به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام محمد محمدحسینی پیش از ظهر امروز (15 آذر) در سلسله نشست های سبک زندگی اسلامی که در دفتر پاسخگویی به سوالات شرعی قزوین برگزار شد، بیان کرد: يكي از مهارت هاي مهم در زندگي، مهارت خودآگاهي است و يكي از سوالات بنيادي هر انسان «من كيستم» است.
وي ادامه داد: هر انساني بايد به سوالاتي پاسخ دهد تا ميزان شناخت و خودآگاهي خود را تشخيص دهد، اين سوالات شامل ميزان شناخت از خود، ميزان شناسايي ارزش ها و شايستگي ها، ميزان رضايت از وجود خود، ارزيابي ديگران از شما، ميزان اهميت نظر ديگران براي شما و تعريف زندگي و ميزان سازش با سختي هاي زندگي مي شود.
مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین اضافه كرد: پذيرش خود بسيار اهميت دارد و بر عزت نفس به شدت اثر مي گذارد؛ خودآگاهي يعني توانايي شناخت و آگاهي از خصوصيات، نقاط ضعف و قوت، خواسته ها و ترس و بيزاري است.
وي عنوان كرد: مصالح زندگي ما همان طرز تفكر و شناخت ما از خود است پس اگر در زندگي مشترك از مصالح مرغوب استفاده كنيم احساس ايمني وجود خواهد داشت، حق طبيعي فرزندان احساس ايمني كردن است.
حجت الاسلام محمدحسيني عنوان كرد: مهارت هاي زندگي همان مصالح زندگي است كه افراد بايد آن را بياموزند تا بر اين اساس زندگي كنند.
وي توضيح داد: براي اينكه در زندگي بتوانيم پرواز كرده و موفق شويم بايد از وابستگي ها دور شويم هر كسي بيشتر نسبت به خود شناخت داشته باشد بيشتر نيز موفق خواهد بود البته منظور از وابستگي، دلبستگي ها نيست چراكه دل بستگي خوب است ولي وابستگي موجب سقوط بوده و اضطراب آفرين است.
مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین تأكيد كرد: يكي از مراحل خودآگاهي، شناخت وابستگي ها است و وابستگي دشمن درجه يك نشاط است.
وي با اشاره به رابطه خودشناسي و خداشناسي اظهار كرد: نخستين قدم در مسير تكامل خودشناسي همه جانبه است، پيامبر فرمودند خودشناس ترين مردم خداشناس ترين است و كسي كه ايمان دارد اول به خود ايمان آورده و سپس به خدا ايمان مي آورد.
حجت الاسلام محمدحسيني اعلام كرد: احساس راضي نبودن از خود در واقع هشداري است به فرد كه بايد تغييراتي را در خود ايجاد كند.
وي در خصوص فوايد خودآگاهي گفت: با خودآگاهي فرد احساسات خود را شناخته و راه كنترل آنها را مي يابد، فرد با شناخت نقاط قوت و ضعف، نقاط ضعف را برطرف كرده و نقاط قوت را تقويت مي كند و نيازها را شناخته و از مسيرهاي سالم به رفع آنها مي پردازد.
مشاور مرکز پاسخگویی به سوالات شرعی حوزه علمیه قزوین ادامه داد: با خودآگاهي اهداف واقع بينانه براي زندگي مشخص مي شود با داشتن شناخت از خود، ارزش هاي واقعي را شناخته و به دنبال ارزش هاي كاذب نمي رويم در نتيجه با رضايت و آرامش زندگي مي كنيم.
وي خاطر نشان كرد: اكثر كساني كه در زبان و دل خود را با ديگران مقايسه مي كنند يك بيماري رواني به نام حسرت دارند بنابراين نبايد هيچگاه جايگاه كسي را آرزو كنيم به طوري كه هيچگاه از پيامبر گرامي اسلام كلمه اي كاش شنيده نشد.
حجت الاسلام محمدحسيني يادآور شد: افراد خود آگاه ويژگي هايي دارند از جمله اينكه استعدادهاي خود را شناخته و به آن افتخار مي كنند؛ خصوصيات منفي خود را پذيرفته و در راستاي اصلاح آن تلاش مي كنند و از موفقيت ها خوشحال بوده و از شكست ها درس مي گيرند و به خود و ديگران احترام مي گذارند و براي رسيدن به اهداف خود تلاش مي كنند و مسئوليت اعمال و رفتار خود را مي پذيرند.
نظر شما