به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، امیر دریادار حبیبالله سیاری، فرمانده نیروی دریای ارتش در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت سالروز این نیرو در 7 آذر با اشاره به عملیات غرورآفرین دریایی مروارید گفت: 7 آذر سالروز پیروزی عملیات مروارید با گذشت 67 روز از دفاع مقدس است که در شمال خلیج فارس به پایان رسید.
وی گفت: در حالیکه دشمن فکر نمی کرد این توانمندی دریایی در جمهوری اسلامی وجود داشته باشد ما توانستیم 67 روز پس از آغاز دفاع مقدس این عملیات را با موفقیت به انجام برسانیم. این عملیات در 7 آذر سال 59 سند افتخاری در نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران است.
وی در مورد نتایج عملیات مروارید گفت: نیروی دریایی دشمن در این عملیات کاملاً منهدم شد نیروی دریایی دشمن قصد داشت در چند روز ابتدای دفاع مقدس بر خلیج فارس احاطه داشته باشد و نتیجه و هدف نظامی را در نیروی دریایی دنبال می کرد که با این عملیات نیروی دریایی دشمن به طور کلی ثابت شد.
دریادار سیاری ادامه داد: انهدام دو پایگاه نفتی البک و الامیه که بالای 90 درصد صادرات عراق از طریق این دو پایانه انجام می شد از دیگر نتایج این عملیات است.
این دو پایانه پشتیبانی دریایی و ارزی زیادی را برای دشمن داشت و انهدام آن ضربه سنگینی به نیروی دریایی دشمن وارد کرد و بزرگترین ضربه اقتصادی را برای آنها به ارمغان آورد و تا پایان دفاع مقدس این دو پایانه عملیاتی نشده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به اینکه محاصره دریایی کشور عراق از دیگر نتایج این عملیات است تصریح کرد: با توجه به اینکه بالای 90 درصد صادرات از طریق صادرات دریا انجام میشود محاصره سه بندر فاو، بصره، و بندر دیگر عراق موجب شد دشمن به طور کلی خود را در معرض خطر ببیند.
وی با طرح این سوال که چگونه دشمن با از دست دادن نیروی دریایی خود توانست 8 سال جنگ را پشتیبانی کند یادآور شد: اگر دیگر کشورهای جهان به عراق کمک نمی کردند آنها از نظر مالی و نظامی توانایی مقابله با ما را نداشتند و بیش از 6 ماه نمیتوانستند مبارزه را ادامه دهند.
دریادار سیاری خاطرنشان کرد: عملیات مروارید سیادت جمهوری اسلامی بر خلیج فارس را و شمال آن نشان داد و از سوی دیگر توانمندی جمهوری اسلامی را به سایر کشورهای منطقه و فرامنطقهای به نمایش گذاشت.
مجموع عوامل یاد شده نشاندهنده عظمت این عملیات و اهداف سیاسی و اقتصادی بود که در این عملیات به آن دست یافتیم.
وی ادامه داد: وقتی نیروی دریایی دشمن از بین رفت کشورهای منطقه با دادن تجهیزات از طریق تنگه هرمز که ما اجازه ورود به آنها را ندادیم میخواستند تجهیزات لازم را در اختیار عراق بگذارند. اما با عدم موفقیت از این راه از طریق در اختیار قرار دادن انواع موشکهای ساحل به دریا، هواپیماهای جنگی، بالگردها از طریق حاشیه جنوبی فرودگاههایی که در اختیار داشتند و همچنین قرار دادن اطلاعات آواکسهای امریکایی کشور عراق را در مقابل با ایران حمایت کردهاند.
وی گفت: عراق به دنبال این بود که صادرات نفت جمهوری اسلامی را از طریق جزیره خارک قطع کند و اگر این جزیره آسیب دید ما نمی توانستیم صادرات نفت را ادامه دهیم و از همین راه اقتصاد با ضربه بزرگی مواجه می شد.
وی با بیان اینکه بندر امام بزرگترین بندر صادرات و واردات است تصریح کرد: آنها خواستند با انهدام این بندر و بندر بوشهر و سایر بنادر ضربه اقتصادی به ما وارد کنند که اگر بندر امام از دست می رفت صادرات نفت مطمئناً با مشکل مواجه میشد.
وی گفت: در طرحهای برای حفظ جزیره خارک و بندر امام بحث های عملیاتی و اسکورت را پیش بینی کرده اند و براساس آمار قریب به 150 عملیات اسکورت نیروی دریایی در پی دفاع مقدس انجام داد و امنیت بندر بوشهر امام و سایر بنادر را تامین کرد.
دریادار سیاری اظهار کرد: 10 هزار کشتی در طی دفاع مقدس توسط نیروی دریایی اسکورت شدهاند.
وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب و امام (ره) در مورد اینکه نیروی دریایی یک نیروی راهبردی در عرصه دفاع از آبهای مرزی ایران با صلابت ایستادگی می کند اظهار کرد: در عملیات مشترک محاصره خرمشهر تکاوران نیروی دریایی 34 روز عملیات مشترک داشتند در سایر عملیاتها همچون بدر و خیبر نیز این نیرو حضور مستمری داشته است.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب با تاکید بر اینکه نیروی دریایی یک نیروی راهبردی است و در عرصه آبهای جهان حضوری مستمر دارد و از منابع و منافع کشور دفاع می کند، این تاکید رهبر انقلاب در ارتباط با کشورهای فرامنطقه ای پیش روی ماست و ما در این ارتباط فرهنگ ایران اسلامی را منتقل میکنیم.
دریادار سیاری با اشاره به بیانات رهبر انقلاب که نیروی دریایی را نیرویی نظامی، سیاسی و بین المللی معرفی کردهاند افزود: به محض ورود به آبهای بینالمللی این نیرو، بینالمللی میشود و در بحث توسعه دیپلماسی به شکل سیاسی عمل میکند و در آبادانی کشور موثر است در حالی حاضر نیروی دریایی از بالاترین سطح علمی و فناوری برخوردار است و به دلیل ماموریتهای سیاسی و نظامی که دارد در توسعه کشور حائز اهمیت است. در این امر توسعه سواحل مکران و اقتدار و درگیری از اهداف این نیروست.
وی اظهار کرد: محل ماموریت جمهوری اسلامی ایران تا مدار صفر درجه است و در این منطقه تمام تحرکات کشورها را رصد میکنیم و هر جا لازم است از منابع و منافع ملی کشور استفاده میکنیم.
وی با اشاره به مقابله نیروی دریایی با دزدان دریایی افزود: بالای یک سوم تجارت در خلیج عدم انجام می شود و این منطقه از اهمیت ویژه ای برای دزدان دریایی برخوردار است و تا امروز تمام کشتیها به سلامت محافظت کرده و سالم از این منطقه عبور دادهایم.
دریادار سیاری با بیان اینکه در ده ماه گذشته 12 مورد تمرین و رزمایش داشتیم در مورد محورهای گشت نیروی دریایی در منطقه گفت: محور گشت امام محمد باقر در خلیج عدم و باب المندب و محور گشت امام جعفر صادق در غرب کشور هندوستان به سمت تنگه مالاگا بین مالزی و اندونزی در تامین خطوط مواصلاتی فعالیت می کنند.
وی در مورد حفظ خطوط مواصلاتی و وظیفه نیروی دریایی در این امر خاطرنشان کرد: تا امروز برای حفظ این موضوع 36 ناوگروه به منطقه اعزام شدهاند که این آمار ظرف 7 سال است در حال حاضر ناوگروه 36 ام مرکب از ناوگروه جماران و ناوگروه پشتیبانی بوشهر در منطقه خلیج عدم و تنگه باب المندب مشغول عملیات هستند.
وی با بیان اینکه 10 آذر ناوگروه 37 به منطقه عزیمت می کنند تصریح کرد: تا امروز 700 هزار کیلومتر دریانوردی توسط ناوگروهها انجام شده است و 2 هزار و 500 روز دریانوردی در مناطق دریایی آزاد جهان داشتهایم.
وی گفت: سه هزار و 325 فروند کشتی اسکورت در خلیج عدم به فعالیت پرداختند و 200 مورد درگیری با دزدان دریایی تا به امروز گزارش شده است.
دریادار در مورد دستگیری دزدان دریایی تصریح کرد: هدف دستگیری دزدان دریایی نیست تاکنون سه گروه از دزدان دریایی را دستگیر کرده ایم که روی دست ما مانده اند و نمی دانیم چکار کنیم هدف ما دور کردن آنهاست و در 22 مورد در عملیاتهای دریایی به کشتیهای کشورهای خارجی در مقابله با دزدانی دریایی کمک کردهایم.
وی گفت: در طول 10 ماه گذشته 12 مورد تمرین و رزمایش داشته ایم رزمایش امنیت پایدار، رزمایش تخصصی ناوشکنها، رزمایش جنگهای الکترونیکی، رزمایش پرتاب موشکها، رزمایش تخصصی زیردریاییها، رزمایش تخصصی موشکی، عملیات ویژه از نگاه عملیات های تخصصی از جمله این تمرینها و رزمایشها بوده است.
وی در مورد ارتباط تمرین نظامی دریایی با سایر کشورها گفت: 2 مورد تمرین یک روزه با هند و روسیه در دریای خزر نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران داشته است.
وی در مورد رزمایشهای تخصصی اظهار کرد: رزمایش تخصصی هوادریا، رزمایش تخصصی عملیات ویژه نیروی دریایی، رزمایش تخصصی موشکی در آذرماه برگزار میشود.
همچنین رزمایش بزرگ دریایی 94 در سه ماهه چهارم سال برگزار میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: همچنین رزمایش مشترک امداد و نجات با کشور عمان در اواخر آذر و اوایل دی انجام میشود.
وی با بیان اینکه دو همایش عمده در دستور کار داشتیم که با حضور رییس جمهور و رییس مجلس برگزار شد افزود: سومین همایش توسعه سواحل مکران در اردیبهشت 95 برگزار می شود همچنین همایش تبیین دریا و اهمیت نیروی دریایی نیز در سه ماهه چهارم سال برگزار می شود.
دریادار سیاری از الحاق چندین فروند شناور در 10 آذر در بندرعباس خبر داد و افزود: ناو تنب جمهوری اسلامی به نیروی دریایی جنوب الحاق می شود الحاق هواپیماهای ترابری، حوض شناور تعمیراتی، و تعدادی بالگرد به پایگاههای دریایی بوشهر در تاریخ 4 آذر به بدنه نیروی دریایی الحاق میشود. همچنین صبحگاه نیروی دریایی در تاریخ 9 آذر در بندرعباس برگزار میشود.
وی ادامه داد: امروز در بحث تجهیزات موردنیاز نیروی دریایی می تواند تمام تجهیزات موردنیاز خود را تامین کند همچنین فردا در ستاد نیروی دریایی از دستاوردهای جدید این نیرو رونمایی می شود و گزارشی هم در طی هفته نیروی دریایی به محضر رهبر انقلاب تقدیم می شود.
وی گفت: دیدار با روسای نظامی سایر کشورهای خارجی، برگزاری کنگره شهدای نداجا دیدار و بازدید از خانواده پیشکسوتان دریایی و تقدیر از کارکنان نمونه از دیگر برنامههای هفته نیروی دریایی است.
دریادار سیاری با اشاره به الحاق حوض شناور 2 هزار تنی در 16 آذر گفت: اطلاعات کامل این الحاق در روزهای آینده متعاقباً اعلام می شود.
وی با بیان اینکه به طور مستمر در خلیج عدم 8 سال حضور منظم داشتهایم گفت: با توجه به بحث های یمن بسیاری مایل بودهاند که ما در این منطقه حضور نداشته باشیم اما جمهوری اسلامی اقتدار دارد و در مدیترانه تا نزدیکی جبل الطارق چندین بار دریانوردی کرده است و بازدید از سواحل هندوستان، چین، و اقیانوس هند جنوبی تا تانزانیا را در دستور کار دارد و در آینده نیز قاره آفریقا و ورود به اقیانوس اطلس را در دستور کار خود دارد.
وی در مورد اعزام ناوگروه 37 گفت: این ناوگروه متشکل از ناوشکن تنگ ناونیرو بر الوند در آذرماه به منطقه اعزام میشود.
دریادار سیاری در مورد مقابله با تروریستها در سوریه گفت: هرگونه تحرک در دریای خزر را کاملاً کنترل می کنیم و رصد می کنیم هیچگونه پرتابی به سمت این کشور نشده است و اگر پرتابی هم بوده از سوی سایر کشورها انجام شده است و براساس دستور سلسله مراتب اقدام میکنیم.
وی گفت: اجازه ورود به هیچ کشتی نظامی به منطقه را نمیدهیم و قصد اعزام ناو جنگی به بندر ترطوس در سوریه را در دستور کار نداریم.
وی در مورد ارتباط با سایر کشورها هیچگاه در این ارتباط یک طرفه عمل نمی کنیم و به دنبال توسعه روابط متقابل هستیم دید و بازدید ناوگروهها استفاده از تجربیات 8 سال دفاع مقدس از جمله اهداف ارتباط با سایر کشورهاست.
وی گفت: سایر کشورها برای استفاده از تجربیات 8 سال دفاع مقدس نیروی دریایی استقبال می کند و به دنبال تاکتیکها و تکنیکهای ما هستند.
دریادار سیاری گفت: نیروی دریایی در بحث تامین تجهیزات موردنیاز این نیرو به جایی رسیده است که تمام تجهیزات موردنیاز خود را می سازد و هیچ وابستگی به سایر کشورها ندارد و این سند افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران است.
خبرگزاری شبستان: دریادار سیاری از اعزام ۳۶ ناوگروه ظرف ۷ سال گذشته به منطقه خبر داد و گفت: ۱۰ آذرماه ناوگروه ۳۷ به منطقه عزیمت می کند.
کد خبر 502942
نظر شما