به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر فضیلت، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان، عصر امروز(27 آبان) در مراسم تجلیل از خادمین نشر که در موسسه فرهنگی میرداماد برگزار شده بود، گفت: بر اساس آمارهای گرفته شده میانگین مدت مطالعه یک فرد در کشور در طول شبانه روز بسیار متفاوت و گوناگون ارائه شده است.
وی افزود: سرانه مطالعه ایران از 2 دقیقه، 18 دقیقه، 40 دقیقه و 76 دقیقه گزارش داده شده است که خود این نوسان دارای معنا است.
حجت الاسلام فضیلت اظهارداشت: برخی از بررسی ها نشان می دهد که سرانه مطالعه در داخل کشور بدون احتساب قرائت های قرآن، مفاتیح و روزنامه 2 دقیقه است که اگر بخواهیم اینها را همراه با زمان درس خواندن دانشجویان و دانش آموزان اضافه کنیم به 6 دقیقه می رسد.
وی تصریح کرد: سرانه مطالعه در سال 81 میزان 7 دقیقه اعلام شد و در سال 88 این آمار به 18 دقیقه و 12 ثانیه رسیده است که این موضوع مربوط به جامعه آماری برای افراد بالای سن 12 سال است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان گفت: با توجه به آمارهایی که از سوی کتابخانه های عمومی ارائه شد و شاخصه هایی که در کتابخانه عمومی مطرح است حدود 14 دقیقه در روز شامل انواع مطالعه کتاب، روزنامه، ادعیه و قرآن انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: طی پژوهش هایی که شورای فرهنگی انجام داد سرانه مطالعه به 12 دقیقه در روز رسیده است.
حجت الاسلام فضیلت با بیان اینکه طی سال های اخیر تیراژ کتاب در ایران کاهش چشمگیری داشته است، گفت: در دهه 50 و 60 این تیراژ کتاب 3 هزار جلد بود اما اکنون در دهه 90 با توجه به رشد جمعیت به 500 جلد رسیده است.
وی، گرانی کتاب، کاغذ و اعمال خانواده ها نسبت به سنین کودکان را از جمله عوامل موثر در سرانه مطالعه اعلام کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان با بیان اینکه ما مسلمان هستیم و سند حقانیت دین ما از جنس کتاب است، افزود: قرآن به عنوان یک اثر جاودانه و سند حقانیت دین است.
وی اظهارداشت: قرآن کتابی است که در آن به قلم، نوشته و نشتار قسم یاد شده و کتابی است که در آن به تفکر، تدبر و تعقل تشویق و ترغیب شده است و ندانستن قدر این سرمایه بزرگ باعث تاسف است.
حجت الاسلام فضیلت تصریح کرد: با توجه به اینکه قرآن دارای ویژگی های بسیاری است و ما قداست خاصی برای آن قائل هستیم اما جای آن در زندگی ما خالی است و این در حالی است که بیشترین تیراژ را در کشور به خود اختصاص می دهد.
وی یادآور شد: طبق آمار ارائه داده شده سرانه مطالعه قرآن 2 درصد است که این آمار برای جامعه ای با پیشینه فرهنگی 2 هزار و 500 ساله بسیار کم است که این خود یک فاجعه است.
نظر شما