به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، رئیس شورای فرهنگ عمومی استان، عصر امروز (13 آبان ماه)، در نشست خبری با اصحاب رسانه، نامگذاری 14 آبان به نام فرهنگ عمومی را روز حرکت ذهن ها، فکرها ، قلم ها و قدم ها به سوی مقوله مهم، زیربنایی و زیرساختی برشمرد و افزود: فرهنگ عمومی مانند ریل است و بقیه پدیده ها مانند سیاست، اقتصاد، هنر و... بدون پشتوانه فرهنگی جواب نمی دهد.
وی نقش فرهنگ را کلیدی دانست و اظهار داشت: کلید دارای 2 کاربرد بازکردن و بستن قفل هاست، بنابراین با فرهنگ درست می توانیم خوبی ها را به روی جامعه بازکنیم و یا با راهبرد و فرهنگ اشتباه، جامعه را به روی خوبی ها ببندیم.
وی با تاکید بر داشتن مهندسی فرهنگی در جامعه عنوان کرد: نمی توانیم دیمی عمل کنیم یا دارای مهندسی فرهنگی ناقص یا آسیب پذیر باشیم و در مسیر توسعه حرکت کنیم، چرا که فرهنگ عمومی درست، سبب رشد دیگر بخش ها می شود.
حجت الاسلام یعقوبی فرهنگ عمومی را سکوی پرش جامعه برشمرد و تصریح کرد: با اصلاح فرهنگ عمومی می توان مردم را رو به جلو سوق داد و سبب توسعه مادی و معنوی جامعه شد، چرا که توسعه پایدار در گرو توسعه مادی و معنوی جامعه است و توسعه مادی و منوی هم بدون فرهنگ شکل نمی گیرد.
شورای فرهنگ عمومی سرسختانه پیگیر حفظ حریم همسایه ها در آپارتمان سازی است
وی با تاکید بر اینکه باید مبلمان شهری شهرهای استان با توجه به مهندسی دینی ساخته شود، گفت: در آپارتمان سازی نباید خانه ها مشرف به خانه همسایه باشد، اگر اینگونه باشد خیانت به همسایه، امنیت و خانواده هاست.
وی بیان کرد: نصب شیشه رفلکس مشرف به خانه همسایه خیانت است و با فرهنگ انسانی و اسلامی ما سازگار نیست.
امام جمعه بجنورد افزود: اینگونه ریزه کاری ها در معماری اسلامی باید لحاظ شود و شورای فرهنگ عمومی استان از این پس با سخت گیری اینگونه مباحث را در صدور مجوزهای ساخت و ساز پیگیری می کند.
لزوم توجه به اقامه نماز در مدارس
حجت الاسلام یعقوبی اشاره ای هم به کم توجهی به اقامه نماز در مدارس داشت و با استناد به بیان رهبری در این زمینه گفت: تحصیل، تهذیب و ورزش سه رکن مهم از منظر رهبری برای انسان است، بنابراین مدارس ما باید این موارد را در برنامه ریزی ها لحاظ کنند.
وی اضافه کرد: نباید کلاس ورزش دانش آموزان را به دلایل مختلف تعطیل کرد، همچنین اقامه نماز در مدارس هم باید جدی گرفته شود، چرا که علوم انسانی ما از علوم پایه جدا نیست و نمی توان نماز را مختص کسانی دانست که در رشته علوم انسانی فعال هستند.
وی بیان کرد: باید ساعت زنگ مدارس در دو شیفت صبح و عصر به گونه ای تنظیم شود که نماز در رفت و برگشت دانش آموزان به مدرسه قربانی نشود.
استفاده از شبکه های مجازی اجتماعی برای انتقال ارزش ها
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان با تاکید براینکه شکی نیست که باید در زمینه فرهنگ فعال باشیم، با استناد به حدیثی از امام علی(علیه السلام) گفت: قبل از اینکه دشمن به سراغ ما بیاید باید به سراغش رفت، چرا که وقتی دشمن به خانه آمد، بیرون کردنش مشکل می شود.
وی تصریح کرد: نباید انفعال داشت و با حمله دشمن دفاع کرد، بلکه ما باید به اردوگاه های استکبار حمله کنیم و مانع نفوذ دشمن به جامعه شویم.
وی درباره شیوع استفاده از شبکه های مجازی و اثرات آن در زندگی افراد و جامعه هم عنوان کرد: به گفته یکی از علمای لبنان، هدایت در جامعه گسترش پیدا نمی کند، مگر از راهی که گمراهی در جامعه گسترش یافته است، بنابراین باید از شبکه های اجتماعی به عنوان ابزار برای انتقال ارزش ها استفاده کرد.
حجت الاسلام یعقوبی اظهار داشت: البته همت ما در مقابله با دشمن در این حیطه کم است و از همان راهی که دشمن ضد ارزش ها را توسعه می هد نتوانستیم ارزش ها را توسعه دهیم.
وی عنوان کرد: اکنون بچه های مذهبی ما احساس مسئولیت کردند و در فضای مجازی برای حمله به هجمه های فرهنگی و پایگاه های دشمن در حال فعالیت هستند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان، البته گریزی هم به بحث انتخابات داشت و گفت: انتخابات حق الناس است و مخصوص فرد یا گروه خاصی نیست و تمام اقشار با هر مدل و تیپ حق رای دادن دارند و این به معنای دادن حق رای به تمام شهروندان جامعه است.
حسین ثابت قدم وحید، دبیر شورای فرهنگ عمومی و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی هم در این نشست با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران، انقلاب فرهنگی است، افزود: راهبرد اساسی دشمن برای مقابله با ایران اسلامی، فرهنگ است.
وی عنوان کرد: جهت گیری اساسی ما در شورای فرهنگ عمومی استان متاثر از سبک زندگی اسلامی که مورد تاکید رهبری می باشد، است و در همین راستا 20 موضوع اساسی در سبک زندگی مورد توجه قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: ترویج فرهنگ ازدواج آسان، ترویج فرهنگ کسب و کار و روزی حلال و توسعه مساجد استان به سند تبدیل شده است.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان با اشاره به شناسایی 10 آسیب جدی هر شهرستان استان، عنوان کرد: پرخاشگری، اعتیاد و طلاق، 3 آسیب نخست و جدی شهرستان های استان است.
وی اظهار داشت: تحکیم خانواده یکی از مباحث اقماری است که علاوه بر شورای فرهنگ عمومی در سایر کارگروه ها هم مرتبط است، بنابراین با مسئولیت یکی از دانشگاه های استان، کارگروهی برای بحث و بررسی پیرامون شبکه های مجازی تشکیل شده است تا الزامات این عرصه را مشخص و مواجهه با این شبکه ها را تبیین کند.
ثابت قدم افزود: جریان های معاند و دشمنان در این حوزه سرمایه گذاری می کنند و ما باید راهکار مواجهه با شبکه های اجتماعی را بدانیم تا توان مقابله با آن را در جامعه ایجاد کنیم.
وی توجه به فرهنگ مدیریت در شورای فرهنگ عمومی استان را هم مورد اشاره قرار داد و گفت: از آنجا که فرهنگ مدیریت در فرهنگ عمومی تاثیر دارد، الزامات این حوزه نیز مشخص شده است تا مدیران استان، فرهنگ مدیریتی صحیح را در نهادها پیاده کنند.
نظر شما