سیگار کشیدن نوجوانان؛ دود کردن هنجارهای خانواده

خبرگزاری شبستان:یک روانشناس گفت: نوجوان بیشتر به سیگار یا مسایلی که مربوط به بزرگترها است گرایش دارد تا بزرگ شدن خود را نشان دهد.اینگونه می خواهد به ارزش های و هنجار های حاکم بر خانواده دهن کجی کند.

حجت الاسلام علی احمد پناهی روانشناس و مولف کتاب نوجوانان و جوانان در گفت گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره گرایش نوجوانان به سیگار گفت: باید در بررسی مسایل و آسیب های اجتماعی تمام جوانب در نظر گرفته شود.  باید جامع نگر باشیم چراکه رفتارهای انسان متاثر از خیلی چیزها شکل می گیرد.

 

وی افزود: باید به بسترهای تربیتی در خانواده توجه کرد. ممکن است برای نوجوانان علت های رفتارها ضد اجتماعی متفاوت باشد. باید متناسب با روحیات و خانواده فرد توصیه شود و میتوان در بحث گرایش نوجوانان به سیگار برخی علت های کلی را ذکر کرد.

 

حجت الاسلام پناهی با بیان اینکه یکی از علل کشیدن سیگار یادگیری اجتماعی است  بیان کرد: نوجوان با کسانی که بیشترین ارتباط را دارند همانند پدر، مادر، عمو، دایی می بینند که آنان سیگار می کشند قبح این موضوع در نگاه او ریخته می شود و این یادگیری مشاهداتی موجب می شود تا نوجوان نیز به سیگار کشیدن گرایش پیدا کند.

 


این روانشناس تصریح کرد: یکی از دیگر از مسایلی که نوجوان به سمت سیگار کشیدن می رود تحقیر و کوچک شمردن او در خانواده است. نوجوان می خواهد احساس هویت کند اما خانواده او را تحقیر می کند بنابراین برای اینکه نشان دهد بزرگ شده است سیگار می کشد.



مولف" کتاب شکفتن سهم توست "ادامه داد: نوجوانان بیشتر به سیگار یا مسایلی که مربوط به بزرگترها است گرایش دارد تا بزرگ شدن خود را اینگونه نشان دهد. بنابراین اینگونه می خواهند به  ارزش های و هنجار های حاکم بر خانواده دهن کجی کنند

 


وی افزود: گرایش نوجوانان به سیگار یا مسایلی که بیشتر مربوط به بزرگتر ها است به این دلیل که می خواهند بگویند بزرگ شده اند و غیر مستقیم فریاد می زنند که بزرگ شده اند تا در خانواده مورد توجه قرار گیرند، بنابراین اینگونه می خواهند به ارزش های و هنجار های حاکم بر خانواده دهن کجی کنند.



حجت الاسلام پناهی خاطر نشان کرد: برخی مواقع نیز نوجوانان به دلیل استرس های زیادی که دارند دوست دارند خلصه های کاذب با کشیدن سیگار ایجاد کنند و خود را به بی خیالی بزنند. تا فشار هایی که بر او وارد است کاهش یابد. به دلیل خطای شناختی سیگار را التیام درد خود می دانند.
 

وی بیان کرد: برخی از نوجوانان نیز به دلیل کنجکاوی به سمت سیگار کشیدن می روند تا تجربه کنند.این حس کنجکاوی در نهایت منجر به آسیب می شوند.


این روانشناس تصریح کرد: حتی در مورد مواد مخدر نیز افراد می خواهند کنجکاوی کنند ناخودآگاه گرفتار می شوند.اگراولین تجربه لذت داشته باشد به این کار ادامه می دهد اما ممکن است با کشیدن اولین سیگار دچار سرفه های زیاد شوند و همین عامل موجب شود تا آنان دیگر به سمت سیگار نروند.


 

 

 

کد خبر 506908

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha