غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران در گفت و گو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که چگونه می توان کودکانی با روحیه اندیشه ورزی و خردمند تربیت کرد، گفت: برای تحقق این امر باید فرزندان خود را به فکر کردن و سوال کردن عادت دهیم و آنها را از پخته خواری و دریافت پاسخ های آماده منع کنیم.
وی ادامه داد: در این راستا نباید هر گاه کودک سوالی را مطرح کرد، بلافاصله والدین پاسخ را در اختیار و دسترس او قرار دهند بلکه باید آنها را تشویق به تلاش برای کنکاش و به دست آوردن پاسخ کرده و بدانیم اگر کودکان جواب ناقصی را هم پیدا کنند بهتر از آن است که پدر و مادران جواب کامل را بدون تلاش ذهنی آنها در اختیار کودک قرار دهند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه تاکید کرد: اصولا متفکر بار آوردن فرزندان مهارتی است که در درجه اول مستلزم آن است که خودِ پدران و مادران نیز افرادی متفکر باشند بنابراین، نمی توان با روحیه تفکر آشنا نبود و فرزندانی متفکر و اهل تعقل تربیت کرد.
حداد عادل با تاکید بر این که برای تحقق این امر والدین باید ارزش فکر کردن را درک کنند، بیان کرد: پدران و مادران باید بدانند هیچ خدمتی برای فرزندان بالاتر از آن نیست که آنها را اهل تفکر و تعقل بار آورده و به آنها یاد دهند که باید در برابر مسائل زندگی فکر کرد و از فکر کردن لذت برد و مسائل روزمره و آینده و حیات خود را با تفکر و تعقل اداره کرد.
رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران تصریح کرد: بنابراین، هیچ ارثی برای فرزندان بهتر از آن نیست که والدین نحوه اندیشیدن و تفکر را به آنها آموزش داده و تربیت فلسفی را در این مسیر پیشه خود کنند.
وی در توضیح این که چگونه پدر و مادر می توانند خود صاحب تفکر فلسفی و روحیه اندیشه ورزی شوند، اظهار کرد: باید بستر در جامعه به گونه ای فراهم شود که به صورت دائم صحبت از خردمندی و تعقل شده و افراد را بر این امر مهم تذکر داد و نتیجه خردوزی را گوشزد کرده و آنها را به این مهم تشویق کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان یادآور شد: البته در این راستا رسانه ها نقش مهمی دارند و می توانند با پخش برنامه هایی با این موضوع، جامعه را به تدبر و تفکر وا داشته و تنها به پخش برنامه های تفریحی و سرگرم کننده نپردازند.
نظر شما