بازطراحی اراک با کمک چین و آمریکا

خبرگزاری شبستان:کاهش بخشی از ذخایر اورانیوم، کاهش تعداد سانتریفیوژها، بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک و خودداری از غنی‌سازی در سایت فردو از اقدامات قابل انجام ایران در راستای سند برجام است که در بخش بازطراحی اراک؛ آمریکا و چین اعلام آمادگی کرده اند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران و گروه 1+5 در تیرماه سال جاری به توافقی بر سر برنامه هسته‌ای ایران دست یافتند. ایران مطابق این سند موسوم به برجام، موظف به کاهش بخشی از ذخایر اورانیوم، کاهش تعداد سانتریفیوژها، بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک و خودداری از غنی‌سازی در سایت فردو است. در این راستا دو کشور آمریکا و چین از زبان سخنگوی وزارت خارجه خود استقبال و اعلام آمادگی کشورشان را برای بازسازی اراک اعلام کرده اند

 

فارس گزارش داده است که: "مارک تونر، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد واشنگتن، همراه با چین، ریاست مشترک کارگروهی برای بازطراحی رآکتور آب سنگین اراک، به موجب سند «برجام» را به عهده خواهد داشت. کشورهای طرف قرارداد در برجام روز یکشنبه سندی را امضا کردند که به تشریح وظایف تمامی طرف‌ها برای تبدیل رآکتور اراک می‌پردازد. دولت آمریکا به تأمین حمایت‌ها فنی و بررسی رآکتور مدرن‌شده، متعهد شده، در حالی که چین در بازطراحی و ساخت آن مشارکت خواهد کرد. علاوه بر این، آمریکا همراه با چین، رئیس مشترک کارگروهی درباره پروژه اراک خواهد بود."

 

وزارت خارجه آمریکا نیز با صدور بیانیه ای از امضای سند بازطراحی راکتور هسته ای اراک در ایران استقبال کرد. در این سند نقش همه طرف‌های امضا کننده برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برای بازطراحی و بازسازی راکتور اراک مشخص شده است. وزارت خارجه آمریکا در بیانیه خود سند بازطراحی راکتور اراک را گامی مهم به سمت عملی شدن تعهدات ایران در راستای برجام دانسته و اعلام کرد که بازطراحی راکتور اراک باعث می شود نگرانی ها در مورد دستیابی ایران به سلاح هسته ای از مسیر تولید پلوتونیم برطرف شود.

 

بنابریان گزارش، وزارت خارجه چین هم از علاقه‌مندی خود در شتاب گرفتن اقدام‌های اساسی اعضای کارگروه در پروژه باز طراحی راکتور آب سنگین اراک خبر داد. هانگ لی، سخنگوی وزارت خارجه چین در جلسه هفتگی در حضور خبرنگاران گفت که پکن نسبت به امضا سند باز طراحی راکتور اراک از سوی همه اعضا خرسند است.

 

 چین یکی از روسای کار گروه باز طراحی این راکتور است. آمریکا نیز دیگر رییس مشترک این کار گروه می‌باشد.

 

مهر در این باره به نقل از شین هوا گزارش داده است که: "هانگ لی، سخنگوی وزارت خارجه چین از همه طرف های مرتبط خواست تا «اقدامات اساسی» برای طراحی مجدد و بازسازی راکتور آب سنگین اراک در ایران را سرعت بخشند.

 

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در دیدار وزیران امور خارجه سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و انگلیس و سه کشور آمریکا و روسیه و چین، موگرینی و ایران سندی که نقش های محوله به هر یک از طرف های مربوطه را نشان می دهد به امضا رساندند.

 

بنا به اعلام این خبرگزاری، این سند و طراحی مجدد راکتور آب سنگین اراک بخشی از توافق هسته ای ۱۴ جولای میان کشورهای ۱+۵ و ایران موسوم به «برجام» است.

 

هانگ لی، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در کنفرانس مطبوعاتی خود در این باره گفت: چین از مشاهده این که همه طرف ها این سند را امضا کرده اند، خوشحال است. این سند راه را برای اجرای طرح مدرن سازی راکتور اراک هموار می کند. سند رسمی مذکور پیش نیازی برای آغاز اقدامات اساسی در راستای بازسازی راکتور اراک است. اکنون که همه طرف ها آن را امضا کرده اند، کار می تواند آغاز شود. همه طرف ها باید به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و توافق در خصوص پیشبرد اقدامات اساسی در مسیر این طرح متعهد باشند. چین در طراحی و ساخت راکتور مدرن مشارکت خواهد داشت."

کد خبر 503258

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha