احیای مسجد تنها مجهز کردن مسجد به امکانات سخت افزاری نیست

خبرگزاری شبستان: آیت الله آیت میردامادی با تاکید بر احیای باطنی مسجد، گفت: احیای مسجدتنها به این نیست که مسجد مجهز به امکانات سخت افزاری شود.

 

آیت الله سید محمدباقر آیت میردامادی، نماینده حضرات آیات عظام نوری همدانی و مرعشی نجفی در تهران و امام جماعت مساجد همدانی ها و امام رضا (ع)، با اشاره به اینکه احیای کردن مسجد نوعی عبادت به شمار می آید، به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت:  احیای مسجد هم نباید تنها به احیای ظاهر مسجد معطوف شود، بلکه باطن، کارکرد و اهداف مسجد نیز باید احیا شود.

 

  وی بیان کرد: احیای مسجد تنها به این نیست که مسجدی ساخته شود و مسجد مجهز به امکانات سخت افزاری شود. مجهز شدن مسجد به امکانات روز، عامل جاذبه مندی مسجد است اما احیای باطنی مسجد به وجود سخنران، خادم خوب و نمازگزار در مسجد است. خداوند در قرآن کریم می فرماید: «إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ»، برخی تصور می کنند کلمه «یعمر» به معنای توجه به گنبد،مناره و بنای مسجد است در حالی که عمران مسجد یعنی اینکه به عمران معنوی مسجد هم توجه شود.

 

  وی اظهار کرد: اگر مساجد بتوانند خود را خوب معرفی کنند و برنامه‌های خوبی ارائه دهند، خود به خود مساجد تبدیل می‌شوند مسجدی که توانسته برای اقشار، سنین و سلیقه‌های مختلف برنامه داشته باشد و در این ایام سخنران خوبی برای مسجد دعوت کند بدون شک می تواند مسجد را قطب عزداری محل تبدیل کند این بستگی به امکانات و مدیریت خوب امام جماعت دارد.از طرفی باید مسجد به امکانات روز مجهز باشند تا شاهد حضور بیشتر مردم در این مسجد باشیم.

 

 امام جماعت مسجد امام رضا(ع) ارتباط صمیمی و نزدیک ائمه جماعت با مردم و بخصوص جوان را یکی از موثرترین راه‌ها برای جذب و حفظ افراد در مساجد دانست و تصریح کرد: امام جماعت می‌تواند با ایجاد ارتباط صمیمی و نزدیک با اهالی محل، به عنوان معلم پرورشی و تربیتی در مسیر زندگی افراد تأثیرگذار باشد.

 

 وی خاطر نشان کرد: مساجد نخستین مکان برای برپایی نشست های مختلف مذهبی و فرهنگی است و حضور قشرهای مختلف جامعه در این مکان مقدس ظرفیتی است که می بایست با برنامه ریزی دقیق از این ظرفیت بهره گرفت.

 

 آیت الله آیت میردامادی ادامه داد: مسجد مکانی است که از نظر فقهی برای بسیاری از موارد برایش لحاظ شده است همچنین از نظر معنوی در شاکله دین مبین اسلام از مقام و جایگاه والایی برخوردار است و از این جهت است که در دین و تمدن اسلامی جایگاه مهمی دارد و از همان صدر اسلام به عنوان اصلی ترین محور مرکز برای مسلمین محسوب می شد. از اینرو با انجام فعالیت‌ها و برنامه‌های فرهنگی در مساجد، علاوه بر جذب جوانان، به دلیل روح حاکم بر مسجد و قداست آن، تا حد زیادی از انحراف افراد جلوگیری به عمل خواهد آمد.

کد خبر 503601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha