان و امکانات عالی هم بدون انسان های متعهد، با شخصیت و تلاشگر هیچ ارزشی نخواهد داشت.
نظر شما