معتقدم در این سی سال هنر انقلاب شکل نگرفته / ساخت فیلم «ریگی» را در دست بررسی داریم

خبرگزاری شبستان: اولین نشست خبری محمد حسین نیرومند مدیر عامل جدید انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در بنیاد روایت با حضور روح‌الله سهرابی قائم مقام این انجمن برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان محمدحسین نیرومند در یک نشست رسانه ای، به تشریح برنامه های انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس پرداخت و گفت: این بنیاد از ابتدای سال 1372 یعنی 22 سال پیش با هدف کمک و تسهیل در تولید آثار دفاع مقدسی با توجه به پرهزینه بودن این گونه آثار آغاز به کار کرد.

 

وی افزود: از چهار سال گذشته یک تغییر در این انجمن افتاده است و در واقع تلاش شده  که این  انجمن از یک سازمان حمایتی صرف وارد فضای تولید هم بشود و در این راستا تولیدات خوبی مانند «پنجاه قدم آخر»، «دلتنگی‌های عاشقانه» و «قلاده های طلا» و ... داشته است.

 

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس با انتقاد از تقسیم مراکز تصمیم گیری در حوزه ساخت فیلم دفاع مقدسی، افزود: در اواخر مدیریت قبلی تصمیم‌گیری‌ها توزیع شده بود که این موضوع انجمن را با مشکل مواجه ساخت و نبود تمرکز تصمیم‌گیری در حوزه تولید یکی از مشکلات عمده ما بود. من باید پراکندگی در فعالیت‌های انجمن را در جایی متمرکز مشخص می‌کردم و اولین پیشنهاد من تمرکز در تصمیم‌گیری در حوزه تولید بود که خوشبختانه مسئولان امر این پیشنهاد من را قبول کردند و مهمترین کاری که در مدت چهار ماهه حضورم در انجمن انجام داده‌ام تمرکز مجموع فعالیت‌ها در حوزه تولید فیلم است. بنابراین بخش عمده‌ای از این تمرکز را بر تولید گذاشتم و اکنون انجمن سینمای انقلاب‌ و دفاع مقدس به سازمانی تخصصی جهت تولید فیلم در سازمان بسیج تبدیل شده است.

 

وی عنوان کرد: به طور طبیعی زمانی که بحث تعویض مدیریت پیش می‌آید، یکسری پروژه‌ها متوقف می‌شوند اما خوشبختانه با ورود ما بخش بیشتری از این پروژه‌ها راه‌اندازی و معوقات مالی پرداخته شد و تقریبا انجمن در حوزه حمایت از تولید آماده است.

 

نیرومند در ادامه  اظهارداشت: سال سینمایی خود را با جشنواره فیلم مقاومت تنظیم کرده ایم و هدفمان این است که رونمایی از تولیدات انجمن را در جشنواره فیلم مقاومت داشته باشیم.

 

وی در ادامه مهمترین مشکل سینمای ایران را ضعف فیلمنامه عنوان کرد و گفت: برای رفع این مشکل در نظر داریم امسال از 30 عنوان فیلمنامه دفاع مقدسی حمایت کنیم و طبیعی است که همه این فیلمنامه ها به تولید نخواهد رسید و هدف اصلی ما حمایت از فیلمنامه نویسان است.

 

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس تصریح کرد: در حوزه تولید، برای جشنواره کارهای مصوبی داریم که 2 کار اساسی و بزرگ را می‌توانم نام ببرم که یکی از این کارها در خصوص دستگیری ریگی به عنوان کار بزرگ سیستم امنیتی کشور است که یک بحث ملی و استراتژیک به حساب می‌آید و بحث دیگر موضوع 2 کودتای شکست خورده آمریکا در مقطع سال‌های 57 و 59 است که تلاش می‌کنیم این دو فیلم حتماً سال آینده در جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت حتماً رونمایی شود. وی از حمایت و تولید دو سریال دفاع مقدسی نیز خبر داد و افزود: این سریال ها نیز با همکاری صداو سیما انجام خواهد شد. همچنین فیلم ماه گرفتگی را برای حضور در جشنواره فیلم فجر در حال تولید داریم که امیدواریم به این جشنواره برسد.

 

وی در ادامه به دیگر مصوبات انجمن اشاره کرد و گفت: از دیگر مصوبات ما حمایت از 5 فیلمساز اول است. کارگردانان جوان و حرفه ای در سینمای ایران در حال فعالیت هستند که قصد داریم در راستای استفاده از نیروی جوانی آنها برای تولید فیلم های با کیفیت استفاده کنیم. ما امسال تصمیم گرفتیم حمایت از 5 فیلم اولی را در دستور کار خود قرار دادیم و همچنین حمایت از تولید 20 مستند داستانی از دیگر مصوبات شورای عالی انجمن است و به دنبال این هستیم که جریان تولید مستندهای سیاسی را در انجمن به صورت جدی دنبال کنیم.

 

نیرومند ادامه داد: از جمله موضوعاتی که بزودی مستند های آن تولید خواهد شد یکی درباره موضوع نفوذ سازمان منافقین به بیت آقای منتظری و دیگری داستان حضور ژنرال هایزر در دی ماه 57 برای ابقا دولت بختیار است که اتفاقات مهمی در زمان حضور یک ماهه هایزر افتاد است.

 

این مدیر فرهنگی بیان داشت: از دیگر کارهای مهم انجمن راه اندازی کرسی آزاداندیشی در حوزه سینما و دین است که سعی داریم در این زمینه برنامه و نشست های مختلفی با افراد متفکر و صاحب نظر برگزار کنیم.

 

مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس خاطرنشان کرد: ما باید در حوزه نظری هم حضور جدی داشته باشیم بنابراین نشریه ققنوس را همزمان با جشنواره فیلم فجر رونمایی و منتشر خواهیم کرد که البته به صورت گاهنامه است.

 

نیرومند با اشاره به اینکه انجمن از سال 91 تا به حال بیش از 71 جایزه داخلی و 7 جایزه بین المللی از آثارش دریافت کرده است، گفت: امیدواریم بودجه لازم برای تحقق برنامه های انجمن وجود داشته باشد تا بتوانیم برنامه های پیش رو را هر چه بهتر و کامل تر اجرا کنیم.

 

وی در خصوص تولید پروژه «همت» گفت: فیلمنامه این اثر نوشته و بازنویسی شده؛ اما با توجه به وضعیت اقتصادی و کمبود بودجه توان ساخت آن فعلا وجود ندارد. سیاست های امسال ما ساخت پروژه های کم هزینه و حمایت از جوان های مستعد فیلمساز است.

 

نیرومند در بخش دیگری از صحبت های خود به تولید بیش از 156 اثر سینمایی که هنوز اکران نشده اند اشاره کرد و گفت: این آثار هیچ کدام در بخش خصوصی تولید نشده است بنابراین تولید آثاری که اکران نمی شود فقط یک معنی می دهد و آن اینکه تولید در سینمای ایران هم سودآور است.

 

در ادامه این نشست روح الله سهرابی قائم مقام انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس نیز گفت: متاسفانه سینمای ما در خصوص بحث اکران تعریف خاصی ندارد و یک مافیای نامحسوسی بحث اکران سینما را در دست گرفته که این موضوع را می توانیم از مدل اکران فیلم های امسال ببینیم.

 

قائم مقام انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس افزود: ما فیلم هایی داشته ایم که 15 روز بعد از تولید اکران شده اند و یا کمدی سخیفی که در حین تدوین درباره اکران آن صحبت می شود اما در مقابل فیلم هایی وجود دارد که 2 سال منتظر اکران هستند.

 

وی در خصوص ساخت سریال آرام می گیریم نیز توضیح داد: تولید این سریال با همان گروه و عوامل قبلی خود آغاز خواهد شد و در حال حاضر بخشی از پیش تولید را انجام داده ایم.

 

سهرابی با اشاره به حضور دائمی ۱۰۰ نفر نیروی کار در شهرک سینمایی دفاع مقدس و هزینه بالای نگهداری آن گفت:‌ انجمن به تمامی ارگان‌های تولید کننده پیشنهاد داد که 5 درصد از بودجه سالانه خود در حوزه تولید را برای تجهیز و نگهداری شهرک سینمایی دفاع مقدس اختصاص دهند چرا که میزان استفاده انجمن از شهرک بسیار کمتر از سایر نهادها است اما عملا هیچ اتفاقی نیفتاده است و الان هم فقط بحث بر سر تجهیزات و لوکشین نیست چرا که شهرک امکاناتی دارد که مورد تقدیر گروه‌های تولید قرار گرفته مانند زندان که گروه‌ها از مراحل اداری مجوز قوه قضائیه برای حضور در زندان خلاص شده‌اند و حتی طرح احداث بیمارستان را هم داریم و حتی قصد ساحت یک پلاتوی بسیار بزرگ را هم داشتیم که به دلیل مشکل بودجه متوقف شد، بنابراین شهرک سینمای دفاع مقدس هم مانند سینمای دفاع مقدس یک موضوع ملی است اداره آن تنها از عهده انجمن و سپاه بر نمی‌آید.

 

نیرومند هم در ادامه سخنان قائم مقامش تاکید کرد:‌شهرک سینمایی دفاع مقدس وقتی به یک شهرک سینمایی واقعی تبدیل خواهد شد که به آ« به عنوان یک مساله ملی نگاه شود.

 

در بخش انتهایی این نشست نیرومند اظهار داشت: به نظر من هنر انقلاب در هیچ کدام از شاخه های هنری از جمله تجسمی،سینما و ... طی سی سال گذشته شکل نگرفته است.

 

وی تشریح کرد: هنر نگارگری ایرانی را در هر جای دنیا که می بینند به عنوان یک هنر ایرانی می شناسند اما این در مورد هنر انقلاب و بویژه دفاع مقدس که به زعم خیلی‌ها یک ژانر محسوب می شود و به اعتقاد من ایرانی ترین هنری است که هم اسلامی بودن و هم ایرانی بودن ما را در خود جا می دهد اتفاق نیفتاده است که امیدواریم با طرح این مسائلدر همان کرسی های آزاد اندیشی به شاخصه های این هنر و روش های دستیابی به آن برسیم.

کد خبر 505778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha