به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، توماس موشيگ شب گذشته (۲۹آذر) در نشست با فعالان اقتصادی خراسان جنوبی اظهار داشت: در ارتباط با همکاریهای تجاری اتریش حدود 60 درصد تولید ناخالص ملی اتریش مربوط به موارد صادراتی است.
وی بیان کرد: بخش اقتصادی وزارت امور خارجه اتریش در کشورهای مختلف مشغول به کار است و در شعبه تهران بیش از 10 نفر در همکاریهای صادرات و واردات و شرکتهای دانش بنیان و صادرات مجدد مشغول به کار هستند.
رايزن اقتصادي سفارت اتريش در تهران با اشاره به اینکه اتریش تنها به دنبال صادرات محصولات به ایران نیست، گفت: بلکه به دنبال پیدا کردن شرکای خوب در ایران است و در سالهای قبل روابط کاهش پیدا کرده بود اما در سال جاری بالغ بر 20 درصد رشد در همکاریهای دوجانبه وجود داشته است.
موشیگ به شرکتهای تولیدی صادرات محور اتریشی اشاره کرد و بیان داشت: بالغ بر 450 هزار شرکت تولیدی صادرات محور در اتریش وجود دارد که بسیاری از آنها جزو بنگاههای کوچک تولیدی هستد و اتریش در 3 زمینهی دارو، ماشین آلات و خدمات بهداشت و صنعت صاحب نام است.
وی خاطر نشان کرد: در ماههای آینده هیاتهای مختلفی در زمینههای نفت، صنعت، توریست، دارو و ماشین آلات به ایران سفر خواهند کرد.
امیر فرامرزی نائب رئیس اتاق بازرگانی بیرجند نیز اظهار داشت: در خراسان جنوبی ظرفیتهای بالقوهی زیادی برای برقراری همکاریها وجود دارد.
وی بیان کرد: یکی از ظرفیتهای خراسان جنوبی تولید زرشک، عناب، زعفران است و می تواند در توسعه تجارت با اتریش نقش موثری داشته باشد و همه ساله تعداد قابل توجهی فرش دستباف به اروپا صادر می گردد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با بیان اینکه خراسان جنوبی یکی از قطبهای تولید کاشی و سرامیک در کشور است، گفت: این موضوع نشاندهندهی نقش بالقوهی استان در بخش صنعت است و اتریش دروازهی ورود به اروپا است و می توان زمینههایی برای همکاری ایجاد کرد.
فرامرزی به مزایای همکاریهای دو طرفه اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر کشورهای زیادی آماده برای سرمایه گذاری در ایران هستند و این موضوع نشان دهندهی اعتماد آنها برای سرمایه گذاری در ایران است و خراسان جنوبی آمادگی خود را برای همکاری با اتریش در زمینهی شناسایی و معرفی پتانسیلهای این استان و تجارت و مبادلات بازرگانی اعلام می کند.
وی خاطر نشان کرد: حدود 5/4 میلیون یورو تجهیزات برای کارخانه سیمان از اتریش خریداری شده شده بود و این کارخانه در مرز افغانستان راه اندازی خواهد شد.
نظر شما