به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، علیرضا رزمحسینی استاندار کرمان عصر امروز در نشست هماندشی جمعی از نخبگان و فنآوران استان کرمان از تشکیل کارگروه فنآوری در استان خبرداد و افزود: این واقعیت است که در بخش شرکتهای دانشبنیان در استان کرمان ضعیف هستیم و هرچند اعلام شد، تسهیلات خوبی وجود دارد، اما هیچ فردی از این تسهیلات استفاده نکرده است.
وی با اشاره به امکان ارائه 135 میلیارد تومان اعتبار برای کارآفرینی در استان که حدود 22 هزار شغل میتوان ایجاد کرد، گفت: تسهیلات خوبی تا سقف 100 میلیون تومان به جوانان متقاضی اشتغال با سود چهار درصد داده میشود.
به دنبال ایجاد فضای کار در بخش خصوصی برای جوانان هستیم
وی با اشاره به اینکه راه توسعه یافتگی اتکا به مردم است، خاطرنشان کرد: به دنبال ایجاد فضای کار در بخش خصوصی برای جوانان هستیم.
استاندار کرمان با تأکید براینکه بازرسی از شرکتهای دانش بنیان در کرمان باید بومی شود و وابسته به استان دیگری نباشیم، بیان کرد: امکان تشکیل کارگروه رفع موانع تولید ویژه شرکتهای دانشبنیان در استان کرمان وجود دارد و در این زمینه آمادگی داریم.
وی با اشاره به بخش ایده و تجارت، گفت: در قدمهای اول راه در این حوزه هستیم و باید تمرین شود.
برای کارهای کاربردی و حل مشکلات استان پول خرج میکنیم
رزمحسینی با بیان اینکه برای کارهای کاربردی و حل مشکلات استان پول خرج میکنیم، بیان کرد: ایده شهر نمونه اقتصادی قلعهگنج با تمامی ناباوریها و منفیبافیها در حال رشد و توسعه و استفاده از ایدههای جدید است و خوشبختانه مردم این شهرستان روحیه پیدا کردهاند.
استاندار کرمان با تأکید براینکه در استان کرمان در همه حوزههای مختلف باید برندسازی شود، گفت: نشستی با مدیران صنعتی بزرگ و نخبگان در آینده در زمینه واگذاری R&D برگزار خواهیم کرد.
اجرای طرح شهاب برای 5هزار دانشآموز کرمانی
علیرضا سعیدی، رییس بنیاد نخبگان استان کرمان نیز در این نشست، با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان استان کرمان در سال 90 تاسیس شده است، افزود: در یکسال گذشته برگزاری کارگاههای توانمندسازی، کارگاههای آینده پژوهی، همکاری در برگزاری نمایشگاه دستاوردهای محصولات دانش بنیان، نشستهای مختلف با نخبگان، برگزاری کارگروه های تخصصی و تشکیل کارگروه تخصصی صنعت و معدن، کشاورزی ارگانیک از جمله اقدامات انحام شده بنیاد نخبگان استان کرمان است.
وی از اجرای طرح شهاب با همکاری آموزش و پرورش استان کرمان خبرداد و گفت: این طرح امسال با حضور 5هزار دانشآموزان پایه چهارم و پنجم ناحیه یک کرمان و شهرستان در حال برگزاری است.
وی تصریح کرد: طرح شهاب بزرگترین طرح بنیاد است که به تدریج در کل کشور همه گیر خواهد؛ شد.
رییس بنیاد نخبگان استان کرمان با بیان اینکه در طرح شهاد استعدادهای دانشآموز ان در هشت رشته شناسایی میشود، تصریح کرد: برای اجرای این طرح 121 نفر از معلمان پایه پنجم آموزش دیدند و 221 نفر عوامل اجرایی در این طرح حضور دارد.
طرح تکمیل بانک اطلاعاتی نخبگان استان کرمان
سعیدی با اشاره به اینکه مستندات برتر دانشگاهی در استان در حال انجام است، گفت: طرح تکمیل بانک اطلاعاتی بنیاد نخبگان استان کرمان در حال انجام است و تلاش میشود که نخبگان برتر از سوی رسانهها معرفی شوند.
رییس بنیاد نخبگان استان کرمان به تفاهم همکاری با نهادهای مختلف اشاره و بیان کرد: برگزاری کارگاههای توانمندسازی و اردوهای جهادی از دیگر برنامههای بنیاد در سالجاری است.
وی از برگزاری جشنواره اختراعات رویش کویرجنوب شرق از ۲۶ تا ۲۸ آبان ماه سالجاری خبرداد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر این جشنواره به شکل منطقهای برگزار و به هشت پهنه تقسیم شده و کرمان، سیستان و بلوچستان ، یزد و هرمزگان پهنه جنوب شرق که به سرپرستی کرمان است.
شناسایی خیران مستعد در مناطق جنوب کرمان در حوزه علم و فن آوری انجام شد
سعیدی از اجرای طرح خیران استان در حوزه علم و فن آوری خبرداد و خاطرنشان کرد: شناسایی خیران مستعد در مناطق جنوب استان انجام شد و در مرحله دوم است خیران باید حمایت کنند.
بازنگری شرکتهای دانشبنیان کرمان زیر نظر یزد
مرتضی ایرانمنش نفر اول جشنواره خوارزمی در سال 81 و رتبه برتر در مسابقات رباتیک در این نشست، گفت: هنوز در کرمان شرکتهای بررسی دانش بنیان نداریم.
وی با اشار به اینکه دهمین شرکت ثبتشده در کرمان در سال 91 هستیم، گفت: بازنگری شرکتها ما زیر نظر یزد انجام میشود در حال حاضر و این باعث افت کرمان است.
نخبه کرمانی با اشاره به مشکلات معیشتی نخبگان از قبیل مسکن، گفت: تعامل ارگانهای دولتی با نخبگان انجام شود.
وی افزود: متاسفانه شرکتها و ارگانهای دولتی هیچ تمایلی برای جذب نخبگان در دستگاههای خود ندارند.
عماد جمعهزاده عضو هیئت دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته ماهان کرمان نیز در این نشست، گفت: رشد و توسعه هر جامعهای بسته به استفاده از نخبگان و افراد بااستعداد جامعه است.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در کشور رویکرد و نگاه ویژهای به نخبگان در حال شکلگیری است و در کرمان هم باید این روند به طور جدی دنبال شود.
نخبه کرمانی تصریح کرد: ماده ششم قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان که مصوب مجلس است و براساس آن دستگاههای اجرایی باید هر صنعتی قسمتی از محصولات خود را در قالب پروژههای تحقیق و توسعه به شرکتهای دانش بنیان تامین کنند.
بورس ایده در کشور راه افتاده اما در استان نگاه ویژهای به آن نشده است
وی با بیان اینکه نخبگان دارای ایده هستند و باید با سرمایه گذاران ارتباط برقرار کنند، گفت: بورس ایده در کشور راه افتاده اما در استان نگاه ویژهای به آن نشده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته ماهان کرمان بیان کرد: در تجاریسازی محصولات دانش بنیان تسهیلاتی در نظر گرفته شود.
وی با بیان اینکه نداشتن محلی برای تجاریسازی محصول از مشکلات نخبگان است، گفت: مشاور استاندار در امور نخبگان و در فن آوری لازم است.
متأسفانه تفکر کار گروهی در کشور ما وجود ندارد
سلطانزاده عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این نشست، با بیان اینکه دنیا با تفکر گروهی پیش میرود، تصریح کرد: متأسفانه تفکر کار گروهی در کشور ما وجود ندارد و اگر از دبیرستانها با عنوان یک طرح شروع شود در آینده دانشآموزان در جامعه موفق هستند.
زیرساختهای اجرای برنامههای هنری در استان فراهم شود
یدالله آقاعباسی نویسنده و کارگردان تئاتر و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز گفت: اعتمادسازی، واکنش در موقعیت مناسب و کارگروهی در استان فراهم نشده تا نخبگان از این استان خارج نشوند و این مسئله حمایت از شهروندان است.
وی خاطرنشان کرد: زیرساختهای اجرای برنامههای هنری باید فراهم شود.
نظر شما