برگزاری کارگاه «آسیب شناسی تحقیقات پایانی» در حوزه فاطمیه نجف آباد

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر منسجم نبودن و عدم تناسب بین اجزاء تحقیق پایانی حوزه گفت: چارچوب بحث و قلمرو تحقیق باید در تبیین موضوع مورد توجه قرار گیرد که متاسفانه در اکثر موارد  چارچوب کاری و قلمرو بحث مشخص نمی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان صبح امروز(25آذر)، کارگاه «آسیب شناسی تحقیقات پایانی» به همت معاونت پژوهش مدرسه علمیه فاطمیه نجف آباد برگزار شد.

 

در این کارگاه که با حضور بیش از 14 نفر از اساتید راهنما در مدت ۵ساعت برگزار شد، حجت الاسلام احسان اصولی، از اساتید حوزه و دانشگاه و استاد راهنما و داور تحقیقات و پایان نامه های سطح دو و سه حوزه های خواهران استان اصفهان به عنوان استاد مدعو حضور داشت.

 

حجت الاسلام اصولی در ابتدا با اشاره به عملکرد تحقیقات پایانی حوزه های خواهران گفت: حدود ۱۲ سال از شروع نگارش تحقیقات پایانی در حوزه های علمیه خواهران به عنوان یک واحد درسی می گذرد و برگزاری چنین کارگاه هایی باعث بالا رفتن سطح کیفی تحقیقات و عملکرد مطلوب تر طلاب و اساتید راهنما می شود.

 

وی در ادامه بیان داشت: بیان آسیب های تحقیقات پایانی که از دل دفاعیه های برگزار شده برخواسته می شود، باعث توجه هر چه بیشتر اساتید راهنما و کمتر شدن دغدغه و اضطراب طلاب در نگارش تحقیقات خواهد شد.

 

حجت الاسلام اصولی رکن اصلی تحقیق را انتخاب صحیح موضوع و عنوان تحقیق بیان داشت و افزود: در این اصل سه آسیب جدی، نبود علاقه که باعث پایین آمدن سطح کیفی و علمی تحقیق، بلندپروازی که باعث نقصان کار و گستردگی موضوع باعث پراکندگی و عدم جمع بندی منطقی خواهد شد، وجود دارد.

 

وی درباره تبیین موضوع به عنوان رکن دیگر تحقیقات پایانی بیان کرد: سه عنصر چیستی موضوع، چارچوب بحث و قلمرو تحقیق باید در تبیین موضوع مورد توجه قرار گیرد که متاسفانه اکثراَ چارچوب کاری و قلمرو بحث مشخص نمی شود و این خود یکی از آسیب های جدی در تحقیقات پایانی است.

 

 استاد حوزه و دانشگاه پیرامون آسیب های ساختاری تحقیق نیز افزود: منسجم نبودن و عدم تناسب بین اجزاء تحقیق آسیب دیگری است که باید هماهنگی درونی اجزاء تحقیق در کنار سیر منطقی مورد توجه قرار گیرد و عناوین باید قسیم یکدیگر و بودن تداخل و دارای ارتباط منطقی باشد.

 

وی آسیب دیگر را در بحث محتوا تحقیقات بیان داشت و گفت: گزیده نبودن و گویا نبودن مطالب، بیان نقل قول های متعارض، بیان نظریات مختلف بدون جمع بندی، استفاده از منابع محدود و کم ارزش و در این میان شما اساتید راهنما هستید که به ذهن طلبه در جمع بندی مطالب باید جهت بدهید. 

کد خبر 507858

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha