به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر بیژن برازنده رئیس موزه علم و طبیعت دانشگاه شهید چمران اهواز، امروز(25 آذر) در حاشیه تور رسانه ای به مناسبت هفته پژوهش و در بازدید خبرنگاران از این موزه، گفت: موزه علم و طبیعت دانشگاه شهید چمران اهواز با قدمت تاسیس حدود 15 سال اگرچه از لحاظ مساحت بسیار گسترده نیست اما از لحاظ رتبه بندی علمی، آموزشی و تحقیقی در ردیف5 تا 10 موزه برتر کشور قرار دارد.
وی مساحت موزه را 2 هزار و 500 متر مربع عنوان کرد و افزود: این موزه در حال حاضر به عنوان دبیرخانه دائمی موزه های علوم و تاریخ طبیعی و خانه های علم ایران محسوب می شود و با دارا بودن بخش های متنوع و دستگاه های منحصر به فرد و جذاب، قابلیت تبدیل شدن به یک جاذبه گردشگری را دارد.
دکتر برازنده، از مهمترین مزایای این موزه را فعالیت های شبانه روزی و ارائه انواع ابداعات و اختراعات متنوع بین المللی و همچنین تدریس کلیه مقاطع تحصیلی مراکز آموزش عالی و آموزش و پرورش استان و سایر گروه های داوطلب کشوری در رشته های مختلف به روش های بدیع عنوان کرد.
وی در خصوص بخش علوم پزشکی موزه اظهار کرد: این بخش دارای بیش از یک هزار نمونه واقعی بافت های سرطانی انسان، بزرگترین پیکره متحرک و تمام الکترونیک قلب و عروق انسان در جهان، بخش تشخیص بیماری های بدخیم، دانشمندان، سازه های علمی، آموزشی وهنری و بیش از 16 اختراع ثبت شده جهانی، زمین شناسی، سیر تحول تکنولوژی، اسکلت شناسی، ماکت خرمشهر در زمان جنگ و 14 زیستگاه بزرگ با حیوانات مربوطه و همچنین بخش فیزیک کلاسیک و مدرن با بیش از 50 آزمایش پیشرفته است.
رئیس موزه علم و طبیعت دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: تصور اشتباهی كه به ويژه بين عامه مردم وجود دارد اين است كه ما حيوانات را با اتصال به برق، خشك می كنيم اما در موزه حتی يك مورچه هم كشته نمی شود و تمام حيوانات موزه حيوانات تلف شده ای هستند كه اجساد آنها به صورت اهدايی به موزه آورده می شود.
وی در خصوص پیکره قلب جاسازی شده در این موزه بیان کرد: بزرگترين پيكره قلب و عروق تمام الكترونيك جهان باوزنی حدود سه تن و اندازهای حدود 46 هزار و 292 برابر قلب طبيعی در مدت 40 ماه ساخته شده که تمام اجزاء اين قلب مانند قلب طبيعی ضربان و حركت دارد و بيش از 600 نوع بيماری قلبی و عروقی را به 2 شكل نوری و واقعی نشان می دهد.
وی ضمن دعوت از اقشار مختلف مردم برای بازديد از موزه، خاطر نشان کرد: علاقه مندان در صورت تمايل می توانند روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8:30 تا 14 پس از هماهنگی با حراست دانشگاه از موزه بازدید کنند.
چاپ 700 عنوان کتاب در چاپخانه دانشگاه شهید چمران
همچنین در این تور رسانه ای خبرنگاران از چاپخانه دانشگاه شهید چمران اهواز بازدید کردند.
علی شفیعی رئیس اداره چاپ و انتشارات دانشگاه شهید چمران اهواز، در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این چاپخانه از زمان تاسیس خود در سال 48 به تولید محصولات علمی و چاپ کتاب پرداخته است.
وی با بیان اینکه تا سال 59 و آغاز جنگ تحمیلی چاپ کتاب در این مرکز ادامه داشت، افزود: اما در دوران جنگ این مرکز نیز همانند دیگر واحدهای دانشگاه در خدمت دفاع مقدس قرار گرفت و تولید کتاب برای مدت کوتاهی در آن متوقف شد.
شفیعی، از فعالیت دوباره چاپخانه در سال 61 خبر داد و افزود: در مجموع از آغاز فعالیت این مرکز تاکنون نزدیک به 700 عنوان کتاب بدون در نظر گرفتن مجلات علمی و نشریات چاپ شده است.
وی با بیان اینکه انتشارات دانشگاه علاوه بر مجموعه چاپخانه مجموعه فروش و مجموعه پیش از چاپ را نیز در بر دارد، بیان کرد: به جز محصولات علمی، اوراق اداری و آموزشی نیز در این مرکز چاپ می شود.
نظر شما