به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از استانداری کرمانشاه، دکتر هدایت حاتمی معاون استاندار کرمانشاه در مراسم تکریم از مقام کتابداران و ترویج کتابخوانی اظهار کرد: کتابخوانی به گروه خاصی و ویژهای تعلق ندارد و هر فرد باید با کتاب زندگی کند.
وی ضمن با اهمیت خواندن جایگاه کتاب و کتابخوانی، آن را یکی از شاخصه های جوامع و افراد توسعه یافته خواند و ابراز کرد: مطالعه و کتابخوانی باید بعنوان یک نیاز و احساس دایمی لازم و روزانه در میان عموم رایج و مطرح باشد تا افراد جامعه به خواندن و مطالعه ترغیب و فرهنگ کتاب وکتابخوانی رواج یابد.
معاون استاندار به وضعیت مطالعه و کتابخوانی در استان اشاره کرد و گفت: بر اساس آمارهای اعلام شده میانگین مطالعه در کشور 76 دقیقه در روز و در استان کرمانشاه 72 دقیقه است و این آمار می تواند با توسعه امور فرهنگی و ترویج کتابخوانی به میانگین کشوری و حتی بیشتر از آن نیز برسد و این برای استانی که سابقه طولانی در امر روزنامه و کتاب و چاپ و نیز مسائل فرهنگی دارد دور از ذهن نیست.
حاتمی به جایگاه مطالعه در دین مبین اسلام نیز پرداخت و بیان داشت: اسلام که دینی عالمگیر میباشد به کتاب و کتابت عجین شده است و معجزهی آن کتاب قرآن بوده و به اندازه لازم در تشویق و ترغیب به امر کتابخوانی و گسترش و توسعه کتابخانه سفارش کرده است تا جایی که یک ساعت تفکر را ارزشمند تر از هفتاد سال عبادت دانسته است.
وی در ادامه به نوع جدیدی از بی سوادی در جامعه امروز اشاره کرد و گفت: قبل از این ما با نوعی از بیسوادی بنام بی سوادی سیاه مواجه بودیم که همان ناتوانی در خواندن و نوشتن بود اما امروزه با توسعه همه جانبه تکنولوژی با نوع جدیدی از بی سوادی بنام بی سوادی سفید مواجه هستیم که نوعی عدم آگاهی و تبحر در بسیاری از جنبه های تکنولوژی و فرهنگ استفاده از آنهاست.
معاون استاندار افزود: در دنیای امروز فاکتورهای جدیدی برای باسوادی در نظر گرفته شده اند که مجموع آنها را می توان سواد زندگی نامید و شامل سواد آموزش و پرورش، سواد ارتباط، سواد انتقاد، سواد تحلیل، سواد رسانه، سواد استراتژی، سواد مالی و سواد عاطفی است که با توجه به پیچیدگی های دنیای امروز ،نیاز انسان به هر کدام از انها اجتناب ناپذیر است.
دکتر حاتمی در پایان خواستار هماهنگی و همکاری ادارات مختلف استان برای ترویج کتابخوانی شد و تاکید کرد: ترویج کتابخوانی باید با یک حرکت فرهنگی عملی شود و از این رو فرهنگ هدیه دادن ها باید به طرف اهدای کتاب هدایت شود و همانگونه که قبل از این هم پیشنهاد داده بودم می توانیم هدیه های پایان سال را بجای چاپ سالنامه های نفیس به خرید و اهدای کتاب اختصاص دهیم که می تواند تاثیر زیادی بر ترویج کتابخوانی داشته باشد.
در پایان این مراسم از افراد برگزیده در امر کتابخوانی تقدیر به عمل آمد.
نظر شما