ایران محور پایداری در منطقه است/۲۵ بهمن؛برگزاری همایش تبیین بیانات رهبری در نیروی دریایی

خبرگزاری شبستان: دریادار سیاری با بیان اینکه ایران محوری برای پایداری صلح و امنیت در منطقه است، گفت: تمام کشورهایی که به دنبال برهم زدن امنیت تنگه هرمز بودند ناامید شده‌اند.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش در حاشیه بازدید ولایتی با فرماندهان عالیرتبه این نیرو از خبرنگاران گفت: جمهوری اسلامی ایران در سطح دریا به طور کامل امنیت را برقرار کرده‌اند و تمام کشورهایی که به دنبال برهم زدن امنیت تنگه هرمز بوده‌اند کاملاً ناامید شده‌اند.

جمهوری اسلامی با اقتدار در جهت برقراری امنیت در منطقه به ویژه مناطق حساس اقدام می‌کند.

وی در مورد اینکه ایران محوری برای پایداری امنیت در سطح منطقه است اظهار کرد: قطعاً این موضوع تایید ماست آنچه که شما امروز در موقعیت دریا از جمهوری اسلامی می بینید نمونه عینی است ایران در جهت برقراری امنیت در منطقه آنچه را که می‌توانسته در زمین و دریا به کار گرفته است و در این جهت به کمک سایر کشورها نیز اقدام کرده است.

وی ادامه داد: امروز اگر کمک مستشاری جمهوری اسلامی به سوریه است این نشاندهنده توان جمهوری اسلامی در بعد مستشاری و برقراری امنیت در منطقه است در مورد کمک مستشاری به عراق نیز همینگونه است.

وی ادامه داد: امروز بحث دریا و امنیت آن برای تمام کشورهای دنیا مهم است و ما تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا این امنیت را حفظ کنیم امروز دریا اهمیت زیادی را در عرصه تجارت جهانی دارد در حوزه تنگه هرمز و خلیج فارس و شمال اقیانوس هند امنیت برقرار است.

دریادار سیاری گفت: ما همیشه گفته ایم می توانیم با تمام کشورهای خلیج فارس و شمال اقیانوس هند ارتباط داشته باشیم و توانسته ایم امنیت صددرصد را به عرصه اجرا بگذاریم.

وی در مورد ارتباط با سایر کشورها گفت: ایران در رزمایشهایی که در سطح دریا برگزار می‌کند اولین پیامی را که به کشورها ارسال می کند پیام صلح و دوستی است و از کمک سایر کشورها نیز در این امر حمایت می‌کند.

دریادار سیاری ادامه داد: 1 و 2 دیماه رزمایش امداد و نجات با کشور عمان در شرق تنگه هرمز برای برقراری امنیت تمام کشتیها برگزار می‌شود. و ما با تمام کشورها که در جهت امنیت اقدام می کند همکاریهای لازم را داریم و تمام کشتیهایی که در منطقه عبور و مرور می کنند در امنیت کامل هستند.

وی گفت: مهمترین منطقه که امروز مورد تهدید تروریست دریاست خلیج عدن، باب المندب و خلیج سرخ است که بسیاری از کشورهای جهان خودشان برای برقراری امنیت در آنجا حضور دارند.

وی اظهار کرد: در مدتی که ناامنی ایجاد شد جمهوری اسلامی 3 هزار کشتی را تا به امروز به سلامت از منطقه عبور داده است و برای کمک به کشورهای دیگر نیز به 22 فروند کشتی سایر کشورها کمک کرده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در مورد تبیین بیانات رهبر انقلاب و منویات رهبری در نیروی دریایی گفت: به همین منظور در 25 بهمن در راستای تبیین تدابیر رهبری در ارتباط با دریا و نیروی دریایی همایشی برگزار می‌شود.

وی افزود: بحث دریا و نیروی دریایی در مقاطع گوناگون از اهمیت بالایی برخوردار بوده است و برای پیشرفت کشور پیشرفت دریامحور کشور مدنظر است اینکه در ظرف صدسال اخیر از دریا دور شده‌ایم باید ببینیم به چه علت بوده است باید به دنبال توسعه دریامحور کشور باشیم.

وی با اشاره به حضور ایران در سواحل مکران و اقیانوس هند گفت: همایش تبیین بیانات رهبر انقلاب 25 بهمن در تهران پیرامون اهمیت دریا برای پیشرفت دریامحور کشور و توسعه نیروی دریایی برگزار می‌شود.

وی در مورد پژوهش در نیروی دریایی گفت: نیروی دریایی نیروی تجهیزات محور است امروز اگر پژوهشی انجام می شود در بحث ساخت زیردریایی هاست ناوشکن‌هاست اقدامات موثری داشته‌ایم و این پژوهش‌ها به طریق مطلوبی در دانشگاه و نیروی دریایی به نتیجه رسیده است پژوهشها زمانی موثر هستند که تبدیل به محصول شوند و در کشور مورد استفاده قرار گیرند.

وی ادامه داد: در سال 88 روزی ناوشکن آرزوی نیروی دریایی و هر کشوری بود اما امروز شاهد این اقدامات هستیم که پژوهشها به نتیجه رسیده است و محصول آنها مورد استفاده قرار گرفته و ناوشکن‌ها در ماموریت هستند در بحث زیردریایی و ناو موشک‌انداز و مهمات هوشمند و تجهیزات موردنیاز دریا بحث پژوهش مطرح است ما امروزه دهها موضوع پژوهشی را در مرکز پژوهش جبران می کنیم و به محصول تبدیل می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوال دیگر شبستان در ارتباط با صادرات محصولات نظامی نیروی دریایی گفت: کار صادرات مربوط به وزارت دفاع است و آنها می توانند در ارتباط با سایر کشورها در امر صادرات اقدام کنند.

دریادار سیاری با بیان اینکه امروز پژوهش در نیروی دریایی کاملاً به محصول تبدیل می شود در مورد ارتباط و دیدار نظامی با سایر کشورها گفت: در هفته گذشته دیدار با هئیت چینی را داشته‌ایم و در هفته پیش رو نیز دیدار با هیئت عمانی و هندی را خواهیم داشت و این دید و بازدیدها ادامه دارد. دلیل ان این است که ما در عرصه دریا ارتباطات گسترده‌ای با کشورهای حاشیه خلیج فارس داریم.

وی اظهار کرد: ناوگروه چینی از توان دریایی ما بازدید کرده‌اند همچنین ناوگروه روسی نیز از توان دریایی ما بازدید کرده‌اند.

وی اظهار کرد: ناوگروه چینی هیئت آموزشی بوده اند که از امکانات آموزشی و پژوهشی نیروی دریایی بازدید کرده‌اند و برای آنها توان دریایی ما جای تعجب بود و آنها گفته اند هیچ نیازی به آموزش از طریق سایر کشورها نداریم.

وی گفت: هیئت چینی اذعان کرده‌اند نیروی دریایی ایران تمام توان آموزشی و تربیتی برای پاسخگویی به تمام نیازهای دریایی خود را دارند.

وی در مورد ارتباط با کویت نیز گفت: نیروی دریایی جمهوری اسلامی آمادگی خود را برای همکاری با نیروی دریایی کویت اعلام می‌کند.

 

کد خبر 508621

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha