شخصیت و کار فرهنگی «حاج شیخ محمدهادی هادوی» به خوبی معرفی نشده است

خبرگزاری شبستان: نوه مرحوم آیت الله هادوی با گلایه از اینکه شخصیت، نگاه و کار فرهنگی «حاج شیخ محمدهادی هادوی» به خوبی معرفی و تبیین نشده است، گفت: «حاج شیخ» در تمامی تصمیمات خود، شرایط منطقه ای را در نظر می گرفت.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: استان خراسان جنوبی زادگاه عالمان دینی بزرگی است که تاریخ این سرزمین همواره به آنها افتخار می کند، بزرگانی از جمله آیت الله تهامی، هادوی، آیتی و ... که هر یک از این افراد نه تنها در دوران حیات خود، بلکه بعد از آن منشاء اثر و خدمت زیادی برای شهر و کشور و حتی جهان اسلام بوده اند.

 

آیت الله شیخ محمدهادی هادوی یکی از این عالمان برجسته استان خراسان جنوبی است که در دوران حیات خود از میرزا حسن محدث نوری به دریافت اجازه روایت و از آخوند خراسانی به دریافت اجازه‌ اجتهاد نایل گشت.

 

همایش بزرگداشت عالم واقف آیت الله شیخ محمد هادی هادوی قرار است فردا (۲۶ آذر) به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه استان در بیرجند برگزار شود. این همایش بهانه ای شد تا به سراغ « فاطمه هادوی» نوه آیت الله شیخ محمدهادی هادوی برویم و گفتگویی با وی داشته باشیم.

 

گفتگوی ما تلفنی انجام شد چرا که این روزها فاطمه هادوی، ‌نوه پسری (فرزند مرتضی هادوی- آخرین فرزند شیخ محمد هادی هادوی) که این روزها در کسوت استادی در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول تدریس است، در بیرجند حضور ندارد.

 

در طول گفتگو پدربزرگش را با عنوان «حاج شیخ» خطاب می کند، تاکید می کند که در دوران حیات پدربزرگ، هنوز به دنیا نیامده بود و در سن ۱۱ سالگی نیز پدرش «مرتضی هادوی» را از دست داده است؛ بنابراین بیشتر مطالبی که از «حاج شیخ» در ذهن دارد یا از مادر شنیده است یا روایت های فامیل است؛ با هیجان و طراوت خاصی از «حاج شیخ» سخن می گوید و در ضمن سخنانش به طور مکرر یادآور می شود: در این گفتگوی کوتاه نمی شود تمامی خصایص و یا خاطرات «حاج شیخ» را منتقل کنم.

 

می گوید برای من که خود معلم هستم ۲ نکته از «حاج شیخ» بسیار مهم است؛ اول نگاه فرهنگی و اجتماعی و دوم شخصیت ایشان.

 

فاطمه هادوی ادامه می دهد: نگاه خاص، نوین و فراتر از زمان «حاج شیخ» به مسائل فرهنگی بسیار حایز اهمیت است، امروزه مرسوم است که عده ای دستورات فرهنگی را صادر می کنند و عده ای دیگر اجرا، اما ایشان در کارهای خوهنگی خود «اقدام، پیگیری و اجرا» را برعهده می گرفتند.

 

وی به نگاه اجتماعی «شیخ محمدهادی هادوی» نیز اشاره می کند و می گوید: «حاج شیخ» در تمامی تصمیمات خود، شرایط منطقه ای را در نظر می گرفت. عطوفت، مهربانی، محبت، افتادگی و بخششی که «حاج شیخ» در برخوردهای اجتماعی خود داشتند باعث جذب بسیاری از افراد به سوی ایشان می شد.

 

وی گفت: معمولا بین یک روحانی و دیگر اعضای خانواده و فامیل به دلیل احترام و جایگاه خاصی که دارند، گاها فاصله هایی وجود دارد اما این فاصله بین «حاج شیخ» و دیگر افراد خانواده و فامیل به دلیل مهرورزی و رفتار و درک ایشان از هر یک از افراد اطراف خود، اصلا وجود نداشت.

 

وی با اشاره به رفتار معتدل ایشان با نوه ها که جاذبه زیادی برای کودکان داشت، ادامه داد: در زمان های گذشته بر خلاف امروز، فاصله بین پدربزرگ و مادربزرگ ها به دلیل احترام و قداست جایگاه شان بسیار زیاد بود، اما برخوردها و رفتار حاج شیخ موجب جذب نوه ها به سمت ایشان می شد.

 

نوه مرحوم آیت الله هادوی اظهار داشت: مرحوم پدربزرگم گاها به مادرم می گفتند «بی بی اجازه بدهید این کار انجام شود» و یا اگر فرزندان کاری انجام می دادند می گفتند« به او چیزی نگویید اگر این شیطنت را کرد».

 

وی با بیان اینکه این رفتار از سوی فردی بود که علاوه بر اینکه در راس یک خانواده باشد، در راس یک شهر نیز بود، گفت: «حاج شیخ» درک اجتماعی بسیار بالایی داشتند و امروز در شهر بیرجند نوشته هایی وجود دارد که نگاه فرهنگی و بنیان گذاری فرهنگی آن توسط ایشان انجام شده است.

 

وی با گلایه از اینکه شخصیت، نگاه و کار فرهنگی «حاج شیخ محمدهادی هادوی» به خوبی معرفی و تبیین نشده است، افزود: این مطالب و نوع نگاه باید برای جوانان امروز استان بیان شود تا بتوانند به اینگونه شخصیت های ارزنده که در شهر آنها بوده اند احساس غرور و افتخار کنند.

 

هادوی معرفی هرچه بیشتر اینگونه شخصیت های موثر از طریق رسانه ها و مراکز فرهنگی را برای نسل امروزی و آیندگان بسیار مهم و حائز اهمیت دانست و گفت: اگر هویت فرهنگی خود را ندانیم یک زیربنای سست داریم.

 

 

 

کد خبر 507901

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha