خاطرات دوران دفاع مقدس با بیانی دوستانه  به چالش کشیده شده است

نویسنده و پژوهشگر گیلانی در نقد کتاب"یک وجب و چهار انگشت" گفت: در این کتاب همه خاطرات، حس و حال های دوران جنگ و چیزهایی که در آن زمان ارزشمند بود، با بیانی دوستانه و صمیمی به چالش کشیده می شود.

صفرعلی رمضانی، نویسنده و پژوهشگر موسیقی استان گیلان در نقد از کتاب"یک وجب و چهار انگشت"، به خبرنگار شبستان گفت: خالی بودن این اثر از واژه ها و اصطلاحات شرق گیلانی، به عنوان نقطه ضعف این اثر محسوب می شود.

رمضانی در بیان نکات قوت و ضعف کتاب"یک وجب و چهار انگشت" که خاطرات آزاده سر افراز گیلانی، "عظیم حقی" با تدوین "محمد پرحلم" است، افزود: مقدمه کوتاه و جذاب که ذهن خواننده را سریع به خود جذب می کند، همزاد پنداری تدوین گر کتاب با راوی تا اندازه ای است که خواننده، احساس می کند.

 

وی با بیان اینکه روایت کتاب"یک وجب و چهار انگشت" صمیمی و ملموس است، خاطرنشان کرد: "محمد پرحلم" تدوین گر کتاب خود راوی است و در مجموع روانی و فصاحت صفحات آغازین کتاب، از نکات قوت این اثر محسوب می شود.

 

رمضانی ادامه داد: این اثر، خاطرات و تجربیات عظیم حقی از جنگ را به خوانندگان نسل جوان منتقل می کند، علاوه بر آن با گذشت حدود 23 سال از پایان جنگ، نسل ما هم از آن فاصله گرفته ولی در این کتاب همه خاطرات، حس و حال های دوران جنگ و چیزهایی که در آن زمان ارزشمند بود و می توانست پایدار بماند و ما امروز آن را فراموش کرده ایم، با بیانی دوستانه و صمیمی به چالش کشیده می شود.

 

رمضانی با اشاره به اینکه"عظیم حقی"، اهل شهرستان لنگرود بخش کومله است، اضافه کرد: اگر واژه ها و اصطلاحات کتاب به همان لهجه و گویش محلی شرق گیلانی آورده می شد بر زیبایی اثر اضافه می شد.

 

وی گفت: در واقع به راحتی می توان جای خالی اصطلاحات و واژه های شرق گیلانی را در این اثر، احساس کرد.

 

این نویسنده و پژوهشگر در ادامه به تاثیر انتشار چنین کتاب هایی در جامعه، تصریح کرد: هر چیزی که در جامعه زیاد بر آن تاکید شده و مورد حمایت قرار گیرد ارزش خود را از دست می دهد.

 

وی افزود: حقایق جنگ، بعد از اتمام 8سال دفاع مقدس به اندازه ای مورد پرداخت قرار گرفته که نسل امروز توجه زیادی به آن ندارد، به نظرم، اگر به یک موضوع زیاد پرداخت شود فاصله ایجاده شده و آن گونه که باید به آن اهمیت نمی دهند.

 

رمضانی در خصوص نثر کتاب نیز اظهار کرد: معمولا آثار در چهار چوب خاصی نوشته می شوند، اما کتاب "یک وجب و چهار انگشت" با شکستن این چهار چوب ها با بیانی روان و صمیمی، خواننده را به مسائل و فضای زندگی شخصی عظیم حقی" سوق می دهد.

 

وی ادامه داد: متن کتاب ساده، روان و با ذکر جزئیات است که خواننده با خواندن صفحات آغازین، سعی می کند کتاب را تا انتها بخواند.

 

رمضانی تصریح کرد: مضمون این کتاب اعتقادات و دغدغه های زندگی "عظیم حقی" است و به دور از هر گونه شعار زدگی خواننده را با خود همراه می کند.

 

گفتنی است، کتاب "یک وجب و چهار انگشت"، خاطرات آزاده سر افراز گیلانی "عظیم حقی" است که با کوشش "محمد پرحلم" تدوین و ( 1 خرداد ) سال جاری با عنوان اثری ملی رونمایی شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 50495

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha