اختصاص بودجه پژوهشی مهم ترین راهکار نگارش فیلمنامه های قوی دینی است

رئیس هیئت مدیره خانه سینما با بیان اینکه سوگواره لحظه های عاشورایی فرصتی ویژه برای خلق آثاردرخشان عاشورایی است، گفت: مهم ترین راهکارنگارش فیلمنامه های قوی دینی اختصاص بودجه های پژوهشی از سوی مدیران فرهنگی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، فرهاد توحیدی، رئیس هیئت مدیره خانه سینما گفت: امید است با استمرار این سوگواره و برگزاری آن در فواصل طولانی مدت اما مستمر، شاهد خلق آثار درخشانی در عرصه هنرهای عاشورایی باشیم.


وی همچنین با تاکید بر اینکه باید مراکز ارزیابی فنی و محتوایی فیلمنامه های دینی در کشور ایجاد شود، گفت: مراکز ارزیابی فیلمنامه به لحاظ محتوایی و تکنیکی باید در کشور ایجاد شود که ضرورت وجود چنین مراکزی در عرصه فیلمنامه های دینی مضاعف است.
 

توحیدی افزود: فیلمنامه های دینی علاوه بر آن که باید به لحاظ ساختار و تکنیک قوی باشند از نظر محتوایی نیز بایستی غنی باشند به خصوص اینکه مردم کشور ما نسبت به چنین موضوعاتی حساس هستند و اگر فیلمی دینی به لحاظ محتوایی ضعف داشته باشد با برخورد شدیدی مخاطب روبرو می شود.


وی با بیان اینکه فیلمنامه نویسان دینی علاوه بر دارا بودن اطلاعات و آگاهی های فنی، باید اعتقادات عمیق دینی داشته باشند، یادآور شد: شایستگی های فنی و اشرافیت بر تکنیک فیلمنامه نویس باید با اعتقادات و باورهای دینی او تلفیق شود تا او بتواند اثر تاثیرگذاری را در حوزه دین بنویسد.


این فیلمنامه نویس برجسته کشور به دشواری های نگارش فیلمنامه های دینی اشاره کرد و گفت: مضامین دینی یکی از شاخه های مهم و گسترده در سینماست که قواعد خاص خود را دارد.
 

وی مهم ترین راهکار نگارش فیلمنامه های قوی دینی را اختصاص بودجه های پژوهشی از سوی مدیران فرهنگی برای فیلمنامه نویسان دانست و اظهار داشت: اگر بودجه های تحقیقاتی لازم در اختیار فیلمنامه نویسان قرار گیرد تا آنها نسبت به موضوعات دینی اطلاعات و آگاهی های لازم را کسب کنند بخش مهمی از مشکلات فیلمنامه نویسی دینی در کشور حل می شود، اما متاسفانه در کشور ما مدیران و تهیه کنند گان فیلم ها چنین بودجه هایی را صرف نمی کنند، در نتیجه معمولا فیلمنامه های قوی هم در حوزه دین نوشته نمی شود.


وی با اشاره به این که پاشنه آشیل فیلم های دینی در ایران در اغلب فیلم ها، فیلم نامه است، تصریح کرد: وقتی بودجه های لازم برای پژوهش در اختیار فیلمنامه نویس قرار نگیرد چرخه فیلمنامه نویسی معیوب شکل می گیرد و در این چرخه معیوب نمی توان انتظار نگارش فیلمنامه قوی را داشت.


توحیدی به سریال مختارنامه به عنوان یکی از آثار قابل توجه در عرصه فیلم های دینی اشاره کرد و گفت: اگر چه من پس از دیدن قسمت های اول مختارنامه به این نتیجه رسیدم که این اثر در مقایسه با سریال امام علی(ع) پیشرفتی را در کارگردانی میرباقری نشان نمی دهد و مختارنامه حرکت رو به جلو محسوب نمی شود.


داور بخش فیلمنامه سومین سوگواره لحظه های عاشورایی دیالوگ های قوی سریال و بازی درخشان برخی بازیگران را از نقاط برجسته مختارنامه برشمرد و ادامه داد: برخی شخصیت های این سریال مثل عبد الله بن زبیر با بازی خوب رضا کیانیان خوب پرداخت شده و جزو نقاط برجسته سریال است اما ضعف هایی هم دارد که نمی توان از آنها چشم پوشی کرد.
 

به گزارش ستاد خبری سومین سوگواره لحظه های عاشورایی، وی با بیان اینکه حوادث تاریخی، مذهبی که در قالب فیلم ارایه می شوند، همواره با این مشکل روبرو هستند که قسمت های آینده آن ها برای مخاطبانشان قابل حدس است، افزود: برای پیشگیری از چنین مشکلی باید کارگردان با زاویه نگاه تازه ای قصه را طوری پیش ببرد تا برای تماشاچیان تازه و جذاب باشد.


گفتنی است، سومین سوگواره لحظه های عاشورایی در رشته های عکس، فیلم و فیلمنامه تیر ماه سال جاری در مشهد برگزار می شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 49917

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha