اقامه نماز جماعت در مدارس جدی گرفته شود/ بعد علمی و تهذیب نفس دانش آموزان توأمان تقویت شود

خبرگزاری شبستان:  اقامه نماز در مدارس وظیفه ای خطیر و بسیار حساس است که باید به طور جدی به آن پرداخته شود تا دانش آموزان با انگیزه کافی و احساس نیاز در صف اول نماز شرکت کنند.

 خبرگزاری شبستان _ خراسان شمالی؛ نماز، تقدیم حمد و سپاس به درگاه خالق منان و کامل ترین پاسخ به عالی ترین نیاز انسان؛ فرصتی برای طراوت بخشیدن روح و پلی برای نیل به اوج کمال است. در این میان نماز جماعت نمادی با ارزش از جامعه مطلوب اسلامی است که عناصری مانند رهبری، اتحاد و نظم را دربر می گیرد. باتوجه به این که نماز آرامش دهنده دلها، اصلاح کنندۀ فرد و اجتماع و پرچم اسلام و عاملی است که موجب رهایی افراد از تنبلی، گناه، تباهی و دیگر رفتارهای زشت می شود، یکی از راههای تربیت دینی کودکان و نوجوانان، یاد دادن نماز و شرکت دادن آنها در نماز جماعت است.

 

حضور در مراسم مذهبی از قبیل نماز جماعت و نماز جمعه در پرورش عواطف دینی كودكان و نوجوانان بسیار موثر است. حضور در این قبیل برنامه ها پیوند قلبی آنها را با دین و معنویات افزایش می دهد و زمینه را برای شكوفایی ایمان فراهم می سازد. بر پایی نماز در مدارس وظیفه ای خطیر و بسیار حساس است، زیرا مدارس جدای از ویژگیهای منحصر به فرد، محل تشویق، اضطراب، رقابت های نگران کننده توأم با شکست و پدیده های ناخوشایند دیگری است که هر کدام از آن ها به تنهایی قادر به تبدیل محرکهای خنثی به محرکهای شرطی نیرومند فراخوان اضطراب و حالات ناخوشایند روانی است، بنابراین ایجاد اصلاحات بنیادی به منظور تغییر در نگرش دانش آموزان نسبت به مناسک جاری به ویژه نماز جماعت می تواند زمینه ساز تحولات اساسی در شخصیت دانش آموزان شود و نه تنها نگرش آنها را نسبت به صورت ظاهری عبادات بهبود بخشد بلکه در جهتگیری اصولی به سوی ارزشهای انسانی آنها را هدایت کند.

 

حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی در این خصوص به سخنان مقام معظم رهبری در یکی از بیانات خطاب به نوجوانان و جوانان اشاره کرد که تحصیل، تهذیب و ورزش را باید در راس برنامه های خود قرار دهند.

 

وی افزود: در این میان جامع ترین نگاه به آموزش و پرورش در این است که هم بعد علمی و دانش افزایی دانش آموزان را تقویت کند و هم به بعد تهذیب و سازندگی روح و سلامت جسم توجه کافی داشته باشد.

 

حجت الاسلام یعقوبی با تاکید بر تامین غذای فکر با علم و غذای دل با تهذیب در کنار غذای جسم برای دانش آموزان، خاطرنشان کرد: باید کاری کنیم که روح یک جوان تغذیه سالمی داشته باشد.

 

امام جمعه بجنورد یکی از مهمترین تغذیه های روح را نماز دانست و بیان داشت: در قرآن و احادیث به بحث نماز بسیار تاکید شده است چرا که از بسیاری از گناهان جلوگیری و ذکرخدا را در قلب و جان نیز تقویت می کند.

 

قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی، انسانی که ذاکر است را همانند درختی در وسط کویر دانست و گفت: انسانی که در همه حال به یاد الله باشد همانند این درخت سرسبز در وسط کویر خودنمایی می کند.

 

وی با تاکید بر اینکه باید دانش را در کنار فضای الهی داشته باشیم، اظهار داشت: باید به مسائل تهذیبی دانش آموزان بیشتر از این اهمیت دهیم.

 

حجت الاسلام یعقوبی متذکر شد: ما ادعا نمی کنیم به اندازه علم برای دین بچه ها هزینه کرده ایم ولی باید کاری کنیم که در مدارس فضای نماز بازدارنده باشد تا از بسیاری اقدامات که ممکن است انجام گیرد، جلوگیری شود.

 

وی نماز را عامل کنترل کننده دانست و تصریح کرد: قرار گرفتن نماز در کنار دانش آموزان می تواند آنها را در کنار هم قرار دهد و نظم و روحیه اجتماعی را در بین آنها تقویت کند.

 

امام جمعه بجنورد با بیان اینکه با نماز دانش آموزان همدلی و همزبانی را در کنار هم تجربه می کنند و می تواند به عنوان یک کمک درسی برای آنها باشد، خاطرنشان کرد: باید فرصت بیشتری در اختیار روحانیون قرار گیرد تا با دانش آموزان مانوس شوند و مشکلات نسل جوان را پاسخگو باشند.

 

وی متذکر شد: هر چه بیشتر به مساله نماز و تبلیغ در مدارس توجه شود به سلامت و امنیت خانواده ها و دانش اموزان نیز بیشتر کمک می شود.

 

حجت الاسلام یعقوبی متذکر شد: متاسفانه در برخی موارد تعدادی از مدیران توجیه نیستند و خیال می کنند اگر روحانی چند دقیقه سر صف صحبت کند از درس دانش آموزان عقب افتاده اند در حالی که توجه به مسائل دینی درس دانش آموزان را تقویت می کند.

 

وی با اشاره به اعزام 60 روحانی در ایام محرم به مدارس و خوابگاه ها، یادآور شد: بی شک این کار عواقب خوبی به دنبال دارد چرا که نشان داد دانش آموزان سفره دل خود را برای روحانی باز کرده اند.

 

سیدعلی اکبر پرویزی، استاندار خراسان شمالی نیز با تاکید بر تلاش بیشتر آموزش و پرورش به منظور برگزاری نماز جماعت در مدارس، خاطرنشان کرد: مدیران مدارس باید توجه بیشتری به این مساله داشته باشند و  شرایطی فراهم شود که در تمامی مدارس استان نمازخانه وجود داشته باشد تا دانش اموزان از آن استفاده کنند.

 

رئیس شورای آموزش و پرورش خراسان شمالی، تصریح کرد: اگر امام جماعت وقت بیشتری برای دانش اموزان بگذارد و فقط به نماز خلاصه نشود می تواند روابط اجتماعی را با دانش آموزان بیشتر کرده و باعث حضور واقعی آنها در نماز شود.

 

پرویزی حضور دانش آموزان به اجبار در نماز جماعت را زیبنده ندانست و گفت: امام جماعت باید انقدر تاثیرگذاری بالایی داشته باشد که دانش آموز با میل و علاقه در صف نماز شرکت کند.

 

وی حضور امام جماعت در کلاس های مختلف هنری و ورزشی را در ترغیب دانش آموزان به شرکت در مباحث دینی بسیار تاثیرگذار خواند و اظهار داشت: با نگاه به ترویج دین باید به دنبال این باشیم که دانش اموز در منزل نیز اولویت اول را در نماز قرار دهد.

 

استاندار خراسان شمالی متذکر شد: نماز مدارس نباید همانند ادارات شود که فقط در نماز ظهر و عصر خلاصه می شود چرا که اگر با این نگاه دنبال شود مشکل ساز خواهد شد.

 

وی از آموزش و پرورش خواست با رفع ایرادات قبلی، شرایط و بستری فراهم کند که دانش آموزان با انگیزه کامل و نیاز در صف نماز شرکت کنند.

 

براتعلی حاتمی، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی نیز در این رابطه اظهار داشت: برگزاری نماز اول وقت به صورت جماعت در مدارس استان بسیار مورد توجه قرار دارد.

 

وی افزود: در همین راستا در حال حاضر در بسیاری از نمازخانه ادارات تابعه نماز به صورت جماعت اقامه می شود تا تشویقی باشد برای دانش آموزان و دیگر معلمان که این فریضه در مدارس نیز انجام گیرد.

 

حاتمی متذکر شد: هم اکنون جایگاه برگزاری نماز جماعت را در مدارس شهرستان فراهم كرده ایم و تمامی مدارس شهرستان آمادگی پذیرش پیش نماز روحانی را دارند.

 

کد خبر 499159

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha