بی توجهی به آثار ملی   اینبار در امامزاده  عبدالله روستای  کودزر اراک

خبرگزاری شبستان: بنای امامزاده عبدالله، روستای کودزر اراک به عنوان یکی از آثار ملی اهتمام مسئولان را می طلبد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، این بنا در روستای کودزر در منطقه ای فرح بخش و زیبا، در 30 كیلومتری جاده اراك به خمین واقع شده است بنابر روی سطح مرتفعی كه نزدیك 3 متر از سطوح اطراف بلندتر است با نقشه هشت ضلعی ساخته شده و دارای دو معبر  یكی در شمال شرقی و دیگری در جنوب شرقی  است شیوه گچبری بنا، آن را به قرن ششم هجری قمری مربوط می‌كند.

 

نسب شریف امامزاده عبدالله مدفون در روستای کودزر با سه واسطه به امام هفتم (سید عبدالله بن محمد الامیر بن احمد ابی الطیب بن هارون بن الامام موسی الکاظم علیه السلام) منتهی می شود.

 

امامزاده عبدالله سیدی جلیل القدر  و بسیار بزرگوار بود علمای انساب نسل و اعقاب احمد بن هارون را در قم و نواحی آن نوشته اند بر این اساس اکثر عموها و عموزادگان سید عبدالله در قم، تفرش، اراک و فراهان سکنی گزیده و منشا آثار و برکاتی برای اهالی این مناطق بوده اند.

 

پدر امامزاده عبدالله محمد نام داشت که بنابرنوشته علمای انساب امیرمنطقه قم بود و از او فرزندان زیادی به وجود آمده است؛ وی فرزندی داشت به نام سید حسن که به عنوان رهبر و فرمانده سربازان معروف بوده است.

 

 

سید عبدالله به خاطر منسب دولتی پدر  سیادت و شرفات  نسب از موقعیت ممتازی در شهر قم برخوردار بود و درشهر قم به کسب دانش پرداخت و از سرامدان عصر خویش شد و سپس به عراق عجم مهاجرت کرد که متاسفانه در منابع موجود از نام همسران و تعداد فرزندان و تاریخ وفات او سخنی به میان نیامده است اما با وجود واسطه ها در نسب شریف وی می توان گمان زد که وی در دهه آخر قرن سوم هجری  وفات یافته است.

 

نمناکی دیوارها و خرابی گچ ‏های تاریخی، فضای دیوارهای داخلی

بعد از تخریب بقعه قدیمی امامزاده محمد عابد اراک این بار شاهد بی توجهی به امامزادگان  شاهزاده عبدالله وحلیمه خاتون  روستای کودزر اراک هستیم.

مشاهدات میدانی حاکی از آن است؛ بقاع متبرکه امامزاده عبدالله تحت تأثیر شرایط خاص آب و هوایی منطقه، هم ‏اینک با نمناکی دیوارها و خرابی گچ ‏های فضای دیوارهای داخلی مواجه شده است که ادامه این روند تخریب تدریجی این اثر تاریخی را به دنبال خواهد داشت.

امید می ‏رود، مسئولان امر به خصوص ادارات میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و اوقاف و امورخیریه استان مرکزی با توجه هرچه بیشتر به این اثر که به نوعی پیشانی تاریخی این منطقه  است اهتمام داشته باشند.

 

 

گزارش از لیلا آجرلی

 

کد خبر 505327

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • سارا IR ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۹/۱۵
    1 0
    خوشحالیم که به امامزادگان هم توجه می شه