به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حسینعلی امیری شب گذشته (30 آبان) در مراسم تودیع و معارفه استاندار قزوین که در سالن شهید رجایی قزوین برگزار شد، بیان کرد: یکی از موارد همواره مطرح در مسائل سیاسی و حقوقی در جهان امروز، دموکراسی است که دخالت انسان ها در سرنوشت خود و اداره جامعه به وسیله شهروندان است.
وی ادامه داد: برخی از نظریه پردازها موضوع دموکراسی را به جهان غرب ارتباط می دهند و برخی نیز اشاره دارند موضوع دموکراسی که نتیجه آن گردش قدرت و دست به دست شدن مسئولیت ها است مربوط به فلاسفه یونان است.
سخنگوی وزارت کشور اضافه کرد: موضوع دموکراسی، موضوعی است که به خوبی در اسلام به آن پرداخته شده و اگر نگاه عمیق و دقیق به تاریخ اسلام داشته باشیم و تحلیلی از 2 تجربه حکومت داری در صدر اسلام داشته باشیم، در زمان پیامبر و امام علی (ع) و نگاه به آیات قران می بینیم که دموکراسی در اسلام به دقت پرداخته شده است.
وی عنوان کرد: موضوع دموکراسی به هیچ وجه برگرفته از فرهنگ غرب نیست بلکه در قرآن نیز آمده است و پیامبر در مسائل مهم و اساسی به ویژه در موضوع جنگ احد، به نظر اصحاب شان عمل کردند و این نشان می دهد در اسلام توجه به نظر و رأی مردم و مشورت و در نهایت گردش قدرت و گردش نخبه ها مورد توجه بوده است.
امیری اعلام کرد: در قانون اساسی ما نیز که حاصل سال ها مبارزه و جانفشانی و حاصل رهبری امام است، دموکراسی توجه به رأی مردم و گردش نخبگان و جابه جایی مسئولان و کارگزاران در قانون اساسی دیده شده است.
وی تأکید کرد: این ساختاری که در قانون اساسی ما دیده شده و گردش نخبگان را به دنبال دارد، امری متعارف است بنابراین وقتی دولتی تغییر پیدا می کند، تغییر مدیران امری معقول است وقتی مسئولیت به فردی داده می شود و فردا روزی به فرد دیگری داده می شود، موضوع عجیبی نیست.
سخنگوی وزارت کشور اضافه کرد: بنابراین در نظام جمهوری اسلامی ایران که پذیرفتن مسئولیت ها بر اساس تکلیف است و چیزی به عنوان سهم خواهی در نظام برای کسانی که در انتخابات فعالیت می کنند و زحمت می کشند قائل نمی شویم.
وی توضیح داد: امروز اگر مسئولیت استان قزوین از دوش آقای روزبه که برادری متدین و معتقد هستند و آنچه در توان شان بود را انجام دادند برداشته و بر عهده عزیز دیگری آقای دکتر همتی قرار داده می شود عجیب نیست و نباید فکر کرد اشکال، ایراد و نقصی بوده که دولت چنین تغییری را انجام داده است.
امیری گفت: در ارزیابی وزارت کشور که امر رصد را برعهده دارند به این نتیجه رسیدند در سطح مدیریت استان ها تغییری ایجاد شود و استان قزوین نیز به همین شکل، بنابراین نباید این تلقی وجود داشته باشد که بر شخصیت آقای روزبه خدشه ای وارد است.
وی اعلام کرد: آقای روزبه کماکان عزیز و برادر ما هستند و آقای وزیر نیز فرمودند به آقای روزبه بگویید در هرجا علاقمند باشند از وجود و تجربیات و توانایی ایشان استفاده می کنیم و من نیز به نیابت و وکالت از آقای رحمانی فضلی وزیر کشور و اعضای دولت از تلاش های آقای روزبه تقدیر و تشکر می کنم.
سخنگوی وزارت کشور عنوان کرد: دولت به این نتیجه رسید که تغییر در قزوین برای پیشرفت امور و تسریع در سیاست های دولت و توسعه استان انجام شود و با بررسی های انجام شده آقای دکتر همتی که برادری معتقد و شریف و با اصالت خانوادگی و تجربه بالا هستند و صلاحیت و شایستگی خود را در بخش های مختلف به اثبات رساندند، انتخاب شدند.
وی خطاب به استاندار جدید قزوین و با اشاره به لزوم رعایت مواردی در کار اظهار کرد: حالا که به عنوان نماینده عالی دولت مشغول خدمت می شوید چند توصیه را مورد توجه قرار دهید، چنانچه امیرالمومنین به مالک اشتر فرمود باید بهترین اندوخته تو رفتار و کردار خداپسندانه و شایسته ات باشد و بر هوا خواهش خویش مسلط باش و نفس خویش را از آنچه برایت روا و حلال نیست سخت دور بدار و این موضوعی است که در همه ادوار و از سوی همه باید مورد توجه باشد.
امیری ادامه داد: اجرای منویات رهبری، سیاست های دولت و قول و قرارهایی که ریاست جمهور در ایام انتخابات فرمودند باید مورد توجه باشد.
وی تأکید کرد: مردم داری و احترام به بندگان خدا و دسترسی آسان مردم به شما به خصوص فقرا و مساکین از دیگر نکاتی است که باید مورد توجه باشد.
سخنگوی وزارت کشور اظهار کرد: حال که با تلاش ها برجام به نتیجه رسید برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت موجود برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید صورت گیرد و شما باید ملی فکر کرده و محلی عمل کنید.
وی خاطر نشان کرد: دولت آقای روحانی فراجناحی است و ترکیب کابینه و استاندار و استفاده از نیروهای متعهد و معتدل از همه جریان ها دلالت بر همین امر دارد و استاندار مجری سیاست های عمومی دولت است بنابراین استفاده از تمام ظرفیت ها و پدری کردن برای همه جریان های سیاسی، اصولگرا، اصلاح طلب و اعتدال گرا توصیه می شود.
امیری افزود: تعامل ضابطه مند و همدلی و همکاری با بخش های خارج از قوه مجریه، نمایندگان مجلس، قوه قضاییه و غیره و برنامه ریزی دقیق برای برگزاری انتخاباتی پرشور و با شکوه و پاسداشت حق الناس بودن رأی مردم از دیگر مواردی است که باید مورد توجه باشد.
نظر شما