به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمدرضا رضایی امروز (20 آبان) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت آغاز هفتهی بزرگداشت کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: در زمینه ارزش و اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی مطالب فراوانی در دین مبین اسلام آمده است.
وی بیان کرد: اولین سورهای که از طرف خداوند بر پیامبر مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله) نازل شده است در بحث خواندن و نوشتن است و این اهمیت این موضوع را نشان می دهد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان خراسان جنوبی به اهمیت کتاب و کتابخوانی از سوی ائمه اطهار (علیهم السلام) اشاره کرد و گفت: در این زمینه امام خمینی (ره) مطالب بسیار با ارزشی را بیان کرده اند و مقام معظم رهبری نیز در این زمینه تاکید بسیار کرده اند.
وی بر جهاد فرهنگی تاکید کرد و افزود: در گذشته مرزهای جنگی در سطح منطقه و جهان مشخص بود اما امروزه مرزهای جنگی درون خانهها است و جنگ فرهنگی وجود دارد و دشمن از این طریق به دنبال نتیجه رسیدن است و یکی از بحثهایی که می تواند به جهاد فرهنگی کمک کند، کتاب و کتابخوانی است.
رضایی با بیان اینکه برای بخش فرهنگی باید اهتمام ویژهای وجود داشته باشد، تصریح کرد: بحث مطالعه فرزندان و خانوادهها بسیار مهم است و اگر نوجوان و جوان فضای خوبی برای مطالعه در منزل داشته باشد کمتر در خیابانها و کوچهها پیدا خواهد شد و شاید 70 تا 80 درصد از منازل فضای مناسبی برای مطالعه نداشته باشند و همه باید کتاب و کتابخوانی را در اولویت قرار دهند.
وی با اشاره به اینکه کتابخانههای استان از لحاظ کیفیتی در رتبه مناسبی قرار ندارند، گفت: در مرکز استان به دلیل مهاجرت پذیری آن و مشکلات دیگر امکان افزایش کتابخانهها وجود نداشته است و به لحاظ زیر بنا شهر بیرجند نسبت به کل استان خراسان جنوبی در وضعیت خوبی قرار ندارد.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان خراسان جنوبی در ادامه بیان کرد: استان خراسان جنوبی از نظر تعداد اعضای کتابخانهها در رتبه دوم کشوری قرار دارد به این معنا که از هر 8 نفر یک نفر عضو کتابخانه است و ۵۲ هزار و۵۸۶ نفر عضو کتابخانههای استان هستند و از لحاظ تعداد نسخه کتاب در رتبه چهارم کشور قرار دارد و حدود 709 هزار نسخه کتاب در استان وجود دارد و از لحاظ زیربنا برای کتابخانهها در رتبه 6 کشور است.
رضایی با اشاره به اینکه خاصیت دشمنی را نمی توان از دشمن گرفت، اظهار کرد: باید همهی حوزهها به خصوص حوزهی فرهنگی را در مقابل دشمن مقاوم و مستحکم کرد و همهی کسانی که در حوزهی فرهنگی کار می کنند باید فعالیت خود را افزایش بدهند.
وی بر افزایش جمع اعتبارات نهاد کتابخانههای عمومی حدود 50 درصد نسبت به سال گذشته تاکید کرد و افزود: در سالهای گذشته بیشترین اعتبارات را به بخشهای دیگر اختصاص داده می شده است.
رضایی در ادامه با اشاره به برنامههای هفتهی بزرگداشت کتاب و کتابخوانی گفت: در این هفته سه کتابخانه در استان افتتاح خواهد شد و میثاق با شهدا خواهد بود و مراسم نشست کتاب نابینایان و مراسم اهدای کتاب در این هفته برگزار خواهد شد و رونمایی از طرح کتابت قرآن کریم در 26 آبان ماه انجام خواهد شد و محوری ترین برنامهی این هفته مراسم بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی در 2 آذر ماه است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان به پروژه کتابخانه دستگرد اشاره کرد و افزود: این پروژه از سال 93 شروع شده است و امسال 130 میلیون تومان اعتبار دارد و اگر تخصیصها صد در صد باشد در ابتدای سال 95 بهره برداری خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه خیرین استان به حوزه کمک کنند، تصریح کرد: شاید کم کاری نها بوده است که خیرین کمتر به این حوزه کمک می کنند و ساخت کتابخانهها از جمله مسائلی است که حضور خیرین در آن می تواند موثر باشد.
رضایی با بیان اینکه طبق قانون اساسی در روستاهای بالای 1500 نفر می توان کتابخانه ایجاد کرد، اظهار داشت: کل کتابخانههای روستایی استان تا هفته کتاب و کتابخوانی سال 93 حدود 11 مرکز بوده است و امسال تا پایان هفته کتاب و کتابخوانی به 15 مرکز می رسد و تا نیمهی سال 95 مراکز کتابخانههای روستایی به 31 مرکز خواهد رسید.
وی در ادامه به درآمد نهاد کتابخانههای عمومی اشاره کرد و گفت: شهرداری مرکز استان طبق قانون باید نیم درصد از درآمد خود را به حساب نهاد کتابخانههای عمومی واریز کند و تا پایان سال 93 مصوبهای ایجاد شد که بر اساس آن اگر شهرداریها از واریز این مقدار خودداری کنند به صورت مستقیم این هزینه از حساب شهرداریها برداشت خواهد شد و به حساب نهاد کتابخانههای عمومی واریز می شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان با بیان اینکه پروژه کتابخانهی مرکزی بیرجند از سال 89 آغاز شده است، تصریح کرد: در این 5 سال پروژه پیشرفت چندانی نداشته است و مشکل این کتابخانه حل شده است و طی پیگیریهای انجام شده زمینی با 10 هزار هکتار در اختیار نهاد کتابخانههای عمومی قرار گرفت و هزینهی این زمین 438 میلیون تومان است و در پایان سال 94 این زمین به طور کامل تملک خواهد شد و مجوزهای لازم این پروزه اخذ شده است.
رضایی به پروژه کتابخانهی مرکزی شهر قائن اشاره کرد و افزود: این پروژه از سال 88 آغاز شده است اما در طول این 6 سال اتفاقات جالبی برای این پروژه نیافتاده است و نزدیک به 3 هزار متر زمین برای آن اخذ شده است و هزینهی آن یک میلیارد و 300 میلیون تومان است.
وی در ادامه بیان کرد: جمع کل کتابخانههای استان خراسان جنوبی 66 مرکز است که 55مرکز نهادی و 11 مرکز مشارکتی است و همهی روستاهای بالای 1500 نفر جمعیت اگر مکانی را برای تاسیس کتابخانه در اختیار نهاد قرار دهند نهاد تمام امکانات آن را مهیا خواهد کرد.
نظر شما