آموزش امر به معروف و نهی از منکر با «داستان های دوستی»

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام مهاجرانی از چاپ مجموعه ۲۰ جلدی «داستان های دوستی» با موضوع امر به معروف و نهی از منکر خبر داد و گفت: کودکان از زاویه۲۰ مختلف با امر به معروف و نهی از منکر آشنا می شوند و این فریضه را خیرخواهی می یابند.

حجت الاسلام سید محمد مهاجرانی از نویسندگان کودک و نوجوان کشورمان از چاپ اثر جدید به خبرنگار شبستان خبر داد و گفت: مجموعه "داستان های دوستی" با موضوع امر به معروف و نهی از منکر توسط انتشارات قدیانی چاپ می شود. تاکنون 10 جلد این مجموعه آماده شده و بقیه مجلدها نیز به زودی چاپ و روانه بازار کتاب می شود. قیمت هر جلد ۳۵۰۰ تومان است.

 

حجت الاسلام مهاجرانی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر جزء واجبات است و باید مورد توجه قرار گیرد، عنوان کرد: در حال حاضر اگر شخصی امر به معروف و نهی از منکر انجام دهد، واکنش طرف مقابل به گونه ای است که انگار آمر به معروف فضولی می کند. الان امر به معروف و نهی از منکر نوعی دخالت کردن و فضولی کردن قلمداد می شود، در صورتی که اینطور نیست.

 

وی هدف امر به معروف و نهی از منکر را خیرخواهی دانست و افزود: کسی که امر به معروف و نهی از منکر می کند به طرف مقابل علاقه دارد و خیر او را می خواهد و به همین دلیل است که او را به خوبی ها دعوت می کند. در واقع امر به معروف و نهی از منکر نوع دوستی است نه مردم آزاری.

 

این نویسنده کودک و نوجوان تصریح کرد: کودک با مطالعه مجموعه "داستان های دوستی" در هر داستان با یک مقوله امر به معروف و نهی از منکر آشنا می شود و یاد می گیرد طوری این فریضه را انجام دهد که طرف مقابل ناراحت و دلخور نشود. کودک با مطالعه این مجموعه به این می رسد که امر به معروف و نهی از منکر خیرخواهی و دوستی است.

 

حجت الاسلام مهاجرانی با اشاره به اینکه مجموعه "داستان های دوستی" یک نوع آموزش غیرمستقیم به کودکان است، بیان کرد: در هر جلد این مجموعه یک موضوع خاص پردازش شده است و هر جلد حال و هوای مخصوص به خود دارد. در مجموعه 20 جلدی "داستان های دوستی" از 20 زاویه مختلف به امر به معروف و نهی از منکر نگاه شده است.

 

وی مخاطب مجموعه "داستان های دوستی" را گروه سنی" ب و ج" اعلام کرد و گفت: این مجموعه به زبان ساده و روان برای کودکان بیان شده است. شخصیت های مختلفی در داستان ها وجود دارد و در هر داستان یک کودک وجود دارد.

 

 

این نویسنده کودک و نوجوان با بیان اینکه داستان های دوستی از 4 منظر اطلاع رسانی می کند، خاطرنشان کرد: یکی از مسایلی که مجموعه داستان های دوستی بر آن تاکید دارد این است که ما همه رفتارهایمان درست نیست و برخی از کارهایمان اشتباه است.

 

حجت الاسلام مهاجرانی با اشاره به اینکه اسلام بی تفاوتی را قبول ندارد، اظهار داشت: اگر ما یک اشتباهی می بینیم نباید بی تفاوت باشیم و نباید بگوییم به من ربطی ندارد. اسلام بی تفاوتی را نمی پذیرد. هر کس نسبت به کس دیگر احساس تکلیف دارد.

 

این نویسنده کودک و نوجوان با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر از باب دلسوزی است، یادآور شد: امر به معروف و نهی از منکر از باب آزار نیست بلکه به خاطر دوستی و خیرخواهی است. در مجموعه "داستان های دوستی" کودکان یاد می گیرند که چگونه امر به معروف و نهی از منکر کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: شرایط و شیوه امر به معروف و نهی از منکر در مجموعه "داستان های دوستی" آمده است. کسی که نهی از منکر می کند نباید آن ویژگی را داشته باشد. مسئله دوم این است که کسی که از کارش اظهار پشیمانی می کند ما نباید کار اشتباهش را به رخش بکشیم . مسئله بعدی این است که امر به معروف و نهی از منکر با زبان پرخاشگری نباشد و از باب دعوا و مشاجره نباشد بلکه با لحن پسندیده صورت گیرد.

 

حجت الاسلام مهاجرانی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر نباید کانالی برای عقده گشایی باشد، عنوان کرد: گاهی از کسی ناراحتیم و دلخور و از امر به معروف و نهی از منکر به عنوان وسیله ای برای تنبیه طرف مقابل استفاده می کنیم، گویی می خواهیم با این فریضه طرف مقابل را تنبیه کنیم.

 

این نویسنده با اشاره به اینکه مجموعه 20 جلدی" داستان های دوستی" چشم اندازی جدید از امر به معروف و نهی از منکر است، بیان کرد: مقوله امر به معروف و نهی از منکر کم کار شده است در مورد مباحث اعتقادی همچون خداشناسی، نماز و روضه خوب کار شده است اما برخی از مباحث مغفول مانده اند.

 

وی تصریح کرد: وقتی کتابی می نویسیم 2 احتمال دارد؛ احتمال اول این است که کتاب ما عیب و نقصی نداشته باشد، احتمال دوم این است که کتاب ما عیب و نقصی دارد و نفر بعدی اشتباهات را تکرار نمی کند. مجموعه 20 جلدی داستان های دوستی شاید ایراداتی داشته باشد اما راه را هموار می کند تا گروه های بعدی در مورد امر به معروف و نهی از منکر بهتر بنویسند.

کد خبر 504015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha