خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: حجتالاسلام حسین سبحانی نیا از جمله نمایندگانی بوده است که در دوره های دوم، سوم، چهارم، هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی را تجربه کرده است. وی سابقه حضور در هیئت رییسه مجلس را دارد و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی است. گروه سیاسی خبرگزاری شبستان با توجه به نزدیک شدن به ایام انتخابات و با توجه به عضویت وی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ابتدا به بررسی حضور نیروهای مستشاری ایران در سوریه و پس از آن حال و هوای انتخابات مجلس پرداخته است. آنچه می خوانید مشروح گفتگوی شبستان با حجت الاسلام سبحانی نیا است:
- حضور مستشاری ایران بحثی است که این روزها از سوی مسئولان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر آن تاکید شده است آیا این حضور در روزهای اینده تقویت خواهد شد؟
بحث ما و سوریه در حوزه های سیاسی همیشه یک همکاری استراتژیک و پیوستهای بوده است و در دوره پس از انقلاب اسلامی این همکاری اغاز و ادامه دارد و امروز نیز در همان راستا این همکاریها صورت میگیرد، حضور مستشاری ایران در سوریه بنا به خواست ان کشور و بنا به روابط خوبی که در دوران پس از انقلاب بین ایران و سوریه بوده است ادامه داشته است و ادامه دارد و با نگاه به حل مسایل منطقه و استقرار آرامش و امنیت در آن منطقه این کارها صورت میگیرد.
برداشتم این است که این روند ادامه دارد تا شرایط بتواند در سوریه به صورت عادی برگردد و ما امیدواریم این نشستهایی که این روزها در حال انجام است ادامه داشته باشد تا این نشستها بتواند به آرامش منطقه و برگشتن ارامش در سوریه کمک کند، امیدواریم در ادامه اینن شستها و فعالیتهایی که انجام میشود گروههای تروریستی از خاورمیانه به طورکلی و به طور ویژه سوریه کنده شوند.
- در نشست وین از ایران دعوت شد و این موضوع نشان داد که بحث سوریه و نشستهای در این رابطه انجام می شود بدون حضور ایران به جایی نمیرسد این دعوت و حضور ایران در این نشست را چگونه ارزیابی میکنید؟
این نشست انجام گرفت و به یک بیانیه ای منجر شد و امکان دارد این سلسله نشستها ادامه داشته باشد، حضور ایران در این نشست بسیار مثبت بود و اطراف قضیه به این جمعبندی رسیدند که حضور ایران باید در این نشست باشد و کار منطقی نیز همین بود و نفوذ و نقش ایران را در تحولات منطقه آنها میدانند و به این نتیجه رسیدند که اگر نشستی در موضوع سوریه بدون حضور ایران برگزار شود بیحاصل خواهد بود کما اینکه در گذشته نیز از این نشستها برگزار شد اما نتیجهای نداشت.
بعد از تحولاتی که پس از مسایل پسابرجام رخ داد آرامشی در روابط ما با غرب حاصل شد که این گام مثبتی در این است که ایران در این نشست حضور فعال داشت و قطعاً نظرات و حضور ایران میتواند به دست یافتن یک راه حل عملی و منطقی کمک کند.
نقش ما هم در تحولات منطقه نقش موثری است و هم روابط ما با سوریه و بشار اسد روابط خوب و منطقی است و براساس اعتماد متقابل این روابط پایهریزی شده است و تا بشار اسد و دولت سوریه به خوبی میدانند که اگر ایران بر روی موضوعی پافشاری کنند بر مبنای مصالح منطقه و همچنین سوریه و بشار اسد است و اگر ایران در این اجلاس نبود جای سوال و تعجب بود. زیرا نقش ایران در اینگونه نشستها برجسته است و به دست یافتن راه حل منطقی در اینده در سوریه کمک شایانی می کند.
- آینده تحولات سوریه را چگونه ارزیابی میکنید؟
در مورد سوریه بحث های متفاوتی در این 4 الی 5 سال گذشته انجام گرفته است، تهدید فشار مداخله هجمه گسترده سیاسی، انزوا و همه مسایلی بود که آنها از ان استفاده کردهاند، مخالفین سوریه نیز مخالفین عمدهای بودهاند و شاید در دورهای از همین دوره 5 ساله منهای جمهوری اسلامی ایران همه با بشار اسد و ماندن وی در قدرت مخالف بودند ولی موضع جمهوری اسلامی ایران در این مورد موضع منطقی بود و راهحلی نیز که داشت این بود که مسایل سوریه از طریق نظامی به نتیجه نمی رسد و از طریق دیپلماتیک و مذاکره و گفتگو باید به نتیجه رسید.
امروز بعد از 5 سال به این نتیجه رسیدیم که باید مسایل سوریه از طریق دیپلماتیک و مذاکرات سیاسی حل شود، راه حل نظامی ندارد و راهحل های دیگری نیز که تجربه کردهاند جواب نداده است بنابراین مجدداً به اول خط که مذاکره است برگشتهاند و نشست اخیر در وین یک قدم بود که قطعاً این نشست استمرار خواهد داشت تا به یک راه حل منطقی برسند و قطعاً در نهایت باید از طریق مذاکره سیاسی حل شود.
نقش مردم سوریه را نباید در این زمینه نادیده گرفت در کشورهایی که دور هم مینشینند و تصمیم میگیرند باید این ملاحظه را داشته باشند که آنها نماینده مردم سوریه نیستند و باید تصمیمی بگیرند که این تصمیم در راستای خواست مردم سوریه باشد، به هر صورت آینده دولت و مردم سوریه باید از سوی مردم این کشور تعیین شود و این تصمیمات نیز میتواند راه را برای اینکه این خواست محقق شود هموار کند و اگر تصمیم دیگری خارج از این مساله باشد ممکن است مورد قبول مردم قرار نگیرد و این وضعیت در سوریه ادامه پیدا کند و مشکلات به جای خودش باقی بماند.
راه حل در سوریه گفتگو و مذاکره و رسیدن به توافقی است در راستای مصالح و منافع مردم سوریه باشد و از مداخله بیگانگان در امور این کشور جلوگیری کنند، حالا این مداخله با کمک نظامی جریآنهای تندرو و افراطی تکفیری داعش میتواند باشد و یا میتواند مداخلات دیگری در شکل سیاسی و بحث اینکه بشار اسد باید در پایان دوره از قدرت کنار برود و یا در انتخابات آینده شرکت نکرده باشد و از نظر ما اینگونه تصمیمات نمیتواند برای سوریه ضمانت اجرایی درستی داشته باشد و استمرار مشکلات قبل خواهد بود.
باید در این نشستها زمینه برای عدم مداخله در سوریه و برچیده شدن بساط جریآنهای تروریستی در منطقه و سوریه فراهم شود همچنین باید برای فعال شدن گروههای سیاسی و احزاب در سوریه برای برگزاری انتخابات ازاد با مشارکت همه افراد و گروهها بدون منع فرد یا افرادی از مشارکت در انتخابات چه در این کشور تلاش شود.
- بسیاری از مسایل نشان میدهد که دولت آقای روحانی در بحث مسایل سیاسی و سیاست خارجی بهتر از قبل عمل میکند ارزیابیتان از سیاست خارجی دولت یازدهم چیست؟
یکی از محورهای شاخص و برجسته دولت یازدهم بحث سیاست خارجی و در مرحله اول تمرکز بر موضوع هستهای و حل موضوع هستهای بود که علیرغم افت و خیزها و فراز و فرودهای زیادی که در چند سال گذشته وجود داشت به یک جمعبندی رسیدیم که این جمعبندی ممکن است همه خواستههای ما را در بر نداشته باشد ولی در وضع موجود و شرایط موجود یک کار مثبت و مهمی بود که دستاورد مثبتی داشت و خوشبختانه در مجلس و شورای عالی امنیت ملی با نظرات و توصیه های مقام معظم رهبری به یک چارچوب عملیات دست پیدا کردیم و امیدواریم در اجرا نیز ملاحظات رعایت شود و نظارت کامل بر این بحث صورت گیرد و ملاحظات رهبری نیز مورد توجه دستگاههای اجرایی قرار گیرد.
حل موضوع هستهای یکی از نقاط برجسته سیاست خارجی دولت یازدهم است و تا موقعی که این موضوع حل نشده بود تمرکز سیاست خارجی ما بر این مهم بود و الان که این مساله به یک سرانجامی رسیده است قطعاً مسایل دیگر باید در منطقه مورد توجه قرار گیرد و یکی از بحثهایی که در راستای سیاست خارجی ما باید مورد توجه قرار گیرد و در منافع ملی ما تاثیرگذار است بحث تحولات منطقه، مساله عراق، سوریه، یمن و مسایل پیرامونی ماست در این ارتباط جمهوری اسلامی ایران باید از ظرفیت و نفوذ خودش استفاده کند و حضور در وین و شرکت در این اجلاس یک گام مثبتی در این زمینه بود که این نشان داد موقعیت و نفوذ و تاثیر جمهوری اسلامی ایران مناسب است و در واقع دیگران با این نوع دعوت ها اذعان بها ین قدرت و نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه کردند.
حتماً باید برای برگشت آرامش به منطقه ما از این ظرفیت و نفوذ استفاده کنیم و مسایل دیگری نیز که در منطقه است را با همین حضور فعال حل کنیم و اگر جایی احساس کنیم که منافع ملی ما میتواند مورد تهدید قرار گیرد باید دولت فعالانه وارد شود و دستگاه دیپلماسی به صورت فعالانه وارد شود.
مسایل بحرین، یمن و مسایل امروز عراق، سوریه، حزب الله، فلسطین و افغانستان و امنیت و آرامش در این مناطق از جمله مسایلی است که میتواند در حوزه پیرامونی ما مدنظر باشد و منافع ملی ما نیز در حضور فعال ماست و باید تلاش کنیم آرامش در این مناطق برقرار شود و زمینه نفوذ بیگانگان و یا استقرار جریآنهای افراطی از این مناطق گرفته شود و یا بساط آنها به صورت کامل برچیده شود.
دیپلماسی فعال و حضور ما میتواند به اهداف ما کمک کند و لذا ضمن اینکه تاکنون در بخش دیپلماسی فعال و موثر حرکت کردهایم و دستاوردهای خوبی را برای کشور عرضه کرد امیدواریم در عرصه های دیگر نیز شاهد حضور مثبت و تاثیرگذار جمهوری اسلامی ایران باشیم.
- در حال حاضر که در بحث سیاست خارجی قویتر از قبل عمل می کنیم یکی از مسایلی که همواره باعث بحث چالشی بین ایران و کشور امارات بوده است بحث مالکیت جزایر سه گانه بوده است آیا این موضوع نباید به صورت جدی در این دولت مورد توجه قرار گیرد؟
ما تلاش زیادی کردهایم و به دولت امارات نیز بارها گفتهایم که ادعا در این زمینه یعنی در مورد جزایر سه گانه بیمورد است و هر موقع که ادعایی در مورد جزایر سه گانه که معمولاً در هر نشست شورای همکاری و یا وزرای خارجهشان در بیانیه پایانی یا یکی از بندهایش بحث جزایر سه گانه و ادعای اشغال ایران برای این جزایر بوده است و ما نیز همیشه حرفمان این بوده است که این جزایر جزء لاینفک سرزمینی جمهوری اسلامی ایران بوده و هست و خواهد بود ولی در هر صورت ما برای گفتگو و مذاکرات و رفع سوء تفاهماتی که وجود دارد اماده هستیم زیرا ما اسناد و مدارک روشنی داریم که نشان می دهد حرف اماراتی ها ادعاست. حتی اخیراً وزیر خارجه بحرین نیز ادعاهایی در مورد مداخله ایران در امور داخلی کشورهای عربی و مسایل دیگر مطرح کرد که ما معتقدیم این حرفها و ادعاها بیاساس است و در راستای ایرانهراسی و ارایه یک تصویر ناصحیح و نادرستی از جمهوری اسلامی ایران ان هم بعد از برجام و توافقی که صورت گرفت بود آنها همه تلاششان را صورت داده اند که برجام محقق نشود و به نتیجه نرسد و امروز که به نتیجه رسیده است این کشورها یعنی عربستان، قطر و امارات و برخی کشورهای دیگر اظهاراتی مطرح می کنند که این اظهارات در راستای همکاریهای جمعی و منطقه ای نیست بلکه در جهت واگرایی منطقه ای تعبیر و تفسیر میشود.
جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است که اماده است مسایل منطقه ای را با همکاری مشترک این کشورها در یک فضای تعاملی با کشورهای منطقه حل و فصل کند و این مساله را به نفع کشورهای منطقه میدانند و حاضر است از ظرفیتی که در اختیار دارد در راستای صلح و امنیت منطقه ای و بومی استفاده کند.
ما احساس میکنیم که برخی مداخلات بیرون از منطقه این مسایل را هدایت میکند یعنی چه مساله بحرین و چه امارات را هر چند گاهی از بیرون برخی هدایت میکنند و استخوان لای زخمهایی که در گذشته انگلیس و برخی کشورها در منطقه ایجاد کردهاند هر موقع که می خواهند فشاری به جمهوری اسلامی ایران وارد کنند و یا فضایی در جهت آرامش برای منطقه ایجاد می شود با تحریک کشورها سعی می کنند این ارامش را به هم بزنند. هیچگونه مبنایی در کار اینها نیست و صرفا با نگاه ایران هراسی و تشویش اذهان عمومی در منطقه اینگونه مسایل مطرح میشود.
- بحث ایران هراسی مساله ای است که به صورت جدی از سوی عربستان پیگیری میشود با توجه به مسایلی که پیش امده است اینده ایران و عربستان را چگونه ارزیابی میکنید؟
یکی از محورهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی همکاری و تعامل با کشورهای همسایه و مسلمان است و یکی از اولویتهای سیاست خارجی ماست قول این همکاری دو طرف دارد یکی ما هستیم و دیگری طرف مقابل است و طرف مقابل باید این امادگی را داشته باشد، ما همیشه اعلام کرده ایم که برای تعامل منطقه ای و همکاری جمعی و استفاده از ظرفیت ها و توانمندیها و توسعه منطقه ای در یک ارتباطات متقابل توام با احترام متقابل با کشورهاست.
متاسفانه برخی از این کشورها ادعاهای بالایی دارند و از آن جمله کشور عربستان است کشوری که فکر میکند چون نفت و پول دارد میتواند بر همه دنیا و کشورهای اسلامی سیادتی داشته باشد و ادعای کذایی را داشته و دارد لذا از اینکه بتواند یک کشور اسلامی دیگر در منطقه گامهای بلندی در زمینههای مختلف یعنی چه در بحث توسعه علمی، توسعه سیاسی و پیشرفتهای صنعتی و دستیابی به تکنولوژیهای نو به ویژه بحث مسایل هستهای و دستاوردهای هستهای داشته باشد قطعا برای عربستان این مساله ثقیل بود و از یک طرف نگاه آنها این بود که یک کشور غیرعربی و از طرف دیگر کشوری که اکثریت در آن شیعه هستند نباید چنین قدرتی در منطقه داشته باشند، به ویژه با حاکمیتی که در عربستان وجود دارد یعنی حاکمیت سلفیان و وهابیانی که بسیار تنگ نظرند به مسایل دینی نگاه میکنند بحث وحدت امت اسلامی و همکاریهای کشورهای اسلامی اصلا مدنظر آنها نیست بلکه نگاه تنگ نظرانانه با عینک وهابیگری و سلفیگری زده اند و مسایل را با همین عینک میبینند از این جهت ما علی رغم اینکه آن نگاه تعاملی را با کشورهای منطقه داریم اما ما در 35سال گذشته دیده ایم که این نگاه جواب نداده است و با این کشورها خیلی راه امده ایم و حتی در برخی از این موارد از بحث عزت، حکمت را که باید در سیاست خارجی رعایت کنیم به خاطر مصلحت کلی وحدت کشورهای اسلامی و دنیای اسلام عبور کردیم.
میبینیم کشورهایی که صرفاً به پول نفت متکی هستند از تمام ظرفیتهایشان برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران استفاده می کنند و در این قضایای برجام و سایر مسایل تلاش کردهاند که این مسایل به نتیجه نرسد زیرا آنها احساس می کنند اگر برجام به نتیجه برسد چتر حمایتی آمریکا بر روی سر آنها آسیب می بیند و سوراخ می شود و آنها نمی توانند در آینده از حمایت های امریکا برخوردار شوند علی رغم اینکه امریکا نیز بسیار به انها وعده و اطمینان خاطر داد که توافق با ایران به معنای این نیست که با انها نخواهد بود اما به هر حال آنها این نگرانی را داشته اند و دارند و برخی شیطنتها در راستای همان نگرانیهای قبلی است که احساس میکنند موقعیتی که جمهوری اسلامی ایران به دست آورده است ارتباطات و روابط جدیدی که با دنیا دارد زنگ خطری برای آنهاست.
قطعاً ارتباطات گسترده ایران با سطوح بالای دنیا آنها را نگرانتر کرده است و با خودشان فکر می کند کشوری که در طول دوران تحریم توانست به این پیشرفتهای علمی و تکنولوژیکی دست یابد قطعاً در حال حاضر که فضا باز شده است گامهای بلندتری برمیدارد و اینها به دنبال چالشهای جدیدتری برای جمهوری اسلامی ایران هستند که ما را درگیر این مسایل بکنند تا از آن اهداف بلندی که کشور در جهت پیشرفت و توسعه دارد دست نیابد.
- ارزیابیتان از تقویت دین در کشور و همچنین جایگاه دین در کشور چیست؟
نظام جمهوری اسلامی بر مبنای اصول اعتقادی و دینی پایهریزی شده است و امام در پاریس که بوده اند و در مصاحبههایی که آنها داشته اند این مساله را تاکید کرده اند و بعد نیز که برگشته اند هیچگاه مصلحت اندیشانه یا سیاسی اظهارنظر نکرده اند، انقلاب اسلامی بر مبنای دین پایهریزی شد و منشاء انقلاب اسلامی ما اسلام و اصول اعتقادی اسلام ناب است.
همان چیزی که ما در سیره ائمه معصومین دیدیم و شنیدیم و خوانده ایم و امروز نیز در اختیار ما است و امیرالمومنین و امام حسین و دیگر بزرگان ما بر روی ان تاکید کرده اند مبنای انقلاب اسلامی ماست و امروز اصل در جمهوری اسلامی حرکت بر مبنای دین و اصول اعتقادی است فاصله گرفتن از اصول انقلاب اسلامی فاصله گرفتن از اهداف و آرمانهای انقلاب است و لذا اصل ولایت فقیه یکی از محورهای شاخص و برجسته انقلاب است که این اصل تا قبل از انقلاب خارج از حوزه عمل بود و مورد توجه نبود ولی در انقلاب اسلامی احیا شد و آثار و برکات آن را تا امروز شاهد بودهایم، در این دنیای پرغوغا و همچنین هرج و مرجهای منطقه ما میبینیم ما به دلیل برکت نعمت ولایت فقیه از آرامش و امنیت بسیار خوبی برخوردار بودیم و در این نوساناتی که پیش آمد که این نوسانات و دیگر تحولات و یا گردنه های صعب العبوری که در انقلاب ما بود که هر کدام از آنها میتوانست تهدیدی برای انقلاب باشد خوشبختانه با سربلندی و با بهرهگیری از نعمت ولایت از این گردنهها عبور کردیم و سکینه و آرامشی در کشور ما وجود داشت.
اینکه انقلاب بر مبنای ارزشها و اصول اعتقادی باید باشد و از اول نیز بوده و امروز نیز باید باشد تردیدی نیست و آنهایی که نیز قانون اساسی ما را تصویب کردهاند بزرگانی بوده اند که همه از شخصیتهای تاثیرگذار انقلاب و نظام بودهاست و همچنین معتقد به مشی کلی انقلاب بر مبنای دین بودهاند و خوشحال هستیم که علیرغم گذشت 36 سال از عمر انقلاب با اصول اولیه انقلاب را در سیاست خارجی که حمایت از محرومین و مستضعفین و تلاش برای ایجاد امت واحده اسلامی است و عدم مداخله در امور داخلی کشورها و احترام متقابل با کشورها راه حفظ کردهایم و این اصول اولیه انقلاب ما بوده است و امروز نیز این اصول را در کشور هم عمل می کنیم و مبنای کارمان در سیاست خارجی و داخلی بوده و هست.
- نقش مساجد را در این زمینه تا چه اندازه تاثیرگذار میدانید؟
در این راستا قطعاً مجموعههایی موثر بودهاند و نهادهایی و مراکزی در حرکت کامل انقلاب اسلامی تاثیرگذار بودهاند که یکی از آن پایگاههایی که در حرکت انقلابی ما پیوسته موثر بوده است پایگاههای مساجد بوده است، پایگاه مساجد به این اعتبار که جایی است که بدون فشار و هیچ گونه تحمیل نظر و با اراده و میل مردم آن پایگاه را به عنوان محل امن برای انجام فرایض دینیشان، طرح مسایل سیاسی و کلاسها انتخاب میکنند. و به یک نتیجه رسیده اند که این پایگاهها در هر دوره ای نقشی داشتهاند و متناسب با روند تکاملی انقلاب به این نقشها پررنگتر و موثرتر واقع شد.
حدود 70 هزار پایگاه مسجد در کشور ما در دوره دفاع مقدس نقش بسیار موثری داشت و در دوره شرایط جنگی حتی جدای از دفاع مقدس و پشتیبانی و بسیج مردمی در توزیع امکانات نیز مساجد به خوبی عمل کردهاند یعنی مساجد یک وظیفه اقتصادی را در دوران جنگ به عهده گرفت و این مرحله را نیز به خوبی پشت سر گذاشت.
امروز شرایط فرهنگی و ابزار تاثیرگذار بر افکار عمومی نسبت به اول انقلاب متفاوت است، امروز امکانات دیجیتالی و رسانهای و شبکههای اجتماعی و بسیاری از مسایل بخشی از ذهن افراد را اشغال میکند و باید مساجد ما به روز باشد و از ابزار متناسب روز نیز برای جذب جوانان و نوجوانان و خانوادهها در مساجد استفاده کنند که در این زمینه ما مقداری فاصله داریم ولی نمیشود نقش مساجد را در حرکت این مردم در مسیر انقلاب حفظ دستاوردهای انقلاب نادیده گرفت.
- کانونهای فرهنگی هنری مساجد نقش عمده ای را در رابطه با درست کردن مساجد و ایجاد جذابیت برای جوانان ایفا کردهاند تا چه اندازه به تقویت این کانونها پرداخته شود؟
نقش کانونها در این زمینه نقش بیبدیلی بوده است و این کانونها بسیار موثر بوده و هستند، کانونها در بحث آموزش و تکیه بر مفاهیم قرآنی و آموزه های قرانی در انتقال مفاهیم ارزشمند قرآنی به نسل جوان بسیار موثر و مفید بودهاند، این کانونها باید با همین روندی که تاکنون ادامه داده اند ادامه دهند زیرا ما هر روز شاهد فضای جدیدی در عرصه فرهنگی هستیم و در واقع کانونها باید به گونه ای عمل کنند که دسترسی جوانان را به ابزارهای مختلف راحت تر کنند، در بحث جذابیت شبکه های اجتماعی ما نمی توانیم ادعا کنیم که جاذبه ای نیست اگر بخواهیم متناسب با این جاذبهها برای جوانان جاذبه ایجاد کنیم باید این کانونها را تقویت کنیم و با امکانات روز متناسب باشند تا بتوانند آن جاذبه لازم را برای جوانان و نوجوانان ایجاد کنند تا این جوان به جای اینکه به کلوپها یا جاهای دیگر و یا مراکزی که راحت می تواند از این ابزار و اطلاعات استفاده کند به جاذبهای که کانونها ایجاد می کنند این جوان را به مسجد بکشاند. و جوان ما وقتش را آنجا بگذراند و احساس خسارت و زیان از وقتی که آنجا می گذارد نکند.
کانونها باید کتابهای به روزی را به جوانان ارایه دهند و ابزارهای لازم و مناسبی که برای جوانان ایجاد انگیزه می کند را در اختیار انان قرار دهد البته برخی محدودیتها در این مراکز وجود دارد و باید این محدودیتها برداشته شود یعنی هم ابزار و امکانات در اختیار جوانان قرار گیرد و هم فضایی مناسب در این زمینه به جوانان داده شود.
- یکی از ابزارهای دشمن برای مقابله با دین اسلام حمله به مساجد در طول تاریخ بوده است تقویت مساجد و این پایگاه دینی تا چه اندازه باید مورد توجه کشورهای اسلامی قرار گیرد؟
این تهدید علیه مساجد همیشه بوده است و به ویژه وقتی که مساجد نقش سازنده ایفا کرده اند بیشتر از زمان دیگر مورد تهدید و هجمه بیگانگان بوده اند، حتما این مثال را شنیدهاید که یک ژنرال انگلیسی که در یکی از مستعمرات اسلامی بوده است وقتی صدای اذان را شنیده پرسیده است این صدای چیست گفتهاند صدای اذان است و اعلام می کند که وقت نماز است و از مردم برای نماز دعوت می کند که این ژنرال می گوید این برای منافع دولت فخیمه انگلیسی ضرری ندارد و آنها گفته اند نه. بعد این ژنرال گفته است خب حالا که ضرر ندارد بگذارید هر چه می خواهند از این فریادها بزنند و قطعاً آنها برایشان مسجد موثر تهدید بوده است و مساجد موثر را به عنوان خطر برای خودشان میدانند ولی اگر مسجدی باشد که بیخطر باشد و کاری به مسایل جامعه و امت اسلامی نداشته باشد و روشنگری و بیداری در آن نباشد و افشاگری در رابطه با تضییع حقوق مسلمانان از سوی نظامهای استکباری و سلطهگر در آن نباشد آنها هیچ تهدیدی از سوی مساجد احساس نمیکنند و شاید خودشان کمک کنند که آنگونه مساجد را بسازند همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند شیعه لندنی و شیعه آمریکایی، قطعا این گونه افراد برای آنها مضر نیستند بلکه آنها از فکر و اندیشه انقلابی و اسلام انقلابی و ناب احساس خطر میکنند و این موضوع در مساجدی است که پایگاههای روشنگری باشد.
بسیاری از مساجد ما در حال حاضر پایگاه روشنگری و بیداری امت اسلام هستند و قطعاً آنها نسبت به این مساجد احساس خطر می کنند و این تهدید همیشه برای اینگونه مساجد بوده است و تلاششان این بوده است که با ابزار مختلف مساجد ما را از نیروهای سازنده و جوانان سرزنده خالی کنند و مساجد را پایگاهی برای افراد بیخاصیت که متناسب با نگاه انهاست بکنند.
قطعاً دشمنان از حضور جوان و نوجوان خانوادههایی که در مساجد میتواند تهدیدی برای آنان باشند جلوگیری میکنند. لذا مساجد ما باید به این شیوهها و ترفندهای دشمن بپردازند و به بازسازی خودشان و به روز کردن خودشان اهمیت دهند و با بروز کردن خودشان زمینه حضور جوانان را با برخورد و رفتار خوب و منطقه درست فراهم کنند. در واقع باید از جوان گریزی در مساجد جلوگیری شود.
نظر شما