به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، توجه به رسانههای دینی، حضور مستشاری ایران در سوریه در راستای مبارزه با تروریسم، فعالیت تشکل ها عاملی برای حضور حداکثری مردم در انتخابات، اروپاییان، متضرر اصلی تحریم ها از سرتیترهای مهم اخبار حوزه پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
حضور مستشاری ایران در سوریه در راستای مبارزه با تروریسم در منطقه است
علاالدین بروجردی، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با حضور در غرفه شبستان در بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها درباره حضور مستشاری ایران در سوریه گفت: این پدیده جدیدی نیست، حضور مستشاری جمهوری اسلامی ایران در سوریه با توجه به روابط راهبردی دو کشور از قدیم وجود داشته و اخیرا نیز تقویت شده است.
وی اظهار کرد: ما قویا معتقد به مبارزه جدی با تروریسم هستیم کاری که آمریکایی ها در طول یکی دو سال اخیر ادای ان را درآورده اند تحت عنوان شکل گیری مبارزه با داعش در این همکاری جدید یا ائتلافی که بین روسیه و جمهوری اسلامی ایران در سوریه و عراق صورت گرفته است ادای مبارزه آمریکا تبدیل به یک مبارزه جدی علیه تروریسم شد.
فعالیت تشکل ها عاملی برای حضور حداکثری مردم در انتخابات است
مسعود پزشکیان، نماینده تبریز در مجلس با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها در رابطه با حضور حداکثری مردم در انتخابات مجلس دهم و همچنین مجلس خبرگان رهبری به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: اینکه ما بخواهیم حضور مردم را در انتخابات حداکثری کنیم بستگی به تشکلهای زنده و فعال و همچنین با اختیاراتی است که بتوانند دیدگاهشان و نظرشان را مطرح کنند دارد.
وی اظهار کرد: تا زمانی که ما این بستر را آماده نکنیم و هر گروهی و یا هر دستهای بتواند سلایق خودش را بگوید و هر کسی که در جامعه زندگی می کند بتواند در آن گروه و جناح شرکت کند و حاضر باشد در این حضور پروندهای و مشکلی برایش ایجاد نکنند ما می توانیم انتظار حضور حداکثری داشته باشیم. اما اینکه انتظار داشته باشیم در یک فضای بسته حضور حداکثری وجود داشته باشد مقداری دور از انتظار و غیرواقعی است.
پزشکیان خاطرنشان کرد: اینکه در حال حاضر در جامعه ما چه مقدار بستر برای اینکه گروهها و احزاب بتوانند نظر خودشان را بیان کنند وجود دارد یا نه مساله ای است که همواره مورد بحث بوده است و حتی ما با توصیه های مقام معظم رهبری مبنی بر راهاندازی کرسیهای آزاداندیشی در دانشگاهها نیز فاصله داریم.
پزشکیان تاکید کرد: ما در مجلس تحمل شنیدن حرفهای همدیگر را نداریم علی رغم توصیههای مقام معظم رهبری که فرموده اند اجازه دهید هر نمایندهای حرف خودش را بزند اما ما چنین فضایی را در مجلس نداریم یعنی تحمل نقدهای یکدیگر را نیز نداریم و وقتی نتوانسته ایم در مجلس چنین فضایی ایجاد کنیم در جامعه که اولی تر است قطعا نمی توانیم در این زمینه موفق عمل کنیم و همین موضوع باعث می شود که افراد تحمل شنیدن و گفتن نظرات همدیگر را ندارند و تا ما نظرات مختلف را نداشته باشیم و هر کس احساس نکند که نقشی را در جامعه ایفا میکند ما نمیتوانیم انتظار حضور حداکثری داشته باشیم.
ترکیب مجلس دهم به حضور مردم و عمل به توصیههای رهبری بستگی دارد
محمدرضا تابش، نماینده اردکان در مجلس با حضور در غرفه شبستان در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در رابطه با لزوم حضور حداکثری مردم در انتخابات مجلس دهم به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: همینکه مردم احساس کنند رایشان خوانده شود قطعا در حضور حداکثری انها تاثیر دارد.
وی در رابطه با حضور وحدت اصلاح طلبان نیز بیان کرد: از نظر من فرایندهایی که برای اصلاح طلبان انتخاب شده است فرایندهایی است که امیدواریم به وحدت اصلاح طلبان منتج شود.
تابش در پیش بینی خود از ترکیب مجلس اینده گفت: ترکیب مجلس آینده بستگی به مشارکت مردم و همچنین عمل به توصیههای رهبری که بر رای و مشارکت حداکثری مردم تاکید داشتهاند و رای مردم را حق الناس دانستهاند بستگی دارد.
نماینده اردکان در مجلس خاطرنشان کرد: البته مشارکت حداکثری مردم بستگی به پرهیز دستگاههای نظارتی و اجرایی از اعمال سلیقه نیز دارد.
اروپاییان در توسعه روابط با ایران گول آمریکاییان را نخورند/متضرر اصلی تحریم ها اروپاییان بودهاند
محمدحسن آصفری، عضو هیئت رییسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در رابطه با سفر رییس پارلمان اروپا به ایران و احتمال بهبود روابط اقتصادی و تجاری با اروپا در شرایط پس از برجام گفت در بعد از برجام باید به این موضوع توجه داشته باشیم که اگر قرار است رفتوآمدهایی بین ایران و کشورهای اروپایی انجام شود باید در حوزه انتقال تکنولوژی باشد و واردات کالا و سایر مسایل نیز باید در مراحل بعد مورد توجه قرار گیرد.
وی اظهار کرد: اگر ما واردات کالاها از کشورهای اروپایی را در اولویت قرار دهیم قطعا تولیدکنندگانمان با مشکل مواجه میشوند لذا دولتمردان ما باید تلاش کنند تا توافقات و قراردادهایی که نوشته میشود در راستای انتقال تکنولوژی و فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی باشد.
آصفری تصریح کرد: خوشبختانه سطح روابط ایران با کشورهای دیگر روز به روز در حال توسعه است و این توسعه روابط امیدوارکننده است و باعث خوشحالی ما است اما باید به موضوع انتقال تکنولوژی و واردات کالا توجه جدی شود.
وی با بیان اینکه ایران از گذشته با کشورهای اروپایی روابط اقتصادی و تجاری داشته است گفت: اخیرا مصوبه ای را اتحادیه اروپا داشته است که در این مصوبه بر لغو تحریمها تاکید شده است و طبق این مصوبه بخشی از تحریمها لغو و بخشی تعلیق شده است و ما امیدواریم اروپاییان را گول آمریکاییان را تخورند و از بازارخوبی که در ایران امروز وجود دارد بهره ببرند زیرا این بازار میتواند سود فراوانی برای اروپا داشته باشد.
وی تاکید کرد: مشکل ایران با امریکا طولانی است و ارتباطی نیز با مساله اروپا ندارد لذا نباید اروپاییان در آن زمین بازی که آمریکاییان علیه ایران درست کردهاند به نفع امریکا بازی کنند.
عضو هیئت رییسه کمیسیون امنیت ملی خاطرنشان کرد: اروپاییان امروز میدانند که در این مدتی که ایران را تحریم کرده بودند نفع این تحریم را امریکاییان بردهاند و متضرر اصلی در این زمینه خود اروپاییان بودهاند. و به همین دلیل به نفع اتحادیه اروپا است که هم در جهت سختافزاری و نرمافزاری و هم برنامههایی که در منطقه دارد سطح روابط خود با ایران را به دور از دخالت سیاسی در امور داخلی ایران توسعه و گسترش دهد.
اصولگرایان در غیر از موقعیت وحدت در انتخابات موفق نخواهند بود
لاله افتخاری، نماینده مردم تهران با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات درباره انتخابات پیش روی مجلس و حساسیت این انتخابات به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: به نظر من انتخابات پیشرو از حساسیت ویژه ای برخوردار است و تا حدی خطرناکتر از گذشته است.
وی در مورد حیاتی بودن وحدت در میان جناح اصولگرا افزود: در غیر از وضعیت وحدت مخصوصاً جناح اصولگرا موفق نخواهد بود تمام شاخههای اصولگرا باید در یک جهت وحدت داشته باشند.
افتخاری در مورد رعایت صداقت در شرایط انتخابات گفت: به نظر بنده رعایت شرایط وفاق، صداقت برای مردم مطلوب است و چیزی است که مردم از هر یک از جناح ها انتظار دارند درک موقعیت زمان از تمام جناحها از سوی مردم موردانتظار است.
وی تاکید کرد: به تمام جناحها توصیه میکنیم که از زنان استفاده ابزاری نکنند اگر مطالب و پیام و شعاری میدهند واقعی باشد و در آن صداقت را رعایت کنند.
وی با بیان اینکه مجلس مصوبات خوبی در مورد خانمهای سرپرست خانوار و اقشار آسیبپذیر تصویب کرده است اظهار کرد: تمامی صاحبنظران بر این موضوع تاکید دارند که مصوبات خوبی در این امر به تصویب رسید اما باید اجرا شود و هنوز دولت مواد 230 و 227 برنامه پنجم دولت اجرا نکرده است. این 2 ماده نامبرده در مورد سند سلامت زنان اشتغال و افزایش آگاهی آنان است.
تلاش های اصلاح طلبان برای تصدی کرسی های مجلس از زبان عضو جبهه پایداری
امیرحسین قاضیزاده، نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در رابطه با روند وحدت اصولگرایان گفت: تلاش هایی برای وحدت اصولگرایان در حال انجام است که امیدواریم این تلاش ها به نتیجه برسد.
وی همچنین در رابطه با اینکه برخی این اعتقاد را دارند که روند وحدت در جریان اصلاح طلب بهتر از جریان اصولگرا پیش می رود نیز گفت: بالاخره جریان اصلاحات نیز تلاش می کند از فرصت پیش آمده برای تصرف مجلس استفاده کند و این تلاش هم ستودنی و هم قابل پیش بینی است.
قاضی زاده بیان کرد: انتخابات مجلس یک انتخابات متکثر است، درست است جریان حاکم اصولگرایی و اصلاح طلبی در مجلس وجود دارد ولی به هر حال هر حوزه انتخابیه نیز مسایل خاص خودش را دارد. در اوج اصولگرایی می بینیم برخی حوزه های انتخابیه که اصولگرا هستند یک نماینده اصلاح طلب انتخاب می کنند و بالعکس و به همین دلیل نیز نمی توان در حال حاضر قضاوت روشنی داشت.
وی در پاسخ به اینکه برخی معتقدند اگر مشارکت در انتخابات مجلس دهم کم باشد شانس پیروزی اصولگرایان وجود دارد و اگر مشارکت گسترده باشد این شانس از اصولگرایان گرفته می شود، گفت: انتخابات سال 88 خلاف این را ثابت کرد، اوج مشارکت وجود داشت و 25 میلیون نفر به یک کاندیدای اصولگرا رأی دادند.
قاضی زاده تاکید کرد: مشارکت حداکثری یا غیر حداکثری سبد رأی را جابجا نمی کند و این موضوع مهم است که مردم به کارکردهای اصولگرایان امیدوارتر باشند یا کارکردهای اصلاح طلبان.
وی گفت: اگر دولت می توانست تاثیر شگرفی در اوضاع اقتصادی کشور ایجاد کند و به وعده هایی که داده بود عمل می کرد شاید می شد گفت چون دولت هم حاکم است و هم توانسته است توفیق داشته باشد، برنده است لذا الان پیش بینی در این زمینه و اینکه کدام گروه می توانند سبد رای را جابجا کنند، دشوار است.
نماینده مشهد در خانه ملت ادامه داد: مردم به دولت رأی دادند و باید غلبه دولت بیشتر باشد زیرا یک بار رأی گرفته است و توانسته است 18 میلیون رای بگیرد ولی اینکه توانسته است این را حفظ کند یا نه بستگی به رضایت مردم از عملکرد دولت دارد.
وی در پاسخ به اینکه آیا در 3-4 ماه آینده که فضای پس از برجام را دولت تجربه می کند و با توجه به برداشتن بخشی از تحریم ها آیا امکان تحقق وعده های دولت در بخش های اقتصادی وجود ندارد، گفت: این موضوع باید دیده شود، ما در حال حاضر در رابطه با تخیلات صحبت می کنیم باید آثار پس از برجام را ببینیم و بعد اعلام نظر کنیم زیرا این موضوع هم فرصت هست و هم تهدید، یعنی اگر درست استفاده شود باعث رشد و رونق اقتصادی می شود و اگر درست استفاده نشود به ضد خودش تبدیل می شود.
قاضی زاده گفت: اگر ما بتوانیم از گشایش هایی که اتفاق می افتد برای رشد تولید استفاده کنیم قطعا اوضاع بهبود می یابد اما اگر برای توسعه واردات استفاده کنیم خلاف آن اتفاق می افتد لذا همه چیز بستگی به عملکرد دارد.
رقابت میان احزاب نباید با بیصداقتی یا تهمت باشد
مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود در مجلس و عضو کمیسیون عمران در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات در مورد حضور مردم و ضرورت اتحاد به خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان گفت: همه باید تلاش کنیم حضور مردم را قویتر کنیم هر چند که مردم به وظیفه خود اشنا هستند و حضور قوی در انتخابات دارند همچنان که در تمام صحنههای گوناگون دفاع خود را به خوبی نشان دادهاند.
وی اظهار کرد: تصور من این است که جریانات سیاسی رقابت داشته باشند این جریانات سه تفکر مختلف هستند اما متاسفانه ما احزاب سامان یافته نداریم و راه نجات این است که احزاب را سامان دهیم.
وی ادامه داد: احزاب میتوانند برای کشور فکر و اندیشه داشته باشند و وقتی جریان حزب حاکم شد میتواند از خود و دولت دفاع کند و این رقابت میان احزاب و جریانات باید وجود داشته باشد.
لاهوتی اظهار کرد: رقابت میان احزاب و جریانات سیاسی نباید موجب بیصداقتی از موضع صحبت یا از مواضع بیاخلاقی باشد. امروز مردم این افکار را نمیپسندند امروز مردم به دنبال آرامش هستند و افرادی را میپذیرند که صاحب فکر و اندیشه باشند.
وی ادامه داد: مجلس آینده باید مجلسی بانشاط و در راستای اهداف نظام باشد امروز مردم معیارشان در انتخابات متفاوت است و دیگر مردم مانند گذشته رییس جمهور را با پوستر انتخاب نمی کند.
وی ادامه داد: امروز فضاهای مجازی و اطلاعرسانی تغییر ایجاد کردهاند اما نباید در فضای انتخابات موجب تهمت و بدبینی نسبت به نظام رفتاری صورت گیردو رقابت میان احزاب و گروهها باید با پویایی و صداقت باشد.
لزوم همدلی دولت و ملت در اجرای طرح تحول سلامت
رسول خضری، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در رابطه با اینکه در برنامه ششم توسعه تا چه اندازه باید به بحث بهداشت و درمان و همچنین سلامت پرداخته شود با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها گفت: در سیاستهای کلی ابلاغی رهبری و در بند 8 و 9 این سیاستها در رابطه با محوریت بیمهها به وزارت بهداشت و درمان به عنوان سیاستگذار حوزه سلامت تاکید شده است.
وی اظهار کرد: در بحث تجمیع منابع بیمهها ما در برنامه پنجم توسعه خلاء قانونی نداشتیم ولی خلاء بخش نامه ای داشتیم یعنی باید خود رییس جمهور و هیئت دولت نسبت به قانونی که نوشته شده است و تجمیع شده است و همچنین تصویب و تایید بخشنامه و آییننامه بخشنامه ای را به وزارتخانه ابلاغ میکردند.
خضری تصریح کرد: در حال حاضر ارتباطی که بین وزارت بهداشت و تعاون است دولت باید هر چه سریعتر مصوبه ای را در اینجا بنویسد و ان را تایید کند و اگر اینگونه شود به نفع هر دو است و اگر اینگونه نشود دود ان به چشم مردم می رود.
وی گفت: در برنامه ششم نیز باید بر اجرای طرح تحول تاکید شود و به سمت طرح تحول آموزشی پیش برویم.
رییس فراکسیون ارتقای طب کشور تاکید کرد: ما معتقدیم باید شورای راهبردی با حضور وزیر بهداشت در وزارت بهداشت تشکیل شود که ما بتوانیم در سطحی که در حال حاضر پزشک عمومی و بهورز و پرستار هست به نحوی کار کنیم که بیشترین منابع و توجه به بحث بهداشت پیشگیری شود که از هزینههای سنگین و کمرشکن درمان کاسته شود.
خضری با اشاره به طرح تحول سلامت آموزشی که در حال حاضر در مرحله مطالعه در وزارت بهداشت است گفت: ما امیدواریم با این طرح، طرحی نو در وزارت بهداشت درانداخته شود.
وی با بیان اینکه باید بودجه های وزارت بهداشت برای بحث هتلینگ بیمارستانها و همچنین و فضای فیزیکی بیمارستانها افزایش یابد گفت: ما معتقدیم باید منابع به صورت عادلانه مدیریت شود و زیرساختهای لازم برای طرح تحول سلامت دیده شود.
نماینده سردشت و پیرانشهر در خانه ملت تاکید کرد: باید اجازه لازم به وزارت بهداشت و درمان برای جذب نیروهای موردنیاز داده شود ما در حال حاضر به ازای هر تخت یک پرستار در کشور داریم این در حالی است که در کشورهای پیشرفته به ازای هر تخت 5 تا 6 پرستار وجود دارد و کف و ما با استانداردهای جهانی در این بخش فاصله زیادی داریم که باید سعی کنیم این فاصله را طی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر تعداد 50 هزار تخت بیمارستانی در کشور کم داریم که باید این تختها در کشور افزایش یابد. و همچنین دسترسی مردم به کیفیت خدمات درمانی نیز افزایش یابد.
خضری بیان کرد: در حال حاضر هزینه های کمرشکن درمان با طرح تحول سلامت مهار شده است اما به هر حال ما انتظار داریم این هزینهها کاهش یابد و رشد اعتبارات بیمهای نیز متناسب با بحث بازنگری تعرفه ها و نیازهای روز دیده شود.
خضری تاکید کرد: ما باید نسبت به طرح تحول نزدیکی و مسئولیت بیشتری داشته باشیم تا در سال همدلی و همزبانی شاهد اجرای بهتری این طرح در کشور باشیم.
چشم انداز خوبی را در روابط اقتصادی ایران و اروپا می بینم
حسین شیخ الاسلام، مشاور بین الملل رییس مجلس در بازدید از خبرگزاری شبستان در بیست و یکمین نمایشگاه خبرگزاری ها در رابطه با سفر رییس پارلمان اروپا و لزوم گستردگی رابطه اقتصادی ایران و اروپا گفت: سیاست هایی آمریکاییان اتخاذ کردند که خودشان برای این سیاست ها هیچ هزینه ای پرداخت نکردند و در نتیجه اروپاییان مجبور شدند هزینه این سیاست ها را پرداخت کنند.
وی اظهار کرد: قضیه تحریم ها سیاستی بود که آمریکاییان آن را اتخاذ کردند و هزینه آن را اروپاییان دادند زیرا آمریکایی ها که با ما رابطه اقتصادی نداشتند و وقتی تحریم ها را شروع کردند اروپاییان که با ما روابط اقتصادی داشتند و از این روابط بهره می بردند مجبور شدند هزینه این سیاست ها را بدهند.
شیخ الاسلام بیان کرد: درگیری هایی که آمریکاییان در سوریه ایجاد کردند که منجر به آواره شدن تعداد زیادی آواره از سوریه و عراق شد نیز مسئله دیگری بود که هزینه آن را اروپاییان دادند زیرا این مهاجران همگی به اروپا مهاجرت کردند و در حال حاضر که هوا سرد شده است این موضوع یک مسئله سیاسی، اقتصادی و فرهنگی برای اروپا شده است.
شیخ الاسلام بیان کرد: اروپاییان احساس می کنند که حالا مشکلات حل می شود آنها عقب افتادند و می خواهند این عقب افتادگی را جبران کنند، یکی از اهداف اصلی سفر رییس پارلمان اروپا به ایران این بود که در این رابطه اقدام جدی ای انجام دهد و سعی کند زمینه را فراهم کند که روابط ایران و اروپا را به قبل از تحریم ها برگرداند زیرا بسیاری از زیرساخت ها و کارخانه های اروپا از اینکه این ارتباطات قطع شده بود، ضرر کردند و به همین دلیل تلاش می کنند تا هرچه زودتر این روابط آغاز شود.
وی در ارزیابی خود از چشم انداز این روابط نیز گفت: چشم انداز خوبی در رابطه با روابط اقتصادی ایران و اروپا ترسیم می شود و بعید است که اروپا بخواهد هزینه بیشتری از این برای سیاست های آمریکا بدهد.
منتظر اقدامات سازمان اوقاف در شناسایی و شناسنامه دار کردن املاک وقفی هستیم
ایرج ندیمی، سخنگوی فراکسیون وقف و امامزادگان با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در رابطه با مشکلات و مسایلی که در مورد املاک وقفی در کشور وجود دارد به خبرنگار پارلمانی شبستان گفت: حجت الاسلام محمدی رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در آخرین جلسه ای که با لاریجانی و دیگران داشتند و در جلسه ای که ما در محل این سازمان داشتیم مدعی بودند که با توجه به بحث سامانهها میتوانند مرحله شناسایی و همچنین و شناسنامهدار کردن املاک وقفی را انجام دهند و اینکه چرا تاکنون این موضوع را انجام ندادهاند جای سوال است.
نماینده لاهیجان اظهار کرد: قرار بر این بود که با شناسایی و اقدامات ثبتی و مباحث دیگر صورت بگیرد و استفاده بهینه از این امکان و این فضا شود بنابراین ما منتظر اجرای چنین رویکردی هستیم.
ندیمی تصریح کرد: از نظر ما شناسایی املاک وقفی کار ضروری است و تاخیر دراین امر قابل توجیه نیست البته این موضوع هیچ توجیهی ندارد که ما حقوق عام را در اختیار اشخاص خاص بدون درک ملاحظات وقفی قرار دهیم زیرا هر وقفی یک تعریفی دارد و وقتی از ان حالت خارج می شود آن حبس مال جای خودش را پیدا نمیکند.
سخنگوی فراکسیون وقف و امامزادگان گفت: ما باید الزاماتی را از باب رویکرد در رابطه با املاک وقفی داشته باشیم که بهترین جا برای اجرای رویکرد نیز برنامه ششم است که باید در این برنامه اهداف کمی وقف مشخص شود یعنی ما بگوییم هر ساله برنامه تا چه اندازه املاک شناسایی میشود، دستگاههای واسط مباشر و ذینفع و همچنین اینکه تولیت این کار با چه کسی است و عدم انجام آن مستوجب چه عواقبی است را مشخص کنیم.
ندیمی در رابطه با آماری در رابطه با تخلف در موضوع املاک وقفی نیز گفت: این موضوع باید سازمان مشخص کند البته ممکن است که سازمانی بعضی از آمار را منتشر نکند ولی در هر صورت برای ما تعداد مهم نیست مهم این است که در این زمینه حق الناس رعایت شود و اگر این امر یعنی بحث وقف در کشور اجرایی نشود یعنی ما یک امر الهی را در کشور معطل گذاشته ایم.
توجه به رسانههای دینی یک بعد از توجه به فرهنگ دینی است
بیژن نوباوه، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها در رابطه با تاکید بر لزوم توجه به رسانههای دینی به خبرنگار شبستان گفت: از نظر ما دین روش زندگی است. و امیدواریم رسانه های دینی نیز رسالتشان اصلاح تفکر دینی باشد.
وی اظهار کرد: هر چقدر ما به رسانه های دینی توجه کنیم، به دین توجه کردهایم هیچ وقت ندیدیم که با توجه به دین به جامعه ضرر برسد البته باید در این میان رسانهها دینی نیز خودشان برنامه داشته باشند.
نوباوه بیان کرد: اینکه صرفاً اسم رسانه را دینی بگذاریم و فکر کنیم موفق میشویم درست نیست زیرا رسانه های دینی باید برنامه داشته باشند و با ایجاد جذابیت برای اقشار مختلف جامعه و به ویژه قشر جوان که هنوز فکر و اندیشه شان برنامه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: ما در حال حاضر رسانه های قرآنی زیادی در کشور داریم اما باید برای این رسانه ها به عنوان رسانه های قرآنی کشور برنامه داشته باشیم و این رسانهها مطالب جدیدی را ارایه کنند.
وی با بیان اینکه مقداری برنامه هایمان برای رسانه های دینی بهتر شود گفت: ما در رابطه با بحث رسانه های دینی صاحب نظران بسیاری داریم اما مشکل ما کارشناس و صاحب نظر نیست بلکه مشکل ما برنامهریزی در این حوزه است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در رابطه با لزوم توجه مجلس در این رابطه گفت: درست است مجلس در این زمینه می تواند حمایتی از این رسانهها داشته باشد اما باید توجه داشته باشیم که امسال که چندصدمیلیارد بودجه کمکی به بخش فرهنگ داشتیم اما یک رسال از بودجه از سوی دولت پرداخت نشد و اگر این بودجه پرداخت نشود مجلس دیگر چه کاری از دستش برمی آید.
نوباوه خاطرنشان کرد: مجلس میتواند قانون بگذارد، نمی تواند که اجرا کند، می تواند بودجه اختصاص دهد اما نمی تواند پرداخت کند.
وی خاطرنشان کرد: مجلس، دولت، قوه قضاییه همه نگاهشان این است که ما میتوانیم با توجه به فرهنگ و اشاعه دین موفق باشیم و یک بعد این قضیه نیز توجه به رسانه های دینی است.
نظر شما