به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل منابع کانادایی تغییر دولت در اتاوا سیاست خارجی این کشور آمریکای شمالی را نسبت به تحولات خاورمیانه به خصوص مساله ایران تغییر خواهد داد.
دولت استفان هارپر که دیدگاه های راست گرایانه داشت عملا وارد چالش جدی با طرف ایرانی شد و کار تا تعطیلی سفارت خانه کانادا در تهران پیش رفت.
اکنون وضعیت کمی آرام است . دولت جدید تلاش می کند پیوند های بیشتری با ایران داشته باشد و جامعه بزرگ ایرانیان کانادا هم پتانسیل جدی در این راه محسوب می شوند.
دولت هارپر از سال 2012 یعنی سه سال پیش مناسباتش با تهران را قطع کرد و با حضور حسن روحانی در مقام ریاست جمهوری ایران هم اتاوا در رفتارش تغییری نداد .
در حال حاضر کانادا می تواند در زمینه های انرژی در ایران سرمایه گذاری کند و فن آوری های نوین این کشور هم می تواند جایگاه مناسبی برای همکاری دو جانبه فرآهم آورد.
پس از برجام هیات های مختلف سیاسی و اقتصادی به ایران سفر کرده اند و اکنون سفارت خانه های کشورهای اروپایی نیز فعالیت های خود را به شکل سابق در تهران ادامه می دهند. حضور ایران در میان کشورهای نشست وین در خصوص سوریه خود نشان از نقش تهران در مناسبات منطقه ای و جهانی است و دولت جاستین ترودئو عملا باید متوجه وضعیت جدید در مناسبات با تهران باشد.
گفته می شود هیچ اقدام موثری در تاکنون در دولت جدید کانادا دیده نشده است. این دولد که اکنون یک ماه از حضورش در قدرت می گذرد با وعده تغییر در مناسبات جهانی اتاوا پا به عرصه گذاشت و کشورهای چون ایران نیز قطعا در این کارزار حضوری فعال دارند .
حضور جاستین ترودئو در قدرت با تغییر نگاه های در ایران نیز همراه بود جواد ظریف این پیروزی را به پایان افراطی گری در کانادا تعبیر کرد و علی لاریجانی رئیس مجلس جمهوری اسلامی نیز گفت تهران و اتاوا باید سو تفاهمات را بر طرف کنند.
نظر شما