۲۰۱۶؛ ایران در قله رشد اقتصادی خاورمیانه و شمال آفریقا

خبرگزاری شبستان: لغو تحریم‌ها به اقتصاد کشورمان اجازه رشد بهتر و بیشتری خواهد داد؛ رشدی که بر تک تک بازارهای تجاری ایران تاثیر خواهد گذاشت.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: لغو تحریم‌ها به اقتصاد کشورمان اجازه رشد بهتر و بیشتری خواهد داد؛ رشدی که بر تک تک بازارهای تجاری ایران تاثیر خواهد گذاشت. بانک جهانی پیش بینی کرده است که بانک همچنین پیش‌بینی کرده است که با برداشته شدن تحریم‌ها؛ کشورهای هند، چین، انگلستان، بیشترین مبادلات تجاری را در آینده با تهران خواهند داشت. همچنین حجم و ارزش صادرات نفتی و غیرنفتی ایران افزایش خواهد یافت. بانک جهانی برآورد کرده است که ارزش صادرات ایران 17 میلیارد دلار افزایش می‌یابد که 3.5 درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را شامل می‌شود.

 

این در حالی است که فارس به نقل از شینهوا گزارش داده است: "براساس بررسی موسسه مالی بین المللی و انجمن بانکداری جهانی مستقر در واشنگتن(IIF)، با فروریختن تحریمها، ایران در سال 2016 در میان کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا(MENA)  بیشترین رشد اقتصادی را خواهد داشت. به خاطر رکود قیمت نفت، کشورهای MENA در سال 2015 رشدی حدود 3 درصد را پشت سر گذاشتند کمتر از میانگین 4.5 درصد در سالهای 2005 تا 2014.

 

این گزارش می‌گوید که کشورهای کمی در سال 2016 رشدی قویتر را تجربه خواهند کرد و در این میان انتظار می‌رود که رشد اقتصادی ایران بین 1.4 درصد تا حدود 6 درصد باشد.

 

دکتر «گاربیس ایرادیان» رئیس موسسه IIF می‌گوید که ایران دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه و شمال آفریقا بعد از عربستان و قبل از امارات متحده عربی خواهد شد."

 

بنابراین گزارش صندوق بین المللی پول در اوایل سال پیش بینی کرده بود که ایران یکی از معدود کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است که تراز حساب جاری آن مثبت است. بنابه این پیش بینی، تراز حساب جاری ایران در سال جاری میلادی معادل 0.8 و در سال میلادی آینده معادل 1.2 درصد تولید ناخالص داخلی خواهد بود.

 

امارات متحده عربی، قطر، کویت و رژیم صهیونیستی دیگر کشورهای دارای تراز حساب جاری مثبت در منطقه هستند. بنابه این پیش بینی، تراز حساب جاری عربستان سعودی در سال میلادی جاری منفی خواهد بود.

 

صندوق بین المللی پول اضافه کرده است: براساس این پیش بینی ایران همچنان پس از سودان بالاترین نرخ تورم در خاورمیانه و شمال آفریقا را دارد و شاخص قیمت مصرف کننده آن در سال های 2015 و 2016 به ترتیب 16.5 و 17 درصد خواهد بود.

 

ایران در کنار مصر، سودان و تونس، یکی از بالاترین نرخ های بیکاری در خاورمیانه و شمال آفریقا را خواهد داشت و نرخ بیکاری آن در سال میلادی جاری 12.3 و در سال میلادی آینده 13.2 درصد پیش بینی می گردد.

 

براساس این گزارش، بالاترین نرخ رشد اقتصادی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا متعلق به قطر و مراکش است. نرخ رشد تولید ناخالص داخلی حقیقی این دو کشور که به ترتیب در سال 2014 معادل 6.1 و 4.1 درصد بوده در سال جاری میلادی به ترتیب معادل 7.1 و 4.4 درصد پیش بینی شده است.

 

لیکن پیش بینی می شود نرخ رشد اقتصادی عراق در سال 2016 از این دو کشور پیشی گرفته و با تجربه 7.6 درصد نرخ رشد تولید ناخالص حقیقی، بالاترین نرخ رشد در منطقه را تجربه کند. نرخ رشد تولید ناخالص حقیقی قطر و مراکش در سال میلادی آینده به ترتیب معادل 6.5 و 5 درصد خواهد بود.

 

نرخ رشد اقتصادی منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا در سال 2015 معادل 2.9 و در سال 2016 معادل 3.8 درصد پیش بینی شده است. این در حالی است که نرخ رشد اقتصادی کشورهای مشترک المنافع در سال 2014 منفی خواهد بود و اقتصاد این منطقه 2.6 درصد کوچک خواهد شد لیکن این کشورها در سال 2016 رشد اندکی را تجربه خواهند کرد.

کد خبر 501379

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha