به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی شبکه مستند سیما، «پسماندهای جاهلیت» این هفته روزهای فرد از شبکه مستند سیما روی آنتن می رود.
قسمت یکشنبه هشتم آذر «علامه بوطی» نام دارد و درباره ترور علامه بوطی معروف به شیخ دمشق در سال 2013 است.
علامه شیخ محمد سعید رمضان بوطی که ریاست اتحادیه علمای بلاد شام را برعهده داشت، در یک حمله تروریستی از سوی جبهه النصره به همراه 49 تن از نمازگزاران در مسجد الایمان دمشق به شهادت رسید؛ در این حمله تروریستی حدود صد تن دیگر زخمی شدند.
کشتن مسیحیان با بروز جنگ در معلولا
«معلولا» سه شنبه دهم آذر روی آنتن می رود. معلولا، شهری کوچک و تاریخی واقع در ۵۶ کیلومتری شمال شرق شهر دمشق است. این شهر، یکی از مهمترین شهرهای مسیحینشین در سوریه محسوب میشود که دارای کلیساها و صومعههای تاریخی است و از زیارتگاههای مهم مسیحیان به شمار میرود.
برای سالیان دراز، این شهر نماد وحدت بین ادیان مختلف بوده است. با بروز جنگ در سوریه و ظهور گروه های افراطی نظیر داعش و النصره، بسیاری از مسیحیان در این شهر کشته شده اند.
جنایات گروههای افراطی با ربایش علمای دین
«ربایش علما» نیز پنجشنبه دوازدهم آذر در جدول پخش قرار گرفته است. در این فیلم، شیخ مامون رحمه، خطیب مسجد اموی دمشق، از یکی دیگر از جنایات گروه های افراطی سخن می گوید: ربایش علمای دین.
در این فیلم به بررسی دو مورد از این ربایش ها که در آن گروه تروریستی داعش یک عالم دینی اهل تشییع و یک عالم دینی اهل سنت را ربوده و مورد آزار و اذیت قرار داده بودند می پردازد. هدف از ربایش یکی اخذ پول و دیگری ترساندن و خفه کردن صدای مخالفان است.
«پسماندهای جاهلیت» روزهای فرد ساعت 19:30 از شبکه مستند سیما روی آنتن میرود.
«داستان سیمرغ» به روایت سه هنرمند در شبکه مستند
شبکه مستند سیما «داستان سیمرغ» را با محوریت سه هنرمند که آثار هنری را با الهام از تفکر عطار نیشابوری خلق کرده اند، روی آنتن می فرستد.
مستند «داستان سیمرغ» به زندگی و افکار عطار نیشابوری میپردازد؛ يكي از شاعران بزرگ متصوفه و از مردان نام آور تاريخ ادبيات ايران که سخن او ساده و گيراست. او برای بيان مقاصد عرفانی خود بهترين راه را كه همان آوردن كلام ساده و بي پيرايه و خالي از هرگونه آرايش است انتخاب كرده است.
در «داستان سیمرغ» به سه هنرمند پرداخته میشود که با الهام از تفکر عطار نیشابوری یک اثر هنری خلق کردهاند. طاها بهبهانی نقاش و مجسمهساز، مرتضی احدی انیماتور و محمدرضا اصلانی مستندساز موضوع این فیلم مستند هستند.
در اپیزود دیگری از این مستند به سفر و پرواز پرداخته شده و روند پرواز بشر در آن روایت میشود و اپیزود آخر با سفر به پایان می رسد. در جریان فیلم نیز قصه سیمرغ با نظم و نثر تعریف خواهد شد.
«داستان سیمرغ» یکشنبه هشتم آذر ساعت 19 از شبکه مستند سیما روی آنتن می رود.
این مستند از مجموعه «آینه فرهنگ۲» به تهیهکنندگی «سعید رشتیان» تولید شده است و عواملی که در ساخت آن همکاری داشته اند، عبارتند از: نویسنده، کارگردان، تدوین و صداگذاری: مریم حق پناه، مشاور: پیروز کلانتری، تصویربردار: رضا عبیات، محمدرضا جهان پناه، صدابردار: سامان شهامت.
نظر شما