به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، ایوب رحیمی پیش از ظهر امروز (17 آبان) در همایش سازمان های مردم نهاد استان که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: براساس قانون اساسی سازمان های مردم نهاد با مجوزهایی که برای شان صادر می شود فعالیت می کنند.
وی ادامه داد: آیین نامه تأسیس فعالیت های سازمان های غیردولتی در سال 1384 و آخرین روزهای دولت اصلاحات به تصویب رسید و برخی عناوین در آن اصلاح شد همچون جمعیت، انجمن، کانون، مرکز که سازمان های مردم نهاد می توانند از این عناوین استفاده کنند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین اضافه کرد: سازمان های مردم نهاد، تشکل های غیردولتی شخصی، حقوقی، مستقل، غیرانتفاعی و غیرسیاسی هستند که برای انجام فعالیت داوطلبانه با گرایش فرهنگی، مذهبی و اجتماعی بشردوستانه و غیره مشغول فعالیت می شوند.
وی عنوان کرد: کارکرد سازمان های مردم نهاد، اطلاع رسانی و ایجاد آگاهی عمومی است که می توانند نقش اساسی را در این بخش ایفا کنند و جلب مشارکت مردمی را در زمینه ای که فعالیت دارند، داشته باشند.
رحیمی افزود: جذب سرمایه ها و منابع کوچک مالی، گسترش و تقویت هماهنگی بین مردم و دولت که نقش اساسی در نظام دارند، نظامی که بر اساس مردم سالاری دینی پا گرفته و به آن اعتقاد دارد و گسترش نظارت عمومی از اقدامات دیگری است که سازمان های مردم نهاد می توانند داشته باشند.
وی تأکید کرد: در واقع سازمان های مردم نهاد یک ناظر بر اجرای قوانین هستند و می توانند فعالیت های سازمان ها را ارزیابی کرده و در راستای پیشرفت جامعه کمک کنند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین گفت: سازمان های مردم نهاد جزو دولت نیستند و شخصیت حقوقی مستقل دارند و نقش مهمی را در بین مردم و دولت می توانند ایفا کنند.
وی توضیح داد: فعالیت این سازمان ها بر سه اصل استوار است، نخست اینکه داوطلبانه است، دیگر اینکه غیرانتفاعی است و همچنین غیرسیاسی است و این سه اصل را همه سازمان های مردم نهاد باید در نظر داشته و رعایت کنند.
رحیمی اعلام کرد: مردم ما همانطور که اموال خود برای احداث مسجد و مدرسه هزینه می کنند، برای رفع مشکلات جامعه وقف کرده و سرمایه گذاری کنند.
وی با اشاره به لزوم رعایت نکاتی از سوی سازمان های مردم نهاد گفت: سازمان های مردم نهاد نیازهای طبیعی جامعه را در نظر گرفته و در آن زمینه فعالیت کنند، اعضا باید در کنار هم هدف مشترکی داشته باشند، قانونمند باشند، برنامه داشته و در راستای جلب مشارکت های مردم بکوشند و استقلال داشته باشند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین خاطر نشان کرد: بحث سازمان های مردم نهاد سابقه طولانی در کشور ما دارد و مساجد، تکایا، انجمن های اسلامی و خیریه ها از زمان گذشته در میان مردم متداول بوده است.
وی یادآور شد: امیدواریم همه کسانی که در این مجموعه ها فعالیت دارند در راستای اهداف خود موفق باشند و این مجموعه ها بازوی خوبی برای دولت هستند و این دولت نیز اهمیت خاصی برای سازمان های مردم نهاد قائل است.
در ادامه مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین اظهار کرد: تمام کشورها و جوامع روی سرمایه اجتماعی حساس هستند و سعی می کنند این سرمایه در کشورشان افزایش یابد.
کاشی افزود: یکی از مولفه های مهم در حوزه سرمایه اجتماعی، مشارکت اجتماعی است که هرچه این مشارکت رونق داشته باشند آن نظام از ثبات و سرمایه اجتماعی بالاتری برخوردار است و امر توسعه در همه زمینه ها در آن تسهیل می شود.
وی یادآورشد: بعد از شروع فعالیت دولت یازدهم فقط در استانداری، 32 سازمان مردم نهاد جدید در زمینه های حقوق شهروندی، بانوان و خانواده، ورزشی، ایثار و شهادت، سلامت، مبارزه با اعتیاد، مدیریت بحران، محیط زیست و غیره ایجاد شده است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین خاطر نشان کرد: طی 2 سال هشت جلسه هیئت نظام بر سازمان های مردم نهاد تأسیس شده که 56 مصوبه داشته که 70 درصد اجرایی شده است و در بحث آموزش و توانمندسازی این سازمان ها نیز 2 دوره آموزشی به مدت 20 ساعت برگزار شده است.
نظر شما