علیرضا درویش نژاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان به خبرنگار خبرگزاری شبستان در یاسوج، گفت: این استان پیشنهاد دهنده و بنیانگذار کنگره ارزشمند بین المللی امام سجاد (علیه السلام) است.
وی، با بیان این که نگاه عقلایی و معرفت شناسانه در حوزه تبیین اندیشه های امام سجاد (علیه السلام) وجود دارد، افزود: این امام همام به عنوان یکی از شخصیت های برجسته که دارای یک اثر عرفانی و اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است، محسوب می شود.
درویش نژاد، اظهار داشت: این فرهنگ از همه جهات دارای غنای محتوایی است و هیچ چیزی نیست که در مبانی فکری صحیفه سجادیه موجود نباشد که به درد امروز و نسل های آینده نخورد.
این مسئول فرهنگی و هنری استان هرمزگان، گفت: صحیفه سجادیه یک تفسیر کاربردی و عملی از قرآن کریم است؛ یعنی آنچه شما در قرآن کریم شاید دچار تاملاتی شویم یا زمینه برای درک مفاهیم بلند قرآن نشویم، صحیفه این کار را برای ما آسان کرده است.
وی، با بیان این که امام سجاد(علیه السلام) به اقیانوس عترت متصل است، یادآور شد: همان طور که اعتقاد داریم عترت مفسران عملی قرآن هستند، امام سجاد(علیه السلام) به عنوان کسی که جزو زنجیره عترت است این صحیفه را آورده و کار را به عنوان جریان و منشور علمی، عقلانی، معرفتی، اخلاقی و تربیتی برای مردم همه نسل ها و حتی برای نسل بشر راهکارهای همه جانبه ارائه کرده است.
درویش نژاد، با اشاره به این که استان هرمزگان بنا را براین گذاشت که این حرکت را آغاز و این فرهنگ را تبلیغ و ترویج کند، اظهار داشت: امسال شاهد برگزاری پنجمین کنگره بین المللی امام سجاد (علیه السلام هستیم که در این زمینه حوزه و دانشگاه نقش خوبی را ایفا کرده اند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان با بیان این که معتقدین به اهل بیت (علیهم السلام) و اندیشمندان غیر شیعه و غیر مسلمان نیز به این کار جذب شده اند، ادامه داد: این کنگره باعث شد که مطالعه خوبی از صحیفه سجادیه داشته باشند و پیرامون آن بگویند و بنویسند.
وی، عنوان کرد: کنگره بین المللی امام سجاد (علیه السلام) تلنگری شد که انسان ها برگردند به این که فرهنگ شیعه تنها منحصر به شیعه نیست؛ بلکه فرهنگی فرامذهبی و فراقومیتی است.
درویش نژاد، افزود: در این مدت پنج سال بیش از 600 مقاله به دبیرخانه این کنگره در استان هرمزگان ارسال و بیش از یک هزار و 600 نفر از جوانان به عنوان «سفیران ولایت» از بندرعباس و شهرهای اطراف و شهر قم جذب این کنگره شده اند.
این مسئول فرهنگی و هنری خاطرنشان کرد: این افراد دیدار با مراجع و علما حول محور مبانی صحیفه سجادیه داشتند که دیدگاه ها و اطلاعات خود را تکمیل کنند و در زمان برگشت به روستاها و مناطق خود در این زمینه تبلیغ کنند که این یکی از کارهای جانبی و جدی کنگره بود.
وی، عنوان کرد: در زمینه پذیرش و چاپ مقالات، در دوسال اخیر دو جلد کتاب به عنوان صحیفه یا سجاده خورشید را با مقالات علمی که از همه اندیشمندانبه دبیرخانه رسیده را به چاپ رساندیم.
درویش نژاد، گفت: امسال دو جلد دیگر این کتاب که حاصل مقالات سال قبل کنگره است در روز اختتامیه رونمایی می شود که همه این کارها حاصل مکتوب و آثار علمی کنگره است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان یادآور شد: این کنگره دارای استان های معینی از جمله استان کهگیلویه و بویراحمد که در حوزه شعر آئینی برگرفته از مبانی فکری امام سجاد (علیه السلام) در حال فعالیت است.
وی، افزود: حضور شعرای جوان در این سوگواره برای ما جای امیدواری دارد که حدود 99 درصد آنها جوان بوده که آثار و مبانی امام سجاد (علیه السلام) را در قالب شعر بیان و مروج فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) در قالب هنر هستند.
درویش نژاد با بیان این که شش استان دیگر نیز در ذیل گروه کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) فعالیت دارند، ادامه داد:امیدواریم در سال های آینده استان های دیگر به این کنگره بین المللی بپیوندند.
این مسئول فرهنگی و هنری استان هرمزگان، خاطرنشان کرد: در استان سیستان و بلوچستان که بیشتر جمعیت آن را برادران اهل سنت تشکیل می دهند، قاطبه آنها بدون تعصیات مذهبی جذب این کنگره شدند و در حوزه شعر بلوچ برگرفته از معارف امام سجاد (علیه السلام) به صورت جدی کار می کنند.
وی، تصریح کرد: استان های فارس، اصفهان نیز در این زمینه فعال هستند و امیدواریم که این روند به صورت فراگیر در کشور پیگیری و بتوانیم روند توسعه و بسط فرهنگ سجادیه را به همه کشور و حتی دیگر کشورها داشته باشیم.
درویش نژاد گفت: انشالله با ترویج فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) به جهان عاری از خشونت برسیم؛ زیرا نفی خشونت طلبی در مفاهیم امام سجاد (علیه السلام) موجود است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان گفت: ما نگرانی و دغدغه جریان تربیتی در جوامع را داریم که شاه کلید و راهکار آن در صحیفه سجادیه موجود است؛ لذا وقتی ما از این مبانی استفاده عملی کنیم، قطعا مدینه فاضله ای که ما منتظر آن هستیم می توانیم بستر ساز حضور امام عصر (عج الله تعالی فرجه شریف) به وسیله صحیفه سجادیه باشیم.
وی در ادامه، گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد دارای ظرفیت های بسیاری در زمینه های مختلف تاریخی، طبیعی و مذهبی است.
درویش نژاد با اشاره به این که این استان به سرزمین غیرت و حماسه معروف است، یادآور شد: کهگیلویه و بویراحمد در دوران دفاع مقدس بیشترین حضور و شهید را به نسبت جمعیت داشت و در دوران انقلاب نیز همین گونه عمل می شود.
این مسئول فرهنگی و هنری، گفت: امروز هم در حوزه سازندگی این استان مردمی باغیرت، نجیب و با اصالت دارد و لذا جوانان و ظرفیت های بالایی موجود است.
وی، گفت: کهگیلویه و بویراحمد می تواند آن چیزی که وجه غالب فرهنگی و هنری است در قالب خوشنویسی، شعر، نمایش، موسیقی و فیلم ارائه و می تواند میزبان دبیرخانه دائمی باشد و ما به صورت جدی حمایت می کنیم.
نظر شما