فارسی آموزان نخبه در اولویت بورسیه قرار می گیرند

خبرگزاری شبستان: دربندی گفت: تمام استادانی که در حال تدریس زبان فارسی به غیرفارسی زبانان هستند اگر می دانند فردی با علاقه خاصی فارسی می خواند، آن را به ما معرفی کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، سیدمحمدرضا دربندی که در گردهمایی موسسه های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان که با حضور 33 مجموعه فعال داخلی و خارجی امروز در بنیاد سعدی در حال برگزاری است، اظهار کرد: استادان زبان فارسی «علاقه» و «نبود چاره برای یادگیری زبان فارسی» را از هم متمایز سازند چرا که برخی از روی ناچاری زبان فارسی آموخته اند، یعنی به دلیل اینکه در رشته دیگری نمی توانستند تحصیل کنند به زبان فارسی رو آورده اند، اما در مورد همه چنین نیست. اگر می دانند فردی با علاقه خاصی فارسی می خواند، آن را به ما معرفی کنند تا در دوره دانش افزایی یا بورسیه تحصیلی در اولویت قرار گیرد.

وی با اشاره به اقدامات ساختاری بنیاد سعدی گفت: 12 شورای راهبردی تشکیل داده ایم و با استفاده از تجربه این افراد نوعی سند فعالیت برای هر منطقه از جهان را  تدوین کرده ایم. افرادی که برای همکاری دراین شورا دعوت شده اند در گذشته سفیر، رایزن فرهنگی ، مسوول انجمن های دوستی ، کارشناس امور خارجه و استاد روابط بین الملل بوده اند.

دربندی خاطر نشان کرد: اعضای شورای راهبردی باید اطلاعاتشان جدید و متناسب با روز باشد. روش کار هم همان بررسی نقاط قوت، ضعف، فرصت ها و تهدیدها است.

وی با بیان اینکه پس از جلسات شوراهای راهبردی هر منطقه، نقاط ضعف و قوت استخراج شده است، گفت: از این پس جلسات شورای راهبردی با سندهای استخراج شده برگزار خواهد شد تا مجددا بررسی شوند، از همین رو سه شنبه هفته جاری شورای راهبردی حوزه کشورهای اروپای غربی برگزار و سند شورا راهبردی آن هم عرضه خواهد شد و ان شالله تا سال آینده به نقطه مشخص شده دست خواهیم یافت.

دربندی توضیح داد: در تهیه سند راهبردی کار ما آماده کردن شناسنامه برای زبان و ادبیات فارسی است. هدف این است که دریابیم به طور نمونه در کشور انگلستان چگونه زبان فارسی ورود پیدا کرد و چه مراکزی در  گسترش آن فعال هستند و برای گسترش آن چه راهکارهایی را باید استفاده کنیم.

وی در ادامه افزود: در این راستا تعدادی از سازمان هایی که دور هم جمع شده ایم در اولویت قرار دارند که با آنها  تفاهمنامه امضا شده است.  البته موسسات خارجی و نهادهایی که در ارتباط با زبان  فارسی فعالیت دارند در این لیست قرار می گیرند. علاوه بر این 80  نفر از رایزنان فرهنگی به عنوان نماینده قرار است تا فعالیت های مربوطه را انجام دهند.

معاون امور بین الملل بنیاد سعدی درپایان سخنان خود گفت: تاکنون 120 برنامه مصوب کردیم،همچنین تعدادی از دانش آموزان زبان فارسی را بورسیه و دوره های دانش افزایی را در کشورهای خودشان برگزار کرده ایم،که به طور نمونه در استانبول، بنگلادش و هند این کار را انجام شده است. 

کد خبر 503319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha