رشوه آیپک به سناتور مخالف برجام/عدم توقف برنامه موشکی ایران

خبرگزاری شبستان:جنگ اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل با موضوع ایران، برنامه موشکی ایران؛ توقف ناپذیر، جریمه دویچه بانک آلمان به دلیل نقض تحریم های ایران و سوریه، رشوه آیپک به سناتور مخالف برجام از سرتیترهای مهم اخبار حوزه ایران در جهان در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، جنگ اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل با موضوع ایران، برنامه موشکی ایران؛ توقف ناپذیر، جریمه دویچه بانک آلمان به دلیل نقض تحریم های ایران و سوریه، رشوه آیپک به سناتور مخالف برجام افشا شد از سرتیترهای مهم اخبار حوزه ایران در جهان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

ایران در صورت لزوم از مذاکرات وین خارج می شود

امیر عبدلهیان معاون عربی و آفریقای وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در تازه ترین اظهار نظرش در خصوص تحولات سوریه اعلام کرد : ایران در صورتی که این گفتگو ها را مفید نداند از آن خارج خواهد شد.

 

این واکنش معاون وزیر خارجه ایران در حالی بود که این کشور علت این تصمیم را نقش مخرب عربستان سعودی می داند. در همین حال در صورتی که تهران از مذاکرات وین خارج شود عملا چالش های منطقه ای میان دو رقیب یعنی ایران و عربستان وارد مرحله تازه ای خواهد شد.

 

فضای ناخوشایندی پس از اولین دور مذاکرات وین در خصوص آینده سوریه میان ایران و عربستان در گرفت که امید ها را برای نزدیکی دو کشور پس از یک دوره سردی مناسبات نقش بر آب کرد.

 

این در حالی است که ایران و عربستان در موضوعات منطقه ای چون ، سوریه ، یمن ، بحرین و آینده حضور کشورهای غربی در منطقه خاورمیانه اختلاف نظرات جدی دارند.

 

تحولات چون موضوع حج سال 1394 و حادثه منا و همچنین رویدادی های مانند فرودگاه جده بر وخامت این بحران افزوده است .

 

درگیری میان ایران و  عربستان تا سازمان ملل متحد هم پیش رفت به طوری که زمانی که رئیس جمهوری ایران از وضعیت حج و لزوم مسئولیت پذیری عربستان سخن به میان آور عادل الجبیر وزیر خارجه جوان سعودی گفت : ایران آخرین کشوری است که می تواند در مورد مردم سالاری و حج سخن بگوید .

 

قدرت های جهانی تاثیر گذار در امور سوریه جمعه گذشته در وین پایتخت اتریش تشکیل جلسه دادند تا در خصوص آینده این کشور بحث و تبادل نظر کنند در این جلسه نمایندگان دولت سوریه حضور نداشتند و عربستان سعودی تاکید داشت تا اسد فارق از یک روند دموکراتیک قدرت را ترک کند.

 

وقتی رئیس سازمان اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی به رشد علم در ایران اعتراف می کند

یکی از مباحثی که در سالیان اخیر مورد توجه جوامع بشری قرار گرفته است لزوم رشد علم و فناوری است. توجه به این امر می تواند زمینه توسعه و پیشرفت روز به روز کشور را فراهم کند از این رو کشور ما نیز می تواند همپا با سایر کشورها در این عرصه رشد و شکوفایی داشته باشد و با این اقدام جایگاه خود را در منطقه و در جهان بیش از پیش به عنوان یک قدرت برتر تثبیت کند. موضوعی که در سالهای اخیر نیز به صورت مکرر در بیانات مقام معظم رهبری نیز به آن اشاره شده است.

 

تاکیدات مکرر ایشان و نیاز به رشد علم و فناوری باعث شده که توجه به این امر به عنوان اولویتی در کشور در نظر گرفته شود تا جایی که رسانه های خارجی و حتی مخالفان نظام جمهوری اسلامی ایران به این تغییر چشمگیر کشور در عرصه علم و فناوری تاکید داشته باشد.

 

خبرگزاری مهر به نقل از هاآرتض گزارش داده است: " هرتصل هَلِوی، رئیس سازمان اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل گفته‌ است اسرائیل و ایران «در جنگ فناوری» هستند و فاصله جمهوری اسلامی ایران با اسرائیل در تکنولوژی «به سرعت» در حال کاهش است و هر اندازه ایران پیشرفت می‌کند، برتری اسرائیل «محدود» می‌شود.

 

هَلِوی گفته‌است، «اگر از من بپرسند که آیا در 10 سال آینده جنگی میان اسرائیل و ایران درخواهد گرفت، جواب من شما را غافلگیر خواهد کرد که بگویم: «این جنگ شروع شده و در جریان است».

 

به گفته هَلِوی، «مهندس‌های ما (اسرائیل) با مهندس‌های آنها (ایران) در جنگ هستند و این جنگ به طرزی چشمگیر در آینده هم گسترش می‌یابد. ماهیت این جنگِ بسیار مهم، بر سر اطلاعات، تجهیزات و توان نظامی طرف مقابل است».

 

هَلِوی افزایش شمار دانشگاه‌ها و دانشجویان در ایران را که پس از انقلاب را که «۲۰ برابر شده‌است، در افزایش توان فناوری ایران مؤثر دانسته و گفته‌است در ۳۶ سال اخیر، شمار دانشگاه‌ها و دانشجویان اسرائیل، تنها سه و نیم برابر شده‌است.

 

 هاآرتص نوشته‌است: هَلِوی برخلاف سلف خود، آویو کوخاوی، در یک سالی که ریاست سازمان اطلاعات نظامی را در دست دارد، حضور رسانه‌ای نداشته و از این نظر، اظهارنظرهای صریح او «غیرعادی» و «جالب» است."

بنابراین گزارش رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به سند چشم انداز ملی 20 ساله بر قرار گرفتن ایران از لحاظ رشد علمی در درجات اول دنیا تأکید دارند و رهنمودهای مدبرانه و حکیمانه ایشان، اولویت ها و شاخص ها را برای توسعه و پیشرفت ایران اسلامی مشخص می کند، لذا نگاه رهبری به مسئلۀ پیشرفت و توسعه ، تولید علم و فناوری از جمله مقولاتی است که نیازمند توجه بیشتر مدیران، کارشناسان، اساتید، نخبگان و دولتمردان برای توسعه و اقتدار جمهوری اسلامی است.

 

ایشان در دیدار با نخبگان جوان دانشگاهى با در 5/6/1387 تاکید دارند که "علم مایه قدرت و ثروت است. اگر کشور شما و نظام جمهورى اسلامى باید به این قدرت و اقتدار دست پیدا کند تا بتواند از ملت خود، از کشور خود، از ارزشهاى خود و از نظام خود پشتیبانى کند و مصونیت ببخشد - که قدرت فایده‏اش این است؛ اقتدار براى زورگوئى به دیگران نیست، براى جلوگیرى از زورگوئى دیگران است - و اگر در کنار این به ثروت احتیاج دارد تا بتواند مشکلات گوناگونى را که میراث سالها حکومت استبدادى در این کشور است برطرف کند، باید علم را به دست بیاورد. براى یک ملت، علم وسیله‏اى است براى رسیدن به اقتدار ملى و ثروت ملى.

 

 با ارتقای علم و فناوری می توان موقعیت اقتصادی کشور را بهبود بخشید و افزایش نرخ رشد اقتصادی با بهره گیری از علم و فناوری قابل حصول است و برای توسعه و پیشرفت کشور باید علم و فناوری پابه پای هم حرکت کنند و ورود فناوری پیشرفته باید همراه با پیشرفت علم صورت پذیرفت."

 

رهبر معظم انقلاب حرکت علمی را برای کشور یک ضرورت مضاعف می دانند و در 12/6/1386 در دیدار با نخبکان جوان تصریح کردند: "حرکت علمى براى کشور ما یک ضرورت مضاعف است؛ یک نیاز مضاعف و مؤکد است. نیاز است؛ چرا؟ چون علم، عامل عزت و قدرت و امنیت یک ملت است ... لذا تلاش ما باید مضاعف باشد. پس، یک نیاز است و این نیاز مؤکد و مضاعف است."

ایشان در همین دیدار حرکت علمی را برای کشور یک نیاز موکد و مضاعف می دانند و علت آن را چنین بیان می کنند: "حقیقتاً کشورى که دستش از علم تهى است، نمی تواند توقع عزت، توقع استقلال و هویت و شخصیت، توقع امنیت و توقع رفاه داشته باشد. طبیعت زندگى بشر و جریان امور زندگى این است. علم، عزت می بخشد. جمله‏اى در نهج‏البلاغه هست که خیلى جمله‏ى پرمغزى است. می فرماید: «العلم سلطان»؛ علم اقتدار است. «سلطان» یعنى اقتدار، قدرت. «العلم سلطان من وجده صال و من لم یجده صیل علیه»؛ علم اقتدار است. هر کس این قدرت را به چنگ آورد، می تواند تحکم کند؛ می تواند غلبه پیدا کند؛ هر کسى که این اقتدار را به دست نیاورد، «صیل علیه»؛ بر او غلبه پیدا خواهد شد؛ دیگران بر او قهر و غلبه پیدا می کنند؛ به او تحکم می کنند."

 

برنامه موشکی ایران؛ توقف ناپذیر

 

چندی است که پس از آزمایش موفقیت‌آمیز موشک دوربرد "عماد"؛ این اقدام جمهوری اسلامی ایران در زیر ذره بین رسانه های خارجی قرار گرفته است و انواع تحلیل ها و بررسیها را در این حوزه ارایه داده اند. گروهی در ابتدای آزمایش این موشک معتقد بودند که انجام این عمل نوعی نقض برجام است که این نظریه و تفکر از سوی مقامات داخلی و خارجی رد شد. این در حالی است که کماکان اخبار و بررسی ها در رابطه با موشک عماد همچنان ادامه دارد:

 

 خبرگزاری فارس به نقل از وبگاه تحلیلی «یوراسیا ریویو» نوشته است که این وبگاه در گزارشی تحلیلی پیرامون «پرتاب موشک عماد و پیام‌های آن» نوشت: ایران اخیرا موشک «عماد» را آزمایش کرد. عماد موشکی سطح به سطح، هدایت شونده با بردی میانگین 1700 کیلومتر و گنجایش حمل 750 کیلوگرم مواد منفجره است. هر موشکی که بالای 500 کیلوگرم مواد منفجره حمل کند، موشک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای در نظر گرفته می‌شود. عماد با سوخت مایع کار می‌کند و میزان هدف گیری و مانور آن برای گریز از سامانه‌های دفاعی دشمن ارتقا یافته که موردی بسیار مهم است. عماد مجهز به موتور پیشرانه برای اصلاح مسیر است و گفته می‌شود این موشک ارتقا یافته موشک «شهاب» است.

 

یوراسیا ریویو در ادامه این گزارش به تحلیل پیرامون زمان انجام این آزمایش موشکی اشاره کرده و نوشت: شاید یکی از دلایل این آزمایش موشکی که درست پیش از تصویب برجام صورت گرفت تایید این نکته باشد که تحت هیچ شرایطی توافق هسته‌ای نمی‌تواند پیشرفت برنامه‌های موشکی ایران را متوقف کند. با وجود تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد از سال 2003، برنامه‌های توسعه موشک‌های هدایت شونده‌ ایران پیشرفت کرده است. این کشور در اوائل سال جای موشک هوشمند برد بلند «سومار» را نیز آزمایش کرد.

 

ایران امسال همچنین موشک ارتقا یافته «فاتح» را که اینک بردی معادل 500 کیلومتر دارد ، آزمایش کرد. با وجودی که قابلیت‌های موشکی ایران از دید چند رقیب این کشور تهدید محسوب می‌شود اما جمهوری اسلامی مدعی است که اهدافش در این مسیر تدافعی می‌باشد.

 

در ادامه این مطلب با اشاره به پیشرفت ایران در ساخت موشک‌های بالای دو هزار کیلومتر  آمده است: ایران هم چنین تمرکز بر موشک با سوخت جامد با برد 2500 کیلومتر سجیل را در دستور کار دارد. این کشور نه تنها در حال پیشرفت در تولید سامانه‌های موشکی است بلکه موشک‌هایش قادر به دور زدن سامانه‌های دفاعی دشمن می‌باشند. این امتیاز می‌تواند سامانه موشکی اروپا، آمریکا موسوم به  (EPAA) را تهدید کند. آمریکا نیز بر این اساس تصمیم گرفته این سامانه موشکی و قطعاتش را به کشورهای عضو ناتو بفرستد تا با تهدیدها از ناحیه موشک‌های بالستیک ایران مقابله نماید.

 

این اندیشکده در خاتمه با تاکید بر عدم تاثیرگذاری برجام در برنامه‌های موشکی ایران نوشت: آزمایش موشکی چندی قبل ایران موجی از انتقادهای بین‌المللی از ناحیه اسرائیل و آمریکا را موجب شد. در حالی‌که بسیاری از تحلیلگران پیشنهاد گنجاندن موضوع موشک‌های بالستیک را در توافق هسته‌ای داشتند، اما این موضوع شامل توافق هسته‌ای نشد. در برجام هیچ محدودیتی به طور مستقیم برای بهبود موشک‌های بالستیک ایران شامل نشده و تنها شورای امنیت سازمان ملل متحد است که تحریم‌هایی را علیه ایران در این زمینه وضع کرده است. بنابر این چنین آزمایش‌های موشکی نباید مانعی در مسیر پیشرفت برجام که از سوی جامعه بین‌الملل ستوده شده و واقعا از معاهده عدم گسترش سلاح‌های ‌هسته‌ای حمایت کرده است ،باشد. اگر قرار باشد برنامه توسعه موشک بالستیک ایران سنجیده شود، باید چارچوب منطقه‌ای جداگانه‌ای در ممنوعیت توسعه برنامه موشکی در غرب آسیا موجود باشد.

 

رویترز: تعداد قربانیان فاجعه منا بیش از ۲۰۰۰ نفر است

 

خبرگزاری رویترز گزارش داد که تعداد کشته شدگان حادثه منا در مراسم حج امسال بیش از 2070 نفر است. این آمار 3 برابر آماری است که مقامات عربستان سعودی به طور رسمی اعلام کرده اند.این خبرگزاری غربی نوشته است آماری رسمی که مقامات آل سعود منتشر کرده اند نشان می دهد حادثه منای سال 2015 بدترین فاجعه در طول این مناسک طی سالهای اخیر بوده است.

 

گفتنی است هنوز آمار به روز شده فاجعه منا توسط عربستان منتشر نشده است.رویترز ادامه می‌دهد، عربستان در ابتدا با فرافکنی مقصر حادثه را حجاج اعلام کرد اما با روشن تر شدن ابعاد فاجعه و فشارهای خارجی، شاه عربستان خواستار انجام تحقیقات برای یافتن دلایل این فاجعه شد. با این وجود هیچ تاریخی برای اعلام نتیجه این بررسیها اعلام نشده و منتقدان دولت عربستان، استقلال تحقیقات را به چالش کشیدند.

 

نیویورک تایمز: خصومت ایران و عربستان مذاکرات صلح سوریه را تهدید می کند

 

روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به حمایتهای اطلاعاتی و لجستیک آمریکا از عربستان سعودی و بی میلی غرب به تحقیق درباره ارتکاب جنایات جنگی در یمن تصریح کرد خصومت میان عربستان و ایران مذاکرات درباره سوریه را تهدید می کند.

 

این روزنامه نوشته است مصالحه ممکن بین ایران و عربستان بسیار سخت و دشوار است. دو رقیب دیرینه که در سوریه به دو طرف متخاصم اصلی تبدیل شده اند و در جنگی که با کمک نیروهای نیابتی خود به راه انداخته اند در تلاش برای استیلا بر منطقه (غرب آسیا) هستند.

 

این روزنامه نوشته است تا چندی پیش این ایده که عربستان و ایران رودر روی هم باشند و برای سوریه مذاکره کنند، محال بود اما اکنون طرفین مایل هستند در مورد سوریه مذاکره کنند.به نظر میرسد اختلافات طرفین در این باب، بسیار زیاد باشد.زیرا ارتش عربستان و نیروهای امنیتی این کشور می خواهند بشار اسد در قدرت نباشد.اما ایران کاملا موضعی مخالف اتخاذ کرده است و همین عامل باعث می شود شاید مذاکرات وین شکست بخورد.

 

جریمه دویچه بانک آلمان به دلیل نقض تحریم های ایران و سوریه

 

دویچه بانک آلمان، مستقر در شهر فرانکفورت در این کشور که حضور گسترده‌ای در بازار سهام وال‌استریت آمریکا دارد، دستکم 200 میلیون دلار برای حل و فصل اختلافات پیرامون ادعاها درباره نقض قوانین تحریم‌های ایران و سوریه به تنظیم‌کنندگان مالی آمریکا بپردازد.

 

بانک مرکزی آمریکا و وزارت خزانه داری این کشور این بانک را متهم کردند که تحریم های ایران و سوریه را نقض کرده است.شعبه این بانک در نیویورک متهم است قوانین تحریمی آمریکا را زیر پا گذاشته است.سخنگوی این بانک گفته است آمریکا چندین بار از مقامات این بانک در خواست کرده فهرست تراکنش های مالی خود را در اختیار فدرال رزرو قرار دهد.

 

گفتنی است تنظیم‌کنندگان مالی آمریکا از زمان وضع قوانین تحریم‌های اقتصادی علیه ایران، بانک‌های کشورهای دیگر را به بهانه نقض این قوانین، هدف جریمه‌های سنگین قرار داده‌اند. بانک فرانسوی «بی‌ان‌پی پاریبا»، پارسال با جریمه بی‌سابقه 9 میلیارد دلاری به دلیل نقض تحریم‌های ایران رو به رو شد.

 

تام شانون: وزارت خارجه آمریکا به تخلفات موشکی ایران پاسخ خواهد داد

 

تام شانون، معاون وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت وزارت خارجه این کشور به آنچه که وی تخلفات موشکی ایران پاسخ خواهد داد.وی مدعی شده است تخلفات موشکی ایران اجرای موفق توافق هسته ای را به خطر می اندازد.

 

آمریکا همواره تاکید کرده است که برجام فقط تحریم های هسته ای را لغو می کند و تحریم های سایر حوزه ها لغو نمی شود.شانون در نشست روز پنجشنبه همچنین تصریح کرد هدف جان کری، وزیر خارجه این کشور از شرکت در مذاکرات وین درباره سوریه، محک زدن اراده ایران و روسیه برای برکناری بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه از قدرت و همچنین تعهد این دو کشور برای مبارزه با داعش در سوریه است.

 

کاندولیزا رایس: برجام توافقی برای برهم زدن ثبات و نظم در خاورمیانه است

 

کاندولیزا رایس، وزیر خارجه دولت جورج دبلیو بوش که آغازگر جدی‌ترین تلاشهای دولت آمریکا برای براندازی در ایران بود روز پنجشنبه در نشستی در اندیشکده چتم‌هاوس انگلستان به انتقاد از توافق هسته‌ای گروه 1+5 با ایران پرداخت. کاندولیزا رایس در این اظهارات که اولین اظهارنظرش درباره توافق هسته‌ای ایران و 1+5 محسوب می‌شود «برجام» را «بسته‌ای 100 میلیارد دلاری برای بر هم زدن ثبات در خاورمیانه» نامید.

 

وی مدعی شد اولین بار ایده تشکیل گروه 5+1 در برابر ایران را وی در منزل شخصی جک استراو مطرح کرده است.او گفته که همواره حامی راهبرد مذاکره و فشار ( چماق و هویج ) برای مذاکرات هسته ای با ایران بوده است.او مدعی شده برجام نکات مثبت اندکی دارد ولی بهای سنگینی برای برجام توسط آمریکا پرداخت شده است.

 

رویترز: صادرات نفت خام ایران در آستانه زمستان به پایین ترین میزان رسیده است

 

خبرگزاری رویترز در گزارشی از توکیو نوشته است که یک منبع آگاه در بخش نفت گفت صادرات نفت خام و میعانات ایران در ماه اکتبر به علت عملیات مرمت و نگهداری پالایشگاه ها و کاهش تقاضا در آستانه فصل زمستان، به پایین ترین میزان در هفت ماه اخیر رسید.

 

این منبع به رویترز گفته است که رقم قیمت پیشنهادی ایران برای فروش میعانات در مقایسه با دیگر تولید کنندگان جهان، پایین تر است به همین دلیل روند بارگیری میعانات همچنان بسیار بالا است به گونه ای که به دومین رقم بالا از ابتدای سال رسیده است.

 

گفتنی است کشورهای آسیایی در دو سال اخیر واردات نفت خام از ایران را کاهش داده اند و برخی منابع پیش بینی می کنند واردات نفت چین از ایران در ماه های آینده بار دیگر رونق پیدا کند.گفتنی است چین و هند بزرگترین خریداران نفت ایران هستند. منابع وابسته به بخش نفت، بخشی از علت افزایش صادرات میعانات ایران را ناشی از افزایش خریدهای شرکت یونیپک (بازوی تجاری شرکت نفتی عظیم چینی سینوپک) می دانند که خریدهایش را از سر گرفت.

 

رشوه آیپک به سناتور مخالف برجام افشا شد

پایگاه خبری لوبلاگ گزارش داده است که سناتور چارلز شومر دموکرات که مخالف برجام بوده است از لابی آیپک رشوه گرفته است.شومر روز 6 آگوست (15 مردادماه) اعلام کرده بود که علیه توافق هسته‌ای ایران در کنگره رأی‌ می‌دهد و در واقع سه هفته بعد از آنکه «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا توافق هسته‌ای را برای بررسی در اختیار کنگره قرار داد، مخالفت خود را با برجام اعلام کرد. رهبری ایپک کمک‌های مالی خود را از طریق نورپک تزریق می‌کند.

 

نورپک در بین بازه زمانی اعلام مخالفت شومر با برجام و رأی‌گیری سنا در خصوص برجام در ماه سپتامبر، مبلغی معادل 90 هزار دلار به کمپین شومر تخصیص داد تا بتواند افراد بیشتری را به مخالفت با توافق هسته‌ای ایران وادارد.این مبلغ کلان که به وی تخصیص داده شده است بیشترین مبلغی است که یک سناتور دریافت کرده است.مبلغ 90 هزار دلاری که نورپک به کمپین شومر تخصیص داد، بالاترین مبلغی است که تاکنون این گروه طرفدار صهیونیست‌ها به شومر که سناتور نیویورک است، تخصیص داده‌اند. در سال 2010، شومر در آخرین سال انتخاباتی خود تنها 25 هزار و 700 دلار از نورپک دریافت کرد. پیش از آن در چرخه انتخابات سال 2004، 3 هزار دلار برای طرفداری از مواضع صهیونیستی از نورپک دریافت کرد.

 

چرخش قابل توجه آمريكا در دعوت از ايران برای نشست وین

 

روزنامه گاردین در گزارشی با موضوع دعوت از ایران به نشستی که گفته می‌شود روز جمعه با موضوع سوریه در وین برگزار خواهد شد، نوشته است که این امر نشانگر تغییر اوضاع به نفع نظام سوریه است.

 

این روزنامه نوشته است که حالا با ورود روسیه به سوریه و حمله به داعش و عملیات آزادسازی حلب، ایران به مذاکرات صلح سوریه دعوت شده است.

 

این روزنامه نوشته است که این امر نشان دهنده نفوذ ایران در منطقه است و همچنین بیانگر تغییر اوضاع و موازنه قوا به نفع متحدان ایران است.

 

نویسنده گزارش گاردین مدعی شده که حضور ایران به این معنی است که تهران «نقشی رسمی» در پایان دادن به بحران خواهد داشت و در این مسیر قطعا مواضعی همسو با اسد اتخاذ خواهد کرد.

 

جنگ اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل با موضوع ایران

 

روزنامه وال استریت ژورنال خبر داده است که سازمان اطلاعات آمریکا تلاش می‌کند جاسوسانی از اسرائیل را به نفع خود استخدام کند تا در صورتی‌که اسرائیل برای حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران برنامه‌ریزی کند، از آن مطلع باشند.این تلاشهای آمریکا از سال 2012 در جریان است و آمریکا می خواهد از طریق این افراد عالی رتبه اسرائیلی به مواضع و اهداف این رژیم در مورد فعالیتهای هسته ای ایران پی ببرد.اگر این گزارش درست باشد، باید گفت سازمان سیا با موافقت «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری این کشور با اسرائیلی‌هایی که در شرکت‌های فن‌آوری مدرن اسرائیلی و آمریکایی در آمریکا کار می‌کردند، در تماس بوده و تلاش کرده است آنها را به استخدام خود درآورد. در واقع، سازمان اطلاعات آمریکا از بیوگرافی این اسرائیلی‌ها و گذشته نظامی محرمانه آنها مطلع بوده است.این اخبار بعد از آن منتشر می شود که گمانه زنی هایی مطرح شد مبنی بر قصد اسرائیل برای حمله به ایران در سال 2011.اسرائیل قصد داشته در آن زمان با حملات انتحاری و یا جنگنده های خود به تاسیسات هسته ای ایران حمله کند.

 

پرده برداری از نفوذ فرهنگی و اقتصادی در دوران پسابرجام

خبرگزاری انگلیسی رویترز،  خبر داده است که شرکت فرانسوی سفورا، تولید کننده محصولات آرایشی، از برنامه خود برای ایجاد نمایندگی و فروشگاه های خرده فروشی در ایران طی سال آینده رونمایی کرده است.

 

این شرکت اولین شرکتی خواهد بود که به طور مستقیم با لغو تحریم ها وارد ایران خواهد شد و در بازار ایران سرمایه گذاری می کند.این شرکت فرانسوی حدود دو هزار فروشگاه در سراسر جهان داشته و تمایل دارد تا جای پای خود را در بازار ایران با حجم تقاضای بالا محکم کند.

 

عربستان سعودی اولین و ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در منطقه هستند.بر اساس برآوردها،طی پنج سال‌ آینده حجم فروش محصولات آرایشی در ایران سه برابر خواهد شد و از مرز 11 میلیارد دلار در سال عبور خواهد کرد.منابع خبری از نهایی شدن توافق سفورا با طرف ایرانی خبر می دهند.

 

کد خبر 498852

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha