خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: حضور پررنگ ایران در بازارچه خیریه سازمان ملل، ایران دارای عوامل بازدارنده قدرتمند موشکی، وزیر خارجه عربستان: دو سال است از ظریف دعوت کردهایم از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
ایران عوامل بازدارنده سهگانه متعارف، غیرمتعارف و یگان قدرتمند موشکی دارد
«دفتر مطالعاتی دانشگاه ویژه تفنگداران دریایی آمریکا» در بازنگری پروژه مطالعاتی خود که پیشتر در سال 2011 درباره «فرهنگ راهبردی جمهوری اسلامی » منتشر ساخته بود، اینبار به رویکردهای منحصر به فرد جمهوری اسلامی در زمینه مدیریت کشور، بکارگیری نیروها و استعدادهایش در رویارویی با موج تلاطمهای داخلی و بیرونی اشاره کرد.
بر اساس این گزارش، در ارزیابی مجدد دفتر مطالعاتی دانشگاه تفنگداران دریایی آمریکا در ایالت ویریجینیا آمده است: برنامه دفاعی ایران بر مبنای میل به افزایش قابلیتهای بازدارنده است و به همین دلیل این کشور نیروهایی را برای مقابله به تهدیدهای فرا رو شکل داده و خطوط قرمزی را طرح کرده که بر مبنای آن «حمله مستقیم به ایران»، «مجموعه اقدامهایی که موجب کاستن از توانایی صادرات نفت شود»، «تهدید علیه تمامیت ارضی» ، «تلاش برای تغییر نظام» و «بازگشت نظامیان آمریکا به عراق» جزو خطوط قرمز جمهوری اسلامی محسوب میشوند. این کشور متکی بر سیاست «پاسخ قاطع و خرد کننده» به مهاجمان چون آمریکا و اسرائیل است که در مواردی واکنشهای تهدید آمیز را در نابود کردن شهرهای حیفا و تلآویو اسرائیل با انجام حملات موشکی از خود نشان و البته سازمان پدافند غیر عامل را نیز ایجاد کرده است .
در بخش دیگر این مطلب آمده است: ایران که به طور سنتی تهدیدهایی را از مرز با عراق حس کرده به همین دلیل بیشتر نیروهای زمینی خود را در مرز با عراق ، سیلوهای موشکی را در شمال غربی و غرب کشور و اکثر توان نیروی هوایی را نیز در نزدیکی خلیج فارس مستقر کرده است و البته نیروی دریایی این کشور نیز با استقرار در خلیج فارس انعکاس دهنده میل ایران در نفوذ در منطقه و نمایش پرچم جمهوری اسلامی در سرتاسر جهان است . این کشور هنوز نیز آمریکا را «شیطان بزرگ» میداند.
دفتر مطالعات دانشگاه تفنگداران نیروی دریایی آمریکا محورهای ذیل را جزو ارکان راهبردی جمهوری اسلامی ایران نام نهاده است:
_ سیاستهای حکومتی جمهوری اسلامی ایران بیشتر مبتنی بر رویکرد واقع بینانه و همزیستی با دکترین مقاومتی است که در آن آمیزههای عقیدتی، مذهبی نیز مشاهده میشود.
_ ایران به طور معمول در پی اجتناب از نبردهای متعارف است و در عین حال با کمک نبردهای نیابتی و کسب اطلاعات از طریق جنگهای روانی از ترکیب قدرت نرم و سخت برای پیشبرد اهداف ملی خود استفاده میکند.
_ ایران به طور سنتی رویکرد جامعی را در بکارگیری قدرت نرم و سخت دارد و در این بین قدرت نرم بر قدرت سخت رجحان دارد . البته ممکن است برخی اوقات تغییراتی نیز در آنها به وجود آید که نمونههایی را در عراق و سوریه شاهد بودیم.
_ ایران در مواجه شدن با مجموعه تهدیدهایی که مواجه است، عوامل بازدارنده سه گانه نیروهای ویژه نبرد غیر متعارف، نیروهای شبه نظامی دریایی و یگانهای قدرتمند موشکی و راکتی را ایجاد کرده است.
_ راهبرد شیوههای جنگی جمهوری اسلامی ایران تاکید بر نبرد غیر مستقیم، صبر و خویشتنداری راهبردی ، اخلاق مداری، معنویات و توجه به ابعاد روانی کشور داری و راهبردی ، روابط متقابل، انعطاف پذیری تاکتیکی و ایجاد شکاف در ائتلاف مخالفان خود است.
در نتیجهگیری بررسی جدید دانشگاه تفنگداران نیرویی دریایی آمریکا آمده است؛ رهبری ایران نشان داده که منطقی بوده و در کل خطر گریز است و این امر میتواند هرگونه تلاشی را برای ایجاد توازن بازدارنده پایدار با یک ایران هستهای بغرنج نماید.
ایرانیها دائم در حال مضحکه اوباما هستند
«آلن وست » نماینده سابق کنگره آمریکا در یادداشتی خاطر نشان ساخت که اقدامهای ایران در قبال برجام و دیگر تحولات خاورمیانه موجب شده اوباما رییس جمهور این کشور روزانه درسطح جهانی تحقیر شود.
آلن وست در بخشی از یادداشت خود با اشاره به سخنان «سید عباس عراقچی» معاون وزیر خارجه ایران در پنجشنبه گذشته و هشدار وی در مورد اینکه اگر بازرسان آژانس تحقیقات خود را در رابطه با گذشته برنامه هستهای ایران متوقف نکنند، ایران نیز اقدامات خود در راستای تعهد به برجام را متوقف خواهد کرد و نیز رای برجام در مجلس ایران و کوتاه آمدن اوباما در این زمینه نوشت: ایرانیها برجام را در مجلس خود به رای گذاشتند اما اوباما اجازه چنین کاری را به سنا نداد. بعد از آن هم ایرانیها آزمایش موشکی عماد را که خلاف برجام بود (ادعای نویسنده) انجام دادند و تصاویر پایگاه زیر زمینی موشکی خود را به نمایش گذاشتند.
نماینده سابق کنگره امریکا در ادامه یادداشت خود عنوان کرد: نیروهای سپاه قدس ایران که در زمره گروههای تروریستی قرار دارند، در سوریه عملیات انجام میدهند اما بهترین و مستحکمترین سرزنش ما از آنها و داعش حضور در نشستهای پیرامون تغییرات اقلیمی است.
آلن وست در ادامه با طرح سئوالی پرسید: چقدر طول میکشد تا اوباما متوجه شود که هر روز بیشتر از روز قبل در سطح جهانی مورد تمسخر قرار گرفته و مضحکه شده است؟ رهبری ایران متوجه این مسئله شده اما اوباما هنوز معتقد به دستور کار سیاسی خود است.
نماینده سابق کنگره آمریکا در خاتمه این یادداشت با اشاره به اینکه بازگشت تحریمها نیز علیه ایران دروغ میباشد، نوشت: آیا میتوانیم مانع آزادی ۱۵۰ میلیارد دلار پولهای مسدود شده ایران شویم؟ آشکار است که اوباما و کری به ما دروغ گفتهاند. ما در قبال ایران هیچ ایدهای نداریم و آنها بازرسان بینالمللی آژانس را تهدید میکنند.
روسیه همزمان با اعمال قدرت علیه مخالفان همکاری با ایران را افزایش میدهد
اندیشکده آمریکایی «مطالعات جنگی» با اشاره به تنش پیش آمده در روابط بین روسیه با ترکیه به خاطر سرنگونی جنگنده «سوخو 2 » روسها از سوی جنگندههای «اف 16 » ترکیه نوشت: ترکیه با اقدام خود در 24 نوامبر 2015 و سرنگونی سوخو 24 روسیه بر تنش بین روسیه با ناتو افزود و روسیه احتمالا اقدامهای شدیدی را برای اعمال قدرت خود علیه جبهه جنوبی ناتو نشان میدهد.
بر این اساس، روسیه با فعل و انفعال پیش آمده خبر از استقرار سامانه دفاعی موشکی بسیار پیشرفته «اس 400» خود در پایگاه هوایی لاذقیه و از سرگیری پرواز جنگندههایش در منطقه داده است. اولین سرنگونی یک جنگنده روسیه از سوی یک عضو ناتو بعد از جنگ کره بیانگر چالش مستقیم علیه قدرتی چون «ولادیمیر پوتین» رییس جمهور روسیه است که احتمالا موجب شتاب بیشتر این کشور برای مداخله در امور منطقه خواهد شد.
اندیشکده یاد شده نوشت: افزایش فعالیت نظامی روسیه در منطقه تاکید بر هدف اول راهبردی این کشور یعنی اثبات خود به عنوان قدرت بزرگ در برابر آمریکا و رقیب مستقیم دیگر خود ناتو است و موجب شده موجی از بمب افکنهای این کشور از اطراف سواحل غرب اروپا عبور کرده و همچنین پرتاب موشکهای هدایت شونده از دریای خزر از سرگرفته شوند.
درخاتمه این تحلیل آمده است: روسیه همزمان با اعمال قدرت خود علیه مخالفان، همکاری با شرکای جدید منطقهای چون ایران و مصر را ادامه میدهد به طوریکه این کشور هفته گذشته با ایران قرارداد فروش فنآوری و تجهیزات هستهای را امضا کرد و ولادیمیر پوتین بعد از سال 2007 برای اولین بار با آیتالله خامنهای رهبر ایران در تهران دیدار کرد.
مهر:
دو سال است از ظریف دعوت کردهایم/خواهان روابط خوب با ایران هستیم!
«عادل الجبیر» وزیر امورخارجه رژیم سعودی در گفتگو با روزنامه اتریشی استاندارد در پاسخ به این سوال که بخش مهمی از ثبات در منطقه به مناسبات تهران - ریاض بر می گردد، در حالی که شاهد آن هستیم که روز به روز روابط میان دو کشور به تیرگی گرایش پیدا می کند، اظهار داشت: ما خواهان رابطه ای خوب با ایران هستیم و این موضوع را بارها به ایرانی ها گفته ایم.
وی در عین حال مدعی شد ایران در امور لبنان، سوریه، عراق و بحرین مداخله می کند. وزیر خارجه سعودی مدعی شد: مشکل عملکرد ایران است. ایران حتی سعی دارد قاچاق اسلحه را از بحرین به عربستان منتقل کند.
وزیر خارجه رژیم سعودی در جواب اینکه در ایران کانونهای قدرت مختلف و متفاوتی وجود دارد، آیا گمان نمی کنید در دولت حسن روحانی بسیاری از مسائل تحقق پیدا کند؟ گفت: ما درهمین راستا حدود دو سال گذشته از محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه ایران دعوت به عمل آوردیم، اما این سفر هنوز صورت نگرفته است.
وی در خصوص این پرسش که یعنی ایران هنوز این دعوت را نپذیرفته است، گفت: ما بارها اعلام کرده ایم، اما باید دانست که حرف تنها فایده ندارد باید دید در عمل چه اتفاقی می افتد.
« الجبیر » در پاسخ به این که ایران را چطور ارزیابی می کنید کشوری شیعه یا ملی گرا، اظهار داشت: من گمان می کنم آنها ملی گرا هستند.
وی درباره موج ضد سعودی در سطح جامعه بین المللی به استاندارد گفت: مردم همواره در پی تعاریف ساده هستند که باید گفت چنین چیزی وجود ندارد.
الجبیر در ادامه افزود: معمولا کاهش دموکراسی در جوامع به دلیل اقدامات تروریست ها طبیعی به نظر می رسد. اما این درست است که زمانی که تروریست ها از انگلیس، فرانسه، آمریکا و جاهای دیگر می آیند، بگوییم در آن کشورها دموکراسی و جامعه آزاد وجود ندارد؟
وزیر خارجه رژیم سعودی در بخش دیگری از این گفتگو درباره مواضع سعودی ها و سلفی گری مدعی شد: از نظر من معنای دقیق وجود ندارد که بگوییم سلفی گری و ایدئولوژی سعودی بخشی از یک ایدئولوژی است. این اصلا حقیقت ندارد.
الجبیر در پایان مدعی شد: اولین دولت سعودی حدود ۳۰۰ سال پیش تاسیس شد. تا حدود ۲۷۰ سال ما چیزی به عنوان تروریست سعودی نداشتیم که این برای ما مهم است!
تسنیم:
بحرین کاردار سفارت ایران در منامه را احضار کرد
وزارت خارجه بحرین در اعتراض به آنچه آن را دخالت مسئولان ایرانی در امور داخلی این کشور خواند، حمید شفیعزاده کاردار سفارت ایران در این کشور را احضار کرد.
«عبدالله عبداللطیف عبدالله» وکیل وزارت خارجه بحرین با احضار حمید شفیعزاده یادداشت اعتراضی را به وی تسلیم کرد.
وزارت خارجه بحرین مدعی شده است که مسئولان عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران در سخنرانیهای خود در امور داخلی بحرین دخالت کردهاند.
این اقدام وزارت خارجه بحرین در حالی است که مردم این کشور از سال 2011 در اعتراضهای مسالمت آمیز خواهان آزادی در انتخاب سرنوشت خود هستند که خاندان حاکم بر بحرین با این اعتراضها با خشونت رفتار کرده است که حاصل آن بیش از 200 شهید و بیش از 3هزار زندانی سیاسی است.
در حالی که خاندان حاکم بر بحرین برای سرکوب تظاهرات مردمی از اردن و پاکستان نیرو وارد میکند، وزارت خارجه این کشور مدعی شد که این کشور در حمایت از منافع و تضمین سلامت شهروندان خود از هیچ کوششی دریغ نخواهد کرد.
ایرنا:
وزیر خارجه یونان در صدر یک هیات بلندپایه به ایران سفر می کند
سامانه اطلاع رسانی وزارت امورخارجه یونان اعلام کرد: ' نیکوس کوجی یا' وزیر امورخارجه این کشور در راس یک هیات بلندپایه سیاسی و اقتصادی روز یکشنبه برای دیدار و گفت و گو با مقامات ایران به تهران سفر می کند.
بر اساس گزارش همین سامانه خبری: ' دیمتریس مارداس' معاون وزیر امورخاجه، خانم' تئودورا جکری' وزیر توسعه صنایع و تعداد زیادی از صاحبان صنایع و تجار یونانی در این سفر وزیر امورخارجه یونان را همراهی می کنند.
براساس گزارش وزارت امورخارجه یونان، وزیر امورخارجه در طول سفر دو روزه خود به تهران با حسن روحانی رئیس جمهوری، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی و محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و در مورد نحوه توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری دو کشور گفت و گو خواهد کرد.
وزیر امورخارجه یونان در طول سفر خود در همایشی تحت عنوان' ایران- یونان و فرصت های ناشناخته' شرکت و در جمع تجار ایرانی و یونان سخنرانی خواهد کرد.
گزارش ها حاکی است که وزیر امورخارجه یونان روز دوشنبه نیز در دانشگاه تهران در مورد اولویت های سیاست خارجه یونان سخنرانی خواهد کرد.
دولت چپگرای سی ریزا به رهبری ' الکسیس چیپراس' که چندی پیش قدرت را در یونان بدست گرفته اهمیت زیادی برای توسعه روابط اقتصادی با دیگر کشورهای جهان و ازجمله با جمهوری اسلامی ایران قائل است و سفر وزیر امورخارجه یونان در راستای توسعه هرچه بیشتر روابط اقتصادی و تجاری دو کشور صورت گرفته است.
حضور پررنگ ایران در بازارچه خیریه سازمان ملل در وین
بازار و نمایشگاه بین المللی انجمن خیریه سازمان ملل وین با حضور کشورهای عضو سازمان ملل متحد در مساحتی بالغ بر 10هزار و 800متر مربع در وین مورد بازدید بیش از صدها هزار نفر قرار گرفت.
امسال نیز همانند سال های گذشته , غرفه ای از طرف نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در وین در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفت که با استقبال زیادی رو به رو شد.
در غرفه امسال ایران صنایع دستی از جمله خاتم کاری , کارهای سنگی , سفال ,سفره های قلمکاری شده و در بخش مواد غذایی نیز, گز, پسته و زعفران عرضه می شود.
نظر شما