به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، دکتر عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، در کنگره ملی بزرگداشت مقام ادبی حمد عزیزی، اظهار کرد: این شاعر گرانقدر رقم جدیدی به حیطه شعر وارد کرده و این سبک جدید را به نام خود و دیار کرمانشاه به ثبت رسانده است.
وی با بیان اینکه عشق بازی با خود عشق را می توان از اشعار عزیزی دریافت کرد، گفت: امیدوارم همان معشوقی که این عشق را در دلش جوشانده و خروشانده استف شفای عاجل به او عنایت کند.
مصری، ابراز کرد: احمد عزیزی عاشق عشق است و عشقی که به اهل بیت(علیهم السلام) دارد تجلی این عشق بازی است.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، قرار گرفتن تمثیل ها بدون ترادف در کنار یکدیگر را هنر بزرگ این شاعر گرانقدر دانست وگفت: تشبیهات به کار رفته در اشعار احمد عزیزی، عاشقانه است که بر دل می نشیند.
وی در ادامه به بحث نخبه پروری در جامعه پرداخت و گفت: نخبگی به صورت بالقوه در وجود هر کسی هست اما ممکن است از طریق عواملی از قبیل انگیزه، عشق، اتفاق و یا تأثیرات محیط به فعلیت برسد که متأسفانه این مقوله نخبه پروری در استان ما ضعیف است.
دکتر مصری، تصریح کرد: نخبه پروری و حفظ آن هنر مردمی است که مثل یک صدف، مروارید را در دل خود می پرورانند که وظیفه ای کمتر ازنخبه ندارد.
وی ابراز تأسف کرد: ما فکر می کنیم نخبه باید نخبه شود و ما این میوه را بچینیم، این بدترین اخلاق است که ما میوه چین باشیم به جای آن که به فرهنگی برسیم که نخبه ساز باشد.
نماینده مردم کرمانشاه در خانه ملت، به تهدیداتی که نخبگان را مورد توجه قرار می دهد اشاره کرد و گفت: هر چه محیط کوچکتر می شود انتظاراتی که نسبت به هست پذیرفته نمی شود و تبدیل به تهدید می شود.
مصری خواستار تجلیل از نخبگان و مساعدت آنان در زمان حیاتشان شد و اضافه کرد: از بدترین نوع تجلیل ها که در استان ما انجام می شد تجلیل بعد از فوت نخبگان است.
وی بیان کرد: بزرگان زیادی در عرصه های مختلف چراغ هایی را برای ما برافروختند اما بعد ازمرگشان تجلیل شدند در حال حاضر هم نخبه های زیادی در استان داریم اما چرا باید بعد از مرگ جایگاه این ها مشخص شود.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: نوع توقعات موثر هستند اما یکسری تهدیدها هم در محیط های کوچک وجود دارد که حسادت خواص، نخبه ها را پایین نگه می دارد.
وی تأکید کرد: باید با هم و برای هم، جا باز کنیم، کسی جای کسی را پر نمی کند اگریکصد شاعر دیگر هم باشد جای احمد عزیزی را پر نمی کند پس باید در این زمینه تغییر رویه دهیم.
مصری، دلیل حضور خود در این مراسم را تجلیل از برگزار کنندگان این کنگره به واسطه تجلیل از یک نخبه ادبی در زمان حیاتش اعلام کرد و گفت: اگر تجلیل ها بالا رفت می توان به فرهنگ نخبه پروری دست یافت.
این مقام مسئول، به فعلیت رسیدن استعداد بالقوه نخبگی در فرزندان این کشور را نیازمند ارائه الگو دانست و ابراز کرد: دیدن این تجلیل ها و بزرگداشت از نخبگان در زمان حیاتشان، ضمن قوت قلب دادن به فرهیختگان جامعه و روان تر شدن قلمشان، الگوسازی برای نسل آینده نیز خواهد بود.
وی با ابراز انزجار از تجلیل های آن چنانی از نخبگان در مراسم ترحیم آنان، اظهار کرد: باعث تأسف است که تجلی تجلیل ها را در مجلس ترحیم این بزرگان می بینیم حال آنکه در زمان حیاتشان برای چاپ اثری که 60 سال از عمر آن را صرف کرده بودند هیچ حمایت و مساعدتی از آن نشده است.
نماینده مردم کرمانشاه در بخش پایانی سخنانش به قرائت شعری از احمد عزیزی با این مضمون پرداخت «اگر روزی تمام جاده های عشق را بستند، اگر یک سال چندین فصل بف بی کسی بارید، اگر یک شب شقایق مُرد تکلیف من و تو چیست» و در پاسخ به آن گفت: اگر یک شب شقایق مرد و من در خواب غفلت بودم آن شب، هر دو می میریم. اگر شب را به بیداری سحر کردم و گل های شقایق مُرد به یاد باغبان آهسته می گریم و با خاک همان گل ها سرم را خوب می شویم.
وی با آرزوی صحت و سلامتی برای احمد عزیزی شاعر انقلابی و نام آشنای کرمانشاهی، ابراز امیدواری کرد: در دومین کنگره شاهد حضور این شاعر گرانقدر در آیین بزرگداشت مقام ادبی ایشان باشیم.
نظر شما