به گزارش خبرگزاري شبستان به نقل از روزنامه هرالد تايمز، «کيث اسمال» يکي از مسئولان کتابخانه بادلين در نشست 2015 انجمن بينالمللي مطالعات قرآني در شهر آتلانتاي آمريکا توضيحاتي در مورد اين قرآن ارائه داد.
اسمال عضو انجمن بينالمللي مطالعات قرآني در آتلانتا و مشاور نسخ خطي قرآني در کتابخانه بادلين است.
وي گفت: نسخه قديمي قرآن دانشگاه آکسفورد به صورت اتفاقي و زماني کشف شد که به پشت يک کتاب ديگر چسبيده بود. «الاسداير واتسون» همکار وي اين نسخه را در حالي يافت که به دو کتاب در مورد راهنماي خوشنويسي فارسي مربوط به قرن 17 چسبيده بود.
اسمال گفت: واتسون به من اجازه داد تا اين نسخه را منتشر کنم.
وي گفت: پژوهشگراني که بر روي نسخههاي خطي کار مي کنند، آن را مطالعه مي کنند، به بررسي جزئيات آن مي پردازند و اين نسخه را وارد جامعه دانشگاهي مي کنند تا مطالعه شده و مشخصه هاي آن بررسي شود.
اين نسخه تازه کشف شده متعلق به اوايل دهه 900 و تقريبا 800 سال قديمي تر از کتابي است که به آن چسبيده بود و دو مشخصه داشت که آن را متمايز مي کرد.
اسمال گفت: يکي از اين مشخصه ها تزئين هاي طلايي رنگ آن است که در هيچ نسخه خطي ديگري به اين شکل ديده نشده و ديگري اين که به امام جعفر صادق(ع) ششمين امام شيعيان منسوب شده است.
گرچه اين نسخه بسيار قديمي است؛ اما قديمي ترين نسخه قرآن محسوب نمي شود. اينکه قديمي ترين نسخه قرآن کدام است، جاي بحث دارد اما قدمت بيشتر آنها به دهه 600 باز ميگردد.
اسمال افزود: نسخه هايي مانند اين نسخه به پژوهشگران کمک مي کند که اطلاعات بيشتري در مورد تاريخ اوليه قرآن به دست آورند. اين نسخه ها بسيار تاثيرگذار هستند.
نظر شما