پژوهش های دانشگاهی باید به فن آوری منجر شوند

خبرگزاری شبستان: معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار داشت: تحقیق و پژوهش های دانشگاهی باید نیازمحور باشند و به فن آوری منجر شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر محمود کاشفی پور، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، امروز(25 آذر) در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش گفت: در روز شمار هفته پژوهش 25 آذر به عنوان روز پژوهش نامگذاری شده که نشان از اهمیت دادن به این مقوله در سالهای اخیر است.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر از نظر تقسیم بندی در نسل سوم دانشگاه های کشور هستیم، افزود: در نسل اول دانشگاه ها مسئله آموزش مطرح بود و پژوهش محلی از اعراب نداشت و در نسل دوم معرفی شد اما نسل سوم دانشگاه ها، دانشگا ه های کارآفرین هستند که پژوهش ها در آنها کاربردی است.

 

کاشفی پور، با بیان اینکه تحقیقات دانشگاه باید به فن آوری منجر شود، تاکید کرد: این تحقیق و پژوهش ها باید نیازی از نیازهای جامعه را مرتفع کند.

 

وی با بیان اینکه توسعه تحصیلات تکمیلی از مولفه های پیشرفت در مقوله پژوهش است، بیان کرد: در تمام دانشگاه های دنیا هم دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقاطع ارشد و دکترا هستند که بار تحقیقات را به دوش می کشند.

 

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: چشمگیر بودن پژوهش در کشورهای توسعه یافته نیز به دلیل همین تحصیلات تکمیلی است.

 

وی ادامه داد: اما پژوهش به تنهایی فایده ای ندارد، تحقیقات و پایان نامه هایی که کسی به آنها رجوع نکند ارزشی نخواهند داشت به همین دلیل پژوهش ها باید نیاز محور باشند که در این راستا بر ضرورت ارتباط موقر میان دانشگاه و سازمانها و موسسات بیرونی تاکید می شود.

 

کاشفی پور، با بیان اینکه تحقیق باید از خود جامعه شروع شود، عنوان کرد: باید سازمان ها و موسسات بیرونی نیازهای خود را به دانشگاه اعلام کنند و براساس نیاز آنها تحقیقات صورت گیرد.

 

وی با بیان اینکه دانشگاه شهید چمران اهواز با داشتن چهار هزار دانشجوی دکتری و کارشناسی ‌ارشد و حدود 500 عضو هیأت علمی با مرتبه استادیار به بالا، پتانسیل بسیار خوبی برای انجام پژوهش‌ های مختلف در اختیار دارد، ابراز کرد: برای کاربردی کردن این پژوهش ها نیز برنامه ریزی ویژه ای صورت گرفته است.

 

معاون آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز، اذعان داشت: در این راستا دانشگاه دست به ابتکار تازه ای زده و نسبت به برپایی سمینارهایی به منظور بررسی نیاز پژوهشی سازمانها اقدام کرده است.

 

وی اظهار کرد: در این راستا بیش از 50 سمینار در دانشگده های مختلف دانشگاه برگزار شده است که این سمینارها راهبردی خواهد بود برای اینکه محققان جوان به نیازهای جامعه دست پیدا کنند.

 

وی با اشاره به رشد قراردادهای پژوهشی دانشگاه شهید چمران در سال جاری، بیان داشت: تاحدودی اعتماد مراکز و صنایع استانی برای تهیه پژوهش های مورد نیاز آنها جلب شده و امسال با تلاش واحدهای پژوهشی دانشگاه قراردادهای قابل توجهی منعقد شده است.

 

کاشفی پور، به اهداف و برنامه های دانشگاه شهید چمران در راستای رسیدن به دانشگاه کارآفرین اشاره کرد و افزود: دانشگاه شهید چمران پتانسیل بزرگی برای گرفتن سرنخ های پژوهش و حرکت کردن در این مسیرهاست.

 

وی در بخش دیگر سخنان خود به ضرورت جذب دانشجویان خارجی اشاره کرد و گفت: تا دو سال گذشته تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه به عدد انگشتان یک دست هم نمی ‌رسید و فعالیت خاصی برای جذب دانشجویان خارجی صورت نمی گرفت امادر حال حاضر برنامه های مدونی در این راستا دنبال می شود.

 

وی توضیح داد: با همکاری مسئولان داخلی و وزارت امور خارجه مجوز پذیرش حدود 50 دانشجوی خارجی در دانشگاه شهید چمران اهواز اخذ شده است و همچنین در حال راه‌ اندازی مرکز آموزش زبان فارسی برای این دانشجویان هستیم.

 

کد خبر 508150

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha