وداع با پیامبرِ مهربانی ها /سیره پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله)؛ جامع ترین الگوی بشریت

خبرگزاری شبستان: ۲۸صفر سال ۱۱ هجری، آسمان، تب دارِ غروب مردی شد که قدم ها، رفتار، کلام و گفتارش همه انسان ساز بود و زندگی ساز، مردی که بر انتهای سطرِ پیامبری نقطه گذاشت و نامه رسالت را با نقشِ نگین خاتمیت مُهر زد؛ براستی که او پیامبر مهربانی ها بود.

خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ در 28 صفر سال 11 هجری، مردى از دنیا می رود كه دنیا، چشم انتظارش بود تا بیاید و دایره نبوت را در افق باز چشم‏هایش، به پایان برساند؛ مردى كه دنیا چشم انتظارش نشست تا بر انتهای سطرِ پیامبری نقطه بگذارد و نامه رسالت را مُهر بنگارد با نقش نگین خاتمیت.

 

اینك او امتش را تنها می گذارد و از این دار فانى به سرای باقى می شتابد، او از رفتن، غم ندارد، اندوه از رحلت و ترك این خاك ندارد كه اگر غم و اندوهى بر سینه اش سنگینى می كند ناراحتى و بى تابى براى امت نوپایى است كه یك مكتب الهى را پذیرفته و به همین خاطر در مقابل دشمنان داخلى و خارجى زیادى قرار گرفته است. غمش غم امتى است كه باید حركتش را به سوى الله، یك لحظه متوقف نسازد، چه رنج ها كه براى این حركت متحمل نگشت و چه حرفها كه از دوست و دشمن نشنید، اگر در دل همیشه به یاد و فكر امت بود بخاطر عشقى بود كه به خداى امت داشت.

 

خبرگزاری شبستان ضمن تسلیت رحلت پیامبر عظیم شأن اسلام بر سوگواران و عاشقان مکتب نبوی، در همین رابطه، با حجت الاسلام علی اسدی، مسئول فرهنگی حوزه علمیه امام صادق(ع) بجنورد به گفتگو پرداخته است که در ادامه می خوانید.

 

مهمترین خواسته پیامبر در آخرین روزهای حیات خویش

حجت الاسلام اسدی در رابطه با خواسته پیامبر در آخرین روزهای حیات با برکتشان، می گوید: مهمترین خواسته رسول اکرم(صلی الله علیه و آله)، محبت به اهل بیت است، همانگونه که در حدیث متواتر ثقلین آمده است، ایشان می فرماید: انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله وعترتی ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا ابدی.

 

وی اضافه می کند: پیامبر(صلی الله علیه و آله) با بیان این حدیث در آخرین روزهای حیات خویش، بار دیگر بر اهمیت اهل بیت و کتاب آسمانی خدا تاکید می کند و به امت خویش می گوید، برای هدایت شما هیچ اجری نمی خواهم و فقط محبت به اهل بیت را برای نجات از گمراهی حفظ کنید.

 

مسئول فرهنگی حوزه علمیه امام صادق(ع) بجنورد با اشاره به قیام امام حسین(علیه السلام)، علت قیام ایشان را خواسته پیامبر اعلام و تصریح می کند: خواسته پیامبر(صلی الله علیه و آله) رسیدن نبوت به امامت بود، اما شرایط بعد از رحلت رسول خدا به گونه ای دیگر رقم خورد.

 

وی اظهار داشت: بعد از رحلت پیامبر(صلی الله علیه و آله)، امامت را تبدیل به خلافت کردند و بعد از آن تبدیل به سلطنت شد و حکومت موروثی شد و از معاویه به یزید رسید، بنابراین امام حسین(علیه السلام) برای تحقق این خواسته پیامبر(صلی الله و آله)، قیام کرد.

 

وی حسادت، حبِ قدرت و مقام و جهل مردم بعد از رحلت رسول خدا را عامل نرسیدن امام علی(علیه السلام) به امامت عنوان می کند و می گوید: بعد از رحلت، عده کمی در کنار امام ایستادند و عده بسیاری تحت تاثیر ادعاهای بی اساس حاکمان و یا بر اثر تطمیع و یا تهدید، امام را تنها گذاشتند.

 

جاهلیت قبل و بعد از رحلت پیامبر(صلی الله علیه و آله)

حجت الاسلام اسدی در این خصوص گفت: پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) طی بیست و سه سال رسالت خود کوشید که براساس ارزشهای متعالی اسلام، امتی نمونه و الگو تربیت کند و با توجه به وضعیت جاهلیت عرب پیش از اسلام، توفیق بسیار در این راه کسب نمود.

 

وی با بیان اینکه حضرت محمد(صلی الله علیه و آله)، پیامبر خوبی ها و مهربانی ها بود، در این خصوص گفت: شخصی تازه مسلمان شده، به نزد پیامبر می رود و اعتراف می کند گناه بزرگی مرتکب شدم و از ایشان سوال می کند خدا مرا می بخشد که پیامبر نیز می فرماید بله می بخشد، آن شخص می گوید ای رسول خدا گناه من خیلی بزرگ بوده است، پیامبر می فرماید: خدا تو را می بخشد، چرا که گناه تو از خداوند بزرگتر نیست، آن شخص دوباره می گوید من 13 فرزند دختر خود را زنده به گور کردم.

 

حجت الاسلام اسدی عنوان می کند: آنگونه که در روایات نقل شده است، پیامبر با شنیدن این سخنِ شخص، بسیار ناراحت می شود، آنقدر اشک ریختند که از محاسن ایشان اشک جاری شد و در پاسخ شخص فرمود: 13 بنده را آزاد کن.

 

امام جمعه موقت راز  بااشاره به اینکه حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) با آوردن اسلام، در مقابل جاهلیت ایستاد، گفت: اما پس از رحلت پیامبر(ص) جاهلیت ادامه پیدا می کند و به گونه ای که اتفاقاتی همچون آتش زدن خانه حضرت فاطمه(سلام الله علیها) و واقعه کربلا، از نمونه های این جهل و گمراهی است.

 

ویژگی های فردی پیامبر(صلی الله علیه و آله) و سیره نبوی

حجت الاسلام اسدی در خصوص ویژگی های پیامبر(صلی الله علیه و آله)، می گوید: در این رابطه، امام علی(علیه السلام) می فرماید خداوند آفریده ای بهتر از محمد(صلی الله علیه و آله) نیافریده است.

 

وی می افزاید: از پیشانی پیامبر(ص) پیوسته نور می بارید و چهره ای نورانی داشت، بوی خوش ایشان روح افزا بود، از پشت سر همانند پیش رو می دید، پیوسته ابر بر سر ایشان سایه می افکند و اخلاق بسیار نیکویی داشت.

 

مسئول فرهنگی حوزه علمیه امام صادق(ع) بجنورد اظهار می دارد: آن حضرت، از همه مردم حکیم تر، داناتر، شجاع تر، بخشنده تر و راستگوترین مردم بود.

 

وی با بیان اینکه خصیصه غرور، انسان را از دین جدا می کند، در این خصوص عنوان می کند: نقل شده است ابوجهل و عده ای از هم کیشان در اطراف خانه کعبه ایستاده بودند و هنگامیکه پیامبر(صلی الله علیه و آله) برای طواف خانه خدا به آنجا می رود، ابوجهل به اطرافیانش می گوید بخدا قسم که محمد، امین است و راست می گوید، و وقتی اطرافیان از او سوال می کنند که چرا ایمان نمی آوری، در پاسخ می گوید: غرورم اجازه این کار را نمی دهد.

 

معجزات پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله)

حجت الاسلام اسدی با بیان اینکه پیامبر اسلام، 4 هزار و 440 معجزه داشت، معجزات ایشان را در سه دسته تقسیم بندی می کند و می گوید: معجزاتی همچون شق القمر، رد شمس، سایه افکندن ابر بر سر آن حضرت و... در دسته معجزات اجرام آسمانی قرار دارد و دسته دوم مربوط به معجزاتی است که از آن حضرت در جمادات و نباتات ظاهر شده است، همچون سلام كردن سنگ و درخت بر آن حضرت و حركت كردن درخت به امر آن حضرت و تـسبیح سنگریزه در دست آن حضرت.

 

این کارشناس مذهبی ادامه می دهد: دسته سوم، معجزاتی است که در حیوانات ظاهر شد، همانند تکلم کردن گرگ و گوساله و شهادت دادن به نبوت.

 

 

کد خبر 506697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha