به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، سفر ویژه دولتی ها به ایلام، دولت دکتر روحانی، دولت کارشناسی، پایان بررسی نظام چند لایه تامین اجتماعی، تسهیلات ٧٠٠ میلیاردی برای شرکت های دانش بنیان، سفرهای پاییزی رئیس جمهور از سرتیترهای مهم اخبار حوزه دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
کار نیروی حراست سخت و تعیین کننده است/حق نداریم در زندگی خصوصی افراد سرک بکشیم
حجت الاسلام سید محمود علوی وزیر اطلاعات افزود: هرچند ممکن است این کار مانند دارو تلخ باشد اما ارزش های خاص خود را دارد که صبر بر این تلخی ها دارای ارج است.
وی در ادامه با بیان اینکه اهل بیت هدف خود را از جنگیدن احیای دین اسلام و اصلاح جامعه اعلام کرده اند، گفت: عزیزان حراست در اجرای قوانین و فعالیت ها باید روش ائمه و سیرو سلوک آنها را دنبال کنیم ، کسانی هم که به امنیت تعدی می کنند و برهم زننده امنیت هستند، باید از سوی حکومت اسلامی بازخواست و برخورد شود.
وزیر اطلاعات افزود: بنابراین باید در جامعه امنیت، رشد ، سلامت و بالندگی وجود داشته باشد، البته نباید برای سلامت جامعه ، مانع از حرکت روبه جلو شویم یا برای ایجاد حرکت، جلوی سلامت جامعه را بگیریم. همچنین برای ایجاد امنیت نباید رشد را متوقف کرد و یا برای افزایش رشد در جامعه امنیت را از بین برد، چراکه هیچ ضرورتی ندارد برای ارتقای رشد در جامعه ، فساد وجود داشته باشد فساد مانند انگل ، خود مانع از رشد است.
علوی با بیان اینکه امنیت و نشاط در جامعه کنار هم قرار می گیرند، گفت: همان گونه که پیامبر (ص) می فرمایند، خیر و برکتی در جامعه به وجود نمی آید مگر در پرتو امنیت و این مقوله، اهمیت بالایی دارد، از این رو ، نیروی حراست از یک سو امنیت را به ارمغان می آورد و از سوی دیگر ، زمینه ی رشد را در کشور فراهم می کند.
وی ادامه داد: بنابراین اگر کارمندی کاری را به تاخیر بیندازد تا از طریق آن رشوه دریافت کند ، فساد است که باید با آن برخورد شود.
وزیر اطلاعات با بیان این که در عرصه های مختلف نظامی و غیر نظامی سردارانی داریم گفت: سرمایه گذاران در بخش اقتصادی نیز همانند سردارانی هستند که رشد و توسعه را برای کشور به ارمغان می آورند ، از این رو ایجاد دست انداز برای سرمایه گذاران سالم فساد است.
علوی با تاکید بر اینکه ایجاد رعب وحشت امنیت نمی آورد افزود: اگر ایجاد امنیت به بهای بوجود آوردن استرس و اضطراب برای جامعه باشد، حالت خوبی نیست. هنر نیروی اطلاعاتی و حراستی این است که به گونه ای عمل کند که بدون اینکه حضور فیزیکی داشته باشد ، امنیت برقرار باشد.
پویایی و نوآوری در شوراها حرف اول را می زند
عبدالرضا رحمانی فضلی در نخستین همایش بانوان عضو شوراهای اسلامی شهرهای سراسر کشور در مرکز همایش های بین المللی شهرداری قم، به برگزاری بیشتر این جلسات با سازماندهی مناسب تر و هدف گذاری روشن تر تاکید کرد و گفت: ما در وزارت کشور به برگزاری این همایش ها کمک می کنیم.
وی در زمینه «شورا باوری» گفت: این مساله یک امر قرآنی، قانونی و اجتماعی است ما اصل شورا را به طور حتم باور و اعتقاد داریم و روند شوراهای موجود نیز روند بسیار خوبی است و الان شوراها دارای تجربه و آموزش شده اند و قوانین و مقررات خوبی در این زمینه داریم و اعتماد عمومی مردم را هم در این مدت بیشتر توانستیم جلب کنیم و در مشکلات کشور سهیم شده اید و کمک به دولت می شود و این امر جایگاه شوراها را ارتقا داده است.
وزیر کشور، با اشاره به دستاوردها و نتایج مختلف انقلاب اسلامی ایران خاطرنشان کرد: اگر نتیجه انقلاب اسلامی را فقط شوراها بدانیم باید همیشه شاکر و شکرگزار خداوند متعال در این زمینه باشیم.
وی با بیان اینکه در کشور ما همه چیز مبتنی بر مردم است، گفت: در تاریخ چند هزار ساله ایران نداریم که مردم اینگونه در نظام تصمیم گیری کشور جایگاهی داشته باشند و در گذشته حاکمان برای مردم تصمیم گیری می کردند و دایره تصمیم گیری آنان در حیطه خانواده بود و با مشروطیت به ظاهر امکان حضور مردم در عرصه های مختلف کشور فراهم شد اما با استبداد صغیر و کبیر و اتفاقات پس از آن و مجلس های تشریفاتی در زمان پهلوی انتخابات و انتخاب شدگان جایگاه واقعی خود را نداشتند.
وی تصریح کرد: اما در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، هنگام نگارش قانون اساسی، مردم بعنوان محور اصلی حاکمیت و حکومت مورد توجه واقع شدند و شاهد حضور آنان در عرصه های مختلف هستیم و اوج این تجلی شوراهای اسلامی شهر و روستا هستند.
رحمانی فضلی افزود: رئیس جمهوری، اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری را مردم تعیین می کنند و اساس آزادی و پیشرفت در همین جاست؛ در نظام ما همه چیز به دست مردم است و تعیین سرنوشت می کنند.
ایران همواره به دنبال گفتگو بین ادیان، تمدن ها و فرهنگ ها بوده است
علی جنتی در نهمین اجلاس وزرای فرهنگ کشورهای اسلامی در مسقط افزود: جمهوری اسلامی ایران در زمینه مقابله با خشونت و تروریسم و جریانات تروریستی و تکفیری همه قدرت و توانایی های خود را برای محکوم کردن این اندیشه های مخالف با دین اسلامی بکار گرفته و خواهد گرفت.
وی همچنین به مسئله فلسطین و قدس شریف اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران همچنین گام های بزرگی را در جهت حمایت از مسأله فلسطین و دفاع از هویت اسلامی قدس شریف و نشر تعالیم قرآن کریم و سنت نبوی و عترت طاهره، برداشته است.
عضو کابینه دولت یازدهم خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران همچنین از بدو پیروزی انقلاب اسلامی همواره در جهت تحقق نزدیکی و وحدت بین جوامع و کشورهای اسلامی سعی و کوشش کرده است.
عضو وزرای فرهنگ کشورهای اسلامی گفت: بدون شک مهمترین اهداف این اجلاس، تحقق همکاری و تقریب و تکامل فرهنگی و اندیشه در جهت حفاظت از وحدت و همبستگی و پیشرفت و توسعه جهان اسلام است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بااشاره به آیه واعتصموا بحبل الله جمیعاً و لاتفرقوا تصریح کرد: دشمنان اسلام همواره درصدد ایجاد تفرقه و منازعات مذهبی و طایفه ای و همچنین به دنبال اشاعه خرافات و عقب ماندگی و تعصب های کور فرقه ای و قبیله ای و اشاعه خشونت در جوامع اسلامی بوده اند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: همکاری بین کشورهای اسلامی در این برهه تنها یک گزینه نیست بلکه یک ضرورت به شمار می آید.
جنتی همچنین اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد که نباید فقط به صادر کردن بیانیه ها و اعلام موضع گیری ها از طرف سازمان همکاری اسلامی بسنده کرد، بلکه باید همه توانایی ها و امکانات خود را در جهت برداشتن گام های عملی مهم در جهت تحقق همکاری در این زمینه ها، بکار گیرند.
دولت دکتر روحانی، دولت کارشناسی و گفتوگو است/ پایان بررسی نظام چند لایه تامین اجتماعی
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سمینار «بیمه ها ، نظام سلامت و رفاه اجتماعی» که در سالن الغدیر دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در حال برگزاری است، ادامه داد: دولت یکپارچه و فداکار روحانی فرصتی تاریخی برای کشور ایران به شمار می رود و عقل و تدبیر برنامه حرکت درست برای ایرانیان است و ما این مسیر را ادامه می دهیم .
وی خاطرنشان کرد: تمام تلاش این است که از رنج مردم کم و با فساد و بی عدالتی مبارزه کنیم و جامعه های پر از غمخواری و همراهی برای نسل های دیگر به یادگار بگذاریم .
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: بیمه سلامت و اجتماعی تنها بحث سلامت نیست بلکه بیمه های اجتماعی محل تلاقی نظریه های اخلاقی، عدالت و تامین فضیلت است؛ چرا که اگر این بیمه نگاه کنیم جایگاه بیمه نیز ارتقاء پیدا می کند .
ربیعی افزود: در ذیل نظریه های رفاه نکات قابل بحث بسیاری دارم اما معتقدم بیمه ها به عنوان نمایندگان مردم که خریداران خدمت هستند باید کاری کنند که این روند ادامه داشته باشد و اگر خدای ناخواسته بدون دقت و توجه در بحث منابع، خرید راهبردی و حمایت مردمی که تضمین کننده طرح سلامت بهشمار می روند عمل شود عدالت اجتماعی رعایت نشده است .
وی اضافه کرد: انتظار دارم به عدالت اجتماعی غنا بخشیده شود و تمام سیاستگذاری ها معطوف به عدالت اجتماعی به معنای کاستن از رنج مردم باشد .
وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در ادامه تصریح کرد: عنوانی که برای این سمینار در نظر گرفته شده است خود بیانگر جامعیت موضوع به شمار می رود و ما انتظار داریم غصه زندگی نابرابر مردم به عنوان یک مساله تاریخی که البته در بسیاری از کشورها وجود دارد و با پیچیدی گی های خاصی روبه روست از بین برود .
وزیر تعاون،کار ور فاه اجتماعی با مروری بر نظریه های رفاه به دغدغه ها و آرمانهای انقلاب اسلامی اشاره کرد و افزود: انقلاب اسلامی ما نوعی دلشوره و برخاستن از برای ایجاد عدالت و دور کردن فقر از زندگی مردم بود و همانگونه که امام راحل و شهید بهشتی و دیگر انقلابیون مدنظر داشتند رفاه، فقرزایی و ایجاد عدالت باید عملی شود.
قانونی برای دریافت عوارض تردد از جاده چالوس نداریم
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در خصوص پیشنهاد اخذ عوارض برای تردد خودروها در جاده چالوس، افزود: در حال حاضر قانونی برای اخذ عوارض تردد خودروها در این جاده وجود ندارد و قانون اخذ عوارض برای آزادراه ها و در قطعه 4 آزادراه تهران - شمال اجرا می شود.
وزیر راه و شهرسازی سپس یکی از نکات مهم دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات را افزایش نرخ بهره وری و کارآیی برشمرد و گفت: در صورت شفافیت در ارایه خدمات مردم قبول می کنند، آنچه رخ داده بالاترین سعی و تلاش همه کارکنان دولت در سراسر کشور بوده است.
آخوندی با اظهار خرسندی از تصویب قانون دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات، گفت: دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات می تواند علاوه بر اینکه جلوی فساد را بگیرد در جهت علاقمندی مردم برای فعالیت در بخش های مختلف نیز موثر واقع شود و می تواند مشارکت بسیار خوب مردم را نیز به دنبال داشته باشد.
وی یکی از نکات مهم دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات را افزایش نرخ بهره وری و کارآیی دانست و افزود: اگر مردم ایران بتوانند بر تمام فعالیت های ما نظارت داشته باشند بدین معنا است که مسئولان بتوانند در یک ساختمان شیشه ای مدیریت کنند در آن صورت است که می توانیم ادعا کنیم میزان بهره وری و کارآیی خدمات برای مردم افزایش داشته است.
تسهیلات ٧٠٠ میلیاردی برای شرکت های دانش بنیان
رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری ویر بهداشت در حاشیه بازدید از شرکت های دانش بنیان مرکز رشد سلامت دانشگاه علوم پزشکی جهرم در جمع خبرنگاران گفت: دولت یازدهم تسهیلات بسیار خوبی برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته که مبلغی بالغ بر 700 میلیارد تومان از طریق صندوق نوآوری تخصیص یافته و در این راستا ما تلاش کنیم سرمایه گذاری ریسک پذیر را فراهم کنیم زیرا این روشی است که در دنیا از جمله سنگاپور و هنگ کنگ جواب داده و دولت با همه مشکلات با اختصاص این اعتبارات سعی دارد شرکت های دانش بنیان تشویق کند تا از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش های مختلف دانش بنیان سرمایه گذاری کنند.
وی با اشاره به حضور شرکت های دانش بنیان در بخش دارویی کشور بیان کرد: هم اکنون در کشور برخی اقلامی که با مشکل تولید داروهای خارجی مواجه بودند توسط شرکت های دانش بنیان متعدد در کشور تولید می شود و این داروها به بازار آمده و حتی این امر اشتغال خوبی نیز ایجاد کرده است
ملک زاده : فعال ترین بخش شرکت های دانش بنیان در سطح کشور بخش سلامت می باشد و ما 443 شرکت دانش بنیان داریم و امیدواریم درآینده نزدیک تا 1000 شرکت افزایش یابد.
معاون تحقیقاتی و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت های مراکز رشدسلامت در سطح دانشگاه های علوم پزشکی خاطرنشان کرد: این شرکت ها از دل دانشگاه ها به وجود می آید و وزارت بهداشت از این شرکت ها در جهت توسعه روز افزون تا بتوان بازار سلامت به سمت این شرکت ها سوق یابد و محصولات شرکت های دانش بنیان به فروش برسد.
وی ضمن تقدیر از فعالیت های تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی جهرم، اظهار کرد: شروع حرکت در زمینه توسعه فناوری سلامت با فعالیت خوب شرکت های دانش بنیان و انجام امور تحقیقاتی در بخش های مختلف این دانشگاه قابل تحسین است و بنده برای ادامه این حرکت آماده هرگونه همکاری و حمایت هستم.
چند و چون بدهی یا استقراض دولت از بانک مرکزی
دولت های نهم و دهم همواره به دلیل استقراض از بانک مرکزی مورد انتقاد کارشناسان اقتصادی بودند و دولتمردان دولت یازدهم نیز در این خصوص همواره انتقادهای تندی به آن دولت ها وارد کرده اند.
اما اخیر خبر بدهی یا استقراض از بانک مرکزی از سوی دولت یازدهم توسط برخی رسانه ها منتشر شده است.
بنابراین گزارش، خبرگزاری فارسی در گزارشی منعکس کرده است که براساس آمار و ارقام منتشرشده در فصلنامه روند بانک مرکزی، حجم پایه پولی در پایان خردادماه امسال با رشد 0.4 درصدی (5.7 هزار میلیارد ریال) به 131 هزار و 720 میلیارد تومان رسید که البته نسبت به مدت مشابه سال قبل 2.6 درصد افزایش نشان میدهد.
اما نکته قابل تأمل در این گزارش، خالص مطالبات بانک مرکزی از بخش دولتی است به طوری که در سه ماهه اول امسال مطالبات بانک مرکزی از بخش دولتی با 239.1 درصد افزایش (7 هزار و 950 میلیارد تومان) سهم 6.1 درصدی پایه پولی به عنوان مهمترین عامل رشد این متغییر در سه ماهه نخست امسال بوده است.
همچنین خالص داراییهای خارجی بانک مرکزی 4.3 درصد افزایش یافته و 5.2 درصد تأثیر در رشد پایه پولی داشته است.
خالص سایر اقلام به بانک مرکزی با 4.8 درصد کاهش 7.5 واحد درصد تأثیر منفی و کاهشی در پایه پولی داشته است. مطالبات بانک مرکزی از بانکها با 5.2 درصد کاهش (4 هزار و 440 میلیارد تومان) با سهمی کاهنده برابر 3.4 درصد عامل دیگر کاهش رشد پایه پولی در سه ماهه نخست امسال بوده است.
رشد شدید بدهی بخش دولتی به بانک مرکزی در سه ماهه اول امسال تا عجیب و غریب به نظر میرسد و به همین دلیل روند بدهی سه ماهه اول بخش دولتی به بانک مرکزی در سه ماهه اول سالهای گذشته را بررسی میکنیم.
بنابراین این افزایش 231 درصدی در سه ماهه اول سال، رشد غیرمتعارف و غیرمنطقی بوده و در سالهای 10 سال گذشته و احتمالا بیش از آن سابقه نداشته است.
براساس این گزارش، ضریب فزاینده پولی در پایان خرداد به عدد 6.200 رسیده که نسبت به پایان اسفند 93، 3.9 درصد افزایش یافته است.
حجم نقدینگی که قبلاً در گزارش متغییرهای پولی بانک مرکزی منتشر شده بود، در سه ماهه نخست امسال 4.4 درصد افزایش داشته و در مقایسه با خردادماه سال قبل 22.7 درصد رشد برای آن محاسبه شده است.
سفرهای پاییزی رئیس جمهور
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در ادامه سفرهای استانی و خارجی خود آبان و آذر هم راهی کشورها و استان های مختلف می شود.
بنابراین گزارش، از جمله اخباری که در خصوص این سفرها منتشر شده می توان به ایتالیا، فرانسه، قزاقستان و سفر استانی سمنان اشاره کرد.
در اخبار منتشر شده آمده است که رئیسجمهور ایران ۲۳ تا ۲۴ آبان در سفر به ایتالیا، ضمن دیدار با رئیسجمهور و نخستوزیر این کشور، با رهبر کاتولیکهای جهان هم ملاقات میکند و پس از آن به پاریس میرود.
بیست و سوم مهر بود که تلویزیون ایتالیا از سفر رئیسجمهور ایران به ایتالیا به دعوت رسمی همتای ایتالیایی وی و در تاریخ 14 و 15 نوامبر (23 و 24 آبان)خبر داده بود. بر اساس این خبر حسن روحانی در این سفر با «سرجیو ماتارلا» رئیسجمهور و «ماتئو رنزی» نخستوزیر ایتالیا، دیدار خواهد کرد.
رویترز هم به نقل از یک منبع دیپلماتیک از سفر ۲۳ و ۲۴ آبان رئیسجمهور ایران به ایتالیا خبر داده؛ به گزارش این رسانه در برنامه حسن روحانی علاوه بر دیدار با رئیسجمهور و نخستوزیر ایتالیا، ملاقات با رهبر کاتولیکهای جهان هم وجود دارد.
این منبع که خبرگزاری رویترز اطلاعاتی درباره آن منتشر نکرده، همچنین از سفر ۱۶ تا ۱۸ نوامبر(۲۵ تا ۲۶) رئیسجمهور ایران به پاریس پایتخت فرانسه خبر داده است.
علاوه براین، رئیس جمهور کشورمان آذرماه به قزاقستان سفر میکند و در این سفر ضمن دیدار با «نور سلطان نظربایف» همتای قزاقستانی خود در خصوص گسترش مناسبات دوجانبه به گفتوگو خواهد پرداخت.
روحانی شهریور ماه سال گذشته نیز در چارچوب سفری دورهای به آسیای میانه به قزاقستان سفر کرد.
دیدار با رئیس جمهور و نخستوزیر قزاقستان، شرکت در همایش اقتصادی ایران و قزاقستان و سخنرانی در دانشگاه آستانه از جمله برنامههای سفر 2 روزه رئیس جمهور کشورمان به قزاقستان بود.
همچنین روحانی ۲۰ آبان در ادامه سفرهای استانی اش راهی استان زادگاهش می شود.
سمنان بیست و سومین مقصد استانی رئیس جمهور در این سفر خواهد بود.
سفر ویژه دولتی ها به ایلام
در پی سیلی که روزهای آخر هفته گذشته استان ایلام را فراگرفت روز گذشته نمایندگان دولت به منظور کمک به این استان برای مدیریت این بحران وارد ایلام شدند.
بنابراین گزارش، محمد باقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی و حسین فریدون دستیاراجرایی رئیس جمهوری صبح جمعه وارد استان ایلام شده و همراه با استاندار، معاون سیاسی و امنیتی استاندار و جمعی از مدیران کل دستگاه های اجرایی از مناطق آسیب دیده شهر ایلام دیدن کردند.
نوبخت روز جمعه در نشست مشترک شورای بحران و برنامه ریزی استان ایلام اظهار کرد: ایشان دستور لازم در خصوص رسیدگی به وضع پیش آمده در ایلام را صادر کرده و با توجه به حجم خسارت های وارد شده از بنده خواستند در سریع ترین زمان پس از حادثه به ایلام سفر کنم.
وی افزود: این واقعه نخستین حادثه طبیعی در کشور نبوده و بطور حتم آخرین آنها هم نیست اما نحوه واکنش به این حوادث طبیعی و عملکرد مسئولان بحران داوری نسبت به خدمات رسانی آنها به آسیب دیدگان را با اهمیت می کند.
نوبخت با اشاره به بازدید میدانی از مناطق سیل زده و خسارت های وارد شده به تاسیسات زیربنایی و منازل مردم تاکید کرد: خسارت های وارده بسیار زیاد و بالاست و مردم باید دست گرم و پرتلاش دولتمردان تدبیر و امید را کنار خود حس کنند.
سخنگوی دولت یادآور شد: باید تا قبل از پایان امشب نیازهای ضروری سیل زدگان مورد شناسایی قرار گرفته و تامین شود و دستگاه های مرتبط امکانات و تجهیزات خود را برای خدمات رسانی به آسیب دیدگان بسیج کنند.
وی خواستار تشکیل ستاد ساماندهی مردمی برای رسیدگی به مشکلات آسیب دیدگان شد و گفت: بدون همراهی مردم خدمت رسانی به سیل زدگان زمان بر خواهد بود البته این به معنی عجز و ناتوانی دولت در خدمات رسانی به مردم نیست بلکه نمونه بارز همدلی و همزبانی دولت با مردم است.
نوبخت ادامه داد: دولتی که توانست بحران هسته ای را بخوبی مدیریت کرده و آن را به سرانجام برساند این بحران های مقطعی و کوچک خللی در اراده و توان خدمت گذاران نظام برای رسیدگی به مشکلات مردم وارد نخواهد کرد.
معاون رییس جمهور گفت: امکانات زیرساختی و تجهیزاتی استان ایلام نسبت به دیگر استان ها کمتر است و با بکارکیری تجهیزات دیگر استان ها تلاش می کینم از آلام و رنج های آسیب دیدگان کم کرده و هر چه سریعتر وضعیت را ساماندهی کنیم.
وی با اشاره به احتمال ادامه بارش ها و کاهش دما تاکید کرد: اسکان اُسیب دیدگان و تامین نیازهای ضروری آنها باید تا امشب انجام شود و در نشست روز یکشنبه هیات دولت شرایط استان ایلام را بطور ویژه مورد ارزیابی قرار داده و اعتبارات مورد نیاز برای جبران خسارت های وارده را تخصیص می دهیم.
نظر شما