تحویل ۱۰۰ فروند سوخوی سوپر جت به ایران/ واکنش آمریکا به خرید هواپیمای مسافربری از سوی ماهان

خبرگزاری شبستان:تحویل ۱۰۰ فروند سوخوی سوپر جت به ایران از طرف سوریه، نظر نخست‌وزیر جدید کانادا درباره بازگشایی سفارت کشورش در تهران، واکنش آمریکایی‌ها به خرید هواپیمای مسافربری از سوی ماهان از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: تحویل ۱۰۰ فروند سوخوی سوپر جت به ایران از طرف سوریه، نظر نخست‌وزیر جدید کانادا درباره بازگشایی سفارت کشورش در تهران، واکنش آمریکایی‌ها به خرید هواپیمای مسافربری از سوی ماهان از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

نظر نخست‌وزیر جدید کانادا درباره «برجام» و بازگشایی سفارت کشورش در تهران

«جاستین ترودو» که به تازگی به نخست‌وزیری کانادا انتخاب شده، در جریان تبلیغات انتخاباتی درباره «برجام» و بازگشایی سفارت کشورش در تهران اظهار نظر کرده است.

 

شبکه خبری العربیه بامداد دوشنبه گزارش داده «ترودو» در مصاحبه‌ای در زمان تبلیغات انتخاباتی‌اش، محتاطانه درباره «برجام» ابراز خوش‌بینی کرده است.

 

نخست‌وزیر فعلی کانادا در پاسخ به سوالی درباره توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت: «همه ما درباره این موضوع، از نقطه‌ای یکسان آغاز می‌کنیم و آن اینکه ایران مسلح به سلاح هسته‌ای نه تنها برای اسرائیل و منطقه، بلکه برای جهان خطرناک است و ما باید مطمئن شویم که ایران به آن دست پیدا نمی‌کند.»

 

وی افزود: «ما محتاطانه درباره توافق هسته‌ای خوش‌بین هستیم. نمی‌گوییم که تحریم‌ها را امروز باید بر داریم. واضح است که مراحل زیادی هستند که باید پشت سر گذاشته شوند.»

 

او علاوه بر این، درباره بازگشایی سفارت کشورش در تهران هم گفت: «احساس می‌کنم که خیلی خوب است که امید داشته باشیم که زمانی این سفارت را باز کنیم، چون ما فقط برای دوستانمان سفارت نباید داشته باشیم، بلکه باید برای کسانی که با آنها مخالف هستیم هم سفارت داشته باشیم.»

 

 العربیه اشاره‌ای به رسانه‌ای که «ترودو» با آن گفت‌وگو کرده نمی‌کند اما او این مصاحبه را 31 جولای 2015 با نشریه «جوئییش ایندیپندنت» انجام داده است.

 

حزب لیبرال کانادا چند هفته پیش در انتخابات پارلمانی این کشور با پیروزی بر حزب محافظه کار حاکم به قدرت رسید و استفن هارپر، نخست وزیر کانادا را پس از سه دوره کنار زد.

 

هارپر به اتخاذ مواضعی حتی افراطی‌تر از رژیم صهیونیستی در برابر ایران شهرت داشت. دولت او در سال 2012 به بهانه تهدید ایران برای اسرائیل، سفارت کشورش در تهران را تعطیل کرد.

ادعای پایگاه آمریکایی: روسیه و ایران در حال مذاکره برای انتقال مخفی نفت هستند

یکی از وبگاه‌های آمریکایی، بامداد دوشنبه مدعی مذاکره ایران و روسیه، برای آنچه «انتقال مخفی» نفت خوانده شده، شده است.

 

«بیزنس اینسایدر»، ادعا کرده روسیه، در حال مذاکره بر سر «مسیر مخفی» نفت است. به نوشته این پایگاه خبری این اقدام، از طریق دولت ایران صورت خواهد گرفت و صادرات نفت روسیه به خارج از آسیا و فراسوی آن را آسان‌تر خواهد کرد.

 

«بیزنس اینسایدر» اظهارات امیر حسین زمانیان، معاون وزیر نفت ایران مبنی بر ورود نمایندگان نفتی روسیه به ایران جهت گفت‌وگو درباره تهاتر نفتی را شاهدی بر مدعای خود گرفته و به توضیح درباره این مسیر مخفی ادعایی پرداخته است.

 

مطابق این گزارش، روسیه، به مسیرهای کشتی‌رانی در فراسوی اقیانوس آرام و قطب شمال دسترسی ندارد؛ این در حالی است که ایران از طریق بنادر خود در خلیج فارس دسترسی بهتری به این مناطق دارد.

 

علی‌رغم این، بنادری که روسیه در دریای خزر دارد، یک مسیر کوتاه کشتی‌رانی برای ورود به ایران در اختیار این کشور قرار می‌دهد.

 

به ادعای «بیزنس اینسایدر»، روسیه، در طرح تهاتر نفتی، نفت خام خود را به ایران می‌فرستد و در ازای آن مقادیر مساوی نفت خام از ایران به روسیه فرستاده می‌شود. پایگاه آمریکایی می‌افزاید: «از اینجای کار جالب است بدانید چه اتفاقی می‌افتد.»

 

مقاماتی که اشاره‌ای به نامشان نشده می‌گویند نفت روسیه احتمالاً در استان‌های شمالی ایران مصرف می‌شود. اما، قرارداد تهاتر، یک احتمال دیگر را هم مطرح می‌کند و آن اینکه نفت خام روسیه می‌تواند به مناطق جنوبی‌تر فرستاده شده و حتی از طریق بنادر خلیج فارس صادر شود.

 

این، به روسیه، دسترسی بی‌سابقه به بازارهای اطراف اقیانوس هند و از جمله خریداران نفت خام در آسیا را می‌دهد؛ رویدادی که می‌تواند تا اندازه زیادی تحولات بازار نفتی در این منطقه از جهان را دستخوش تغییر کند.

 

بیزنس اینسایدر در پایان خاطر نشان کرده هنوز مشخص نیست ایران و روسیه بر سر تهاتر چه میزان نفت توافق کرده‌اند، اما احتمال دارد جزئیات بیشتری در همین باره بعد از دیدارهای هفته جاری در تهران مشخص شود.

شورش در بازداشتگاه «جزیره کریسمس» استرالیا بعد از مرگ پناه‌جوی ایرانی

مرگ یک پناه‌جوی ایرانی در بازداشتگاه «جزیره کریسمس» استرالیا به شورش در این بازداشتگاه منجر شده است.

 

گزارش رسانه‌های بین‌المللی، از جمله پایگاه «ای‌بی‌سی نیوز» در روز یکشنبه حاکی است این پناه‌جو به نام «فاضل چگینی»، روز شنبه از بازداشتگاه مورد نظر متواری شده و پلیس فدرال استرالیا روز یکشنبه جسد وی را پیدا کرده است. خبر شورش در بازداشتگاه «جزیره کریسمس» را روزنامه انگلیسی گاردین، بامداد دوشنبه منتشر کرده است.

 

 بنا به گزارش «ای‌بی‌سی نیوز»، اداره مهاجرت و محافظت مرزی استرالیا روز یکشنبه بعد از تأیید مرگ آقای چگینی گفته تحقیقات در این باره در حال انجام است.

 

روزنامه گاردین بامداد دوشنبه گزارش داد برخی از قسمت‌های بازداشتگاه دچار آتش‌سوزی شده است. «کلوین دیویس»، یکی از نماینده‌های پارلمان نیوزلند که از جزیره کریسمس بازدید کرده می‌گوید یکی از بازداشتی‌ها به او گفته که زندانی‌ها کنترل این بازداشتگاه را به دست گرفته‌اند و نگهبان‌ها عقب‌نشینی کرده‌اند.

 

گزارش این روزنامه انگلیسی حاکی است شورش در بازداشتگاه بعد از آن آغاز شده که نگهبان بازداشتگاه به یکی از زندانی‌هایی که سرنوشت آقای چگینی را پرسیده حمله کرده است. 

واکنش آمریکایی‌ها به خرید هواپیمای مسافربری از سوی ماهان

با آنکه بنا بود با توافق میان ایران و 1+5، یکی از خواسته‌های اساسی ایران یعنی خرید هواپیمای مسافربری غیرفرسوده و جدید محقق شود و ایران هم روند برچیدن سانتریفیوژها را آغاز کرده، اما هنوز آمریکایی‌ها بر سر خرید هواپیما، ایران را به برخورد تحریمی تهدید می‌کنند.

 

بر اساس گزارش نشریه آمریکایی «اینترنشنال بیزینش تایمز»، «بستی بوراسا» از مقامات دفتر تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه‌داری آمریکا، در واکنش به فروش یک هواپیمای مسافربری به شرکت هواپیمایی ایرانی گفته: «کاهش موقت تحریم‌ها که هم اکنون اجرایی است، فروش و یا اجازه کامل هواپیما به ایران را پوشش نمی‌دهد.»

 

بوراسا همچنین گفت که دولت آمریکا از این خرید اطلاع پیدا کرده و در حال بررسی آن است.

 

یک کارشناس حقوقی هم در این خصوص اظهار نظر کرده و گفته: «این کار می تواند نحوه کاهش تحریم‌های ایران را تحت تأثیر قرار دهد.»

 

وی در ادامه گفته که این نقض فاحش توافق هسته‌ای ایران، می‌تواند بر روند اجرای آن تأثیر بگذارد و اگر این امر تأیید شود، دولت اوباما نسبت به آن بی‌تفاوت نخواهد بود.»

 

بر اساس اطلاعات مندرج در گزارش اینترنشنال بیزینش تایمز، شرکت ماهان، هواپیمای مورد اختلاف را از فردی به نام «آنتون گروندلینگ» خریداری کرده؛ این فرد هواپیما را در آفریقای جنوبی ثبت کرده بوده است.

مهر:

رفتار ایران تغییر نکرده است

آسوشیتد‍‍‍‍‍‍ پرس نوشت: فرمانده نیروی دریایی آمریکا که مسئول تامین امنیت آبهای اطراف شبه جزیره عربستان است گفت هیچ تغییری در رفتار منطقه ای ایران دیده نشده است.

 

دریادار «کوین دونگان» که مامور تامین امنیت در آبهای اطراف شبه جزیره عربستان استدر مراسم افتتاحیه نمایشگاه هوایی دبی گفت توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی باعث کاهش فعالیت های دیگر جمهوری اسلامی که واشنگتن از آنها به عنوان اقدامات بی ثبات کننده نام می برد، نشده است.

 

وی همچنین گفت: تصمیم ندارد اهمیت تمایل تهران به میز مذاکرات را کم جلوه دهد.

 

وی مدعی شد: اقدامات دیگر ایران از قبیل قاچاق تجهیزات نظامی به یمن و مزاحمت ایران برای کشتی های عبوری در خلیج فارس همچنان ادامه دارد.

روسیه ۱۰۰ فروند سوخوی سوپر جت به ایران تحویل می دهد

اسپوتنیک نوشت: شرکت هواپیماسازی سوخوی روسیه  به محض لغو تحریمهای ایران ۱۰۰ فروند سوخو سوپرجت اس اس جی را به ایران تحویل می دهد.

 

تاراسانکو رئیس شرکت هواپیماسازی سوخوی روسیه در این خصوص گفت: این برای ما سود هنگفتی دارد. ما درباره تحویل این هواپیماها مذاکره کرده ایم و انتظار داریم ی۱۰۰ فروند سوپر جت به زودی تحویل داده شود.

 

وی همچنین گفت در صورت تایید توان و ظرفیت ایران ، تهران میتواند در روند ساخت قطعات بدنه این هواپیماها و همچنین خدمات پس از فروش در خاک خود با روسیه همکاری و مشارکت کند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

درخواست لابی جهانی شرکتهای هوایی جهان در خصوص لغو تحریمهای کانادا علیه ایران

رادیو کانادا مطلع شده است که انجمن قدرتمند حمل و نقل هوایی (یاتا) که مقر آن در مونترال قرار دارد، از اوتاوا خواسته است این سازمان را از قوانین تحریم های کانادا علیه ایران معاف کند.

 

انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا) یکی از مهمترین نهادهای بین المللی مستقر در مونترال است. این انجمن نماینده بیش از دویست و پنجاه شرکت هوایی است و از قدرت وضع مقررات برخوردار است.

 

یاتا همچنین از یک سیستم مالی مجزا که به شرکت های بزرگ هواپیمایی و تورهای گردشگری امکان می دهد بلیط به فروش رسانند و جابجایی مسافران را از مکانی به مکان دیگر تضمین کنند، برخوردار است.

 

در سال دو هزار و چهارده، بیش از پانصد و بیست و سه میلیارد دلار آمریکا میان شرکت های هواپیمایی به واسطه این سیستم جابجا شد. تحریم های کانادا که در سال دو هزار و دوازده وضع شد مبادلات مالی با جمهوری اسلامی ایران را ممنوع کرده، که این امر باعث پیچیده شدن وظیفه یاتا در جهان شده است.

 

رادیوکانادا مطلع شده است که انجمن بین المللی هواپیمایی از وزارت امور خارجه خواسته است برای ایفای نقش خود از معافیت از قوانین تحریم کانادا بهره مند شود.

 

یاتا از ابراز هرگونه نظری خودداری کرده است. بر اساس اطلاعات ما، اوتاوا هنوز به این درخواست پاسخ نداده است.

 

به دنبال توافق میان ایران و قدرتهای بزرگ، تهران متعهد شد در قبال لغو تدریجی تحریم های بین المللی نظارت بر تاسیسات هسته ای را بپذیرد. تحریم های ایران قرار است از سال دو هزار و شانزده به تدریج برداشته شود. دولت ترودو پیش از این اعلام کرده بود که تمایل دارد سیاست بسیار بازی در مقابل ایران در پیش گیرد، اما هیچگونه جزییاتی درباره لغو تحریم های کانادا مطرح نکرده است.

 

این سردرگمی باعث نارضایتی انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی شده است. در اواخر اکتبر، رئیس این انجمن در حاشیه نشستی بین المللی اعلام کرد که تحریم های کانادا بسیار سخت و الزام آورند. او گفت: ما به دلیل تحریم های کانادا محدودیت عمل بسیاری داریم.

 

بنا بر اطلاعات رادیوکانادا، یاتا تصمیم برای تغییر دفتر مرکزی خود ندارد.

 

از منظر انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی، ایران بازاری راهبردی است. بابرداشته شدن تدریجی تحریم های بین المللی، شمار مسافران چهار برابر خواهد شد. این انجمن بین المللی همچنین تمایل دارد با سازمان هواپیمایی مسافربری ایران، که نیاز به بروز رسانی زیرساختارها دارد، همکاری تنگاتنگ داشته باشد.

 

پایان تحریم های بین المللی همچنین باید به ایران امکان دهد برای نوسازی ناوگان هوایی فرسوده خود حدود چهارصد فروند هواپیما خریداری کند.

تسنیم:

مزاحمت ایران برای کشتی‌های عبوری در خلیج فارس همچنان ادامه دارد

خبرگزاری آسوشیتد‍‍‍‍‍‍ پرس نوشت، فرمانده نیروی دریایی آمریکا روز یکشنبه اعلام کرد هیچ تغییری در رفتار ایرانیان مشاهده نشده است.

 

دریاسالار کوین دونگان فرمانده نیروی دریای آمریکا و مامور تامین امنیت در آبهای امارات عربی متحده گفت توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی باعث کاهش فعالیت های دیگر جمهوری اسلامی که واشنگتن از آن به عنوان اقدامات بی ثبات کننده نام می برد، نشده است.

 

کوین دونگان روز یکشنبه در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس و در آغاز مراسم شروع نمایشگاه هوایی در دبی، پایتخت امارات عربی متحده این موضوع را مطرح کرد.

 

این فرمانده نیروی دریایی آمریکا همچنین تاکید کرد وی تصمیم ندارد اهمیت تمایل تهران به میز مذاکرات را کم جلوه دهد اما اعلام می کند که اقدامات دیگر از قبیل قاچاق تجهیزات نظامی به یمن و مزاحمت ایران برای کشتی های عبوری در خلیج فارس همچنان ادامه دارد.

 

دونگان در ماه سپتامبر امسال (2015 میلادی) به عنوان فرمانده ناوگان پنجم دریایی آمریکا در بحرین منصوب شد.

کد خبر 499612

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha