زمینه خواهر خواندگي بيرجند با يكي از مراكز استاني اتريش فراهم است

خبرگزاری شبستان: استاندار خراسان جنوبی از شهردار بیرجند خواست زمینه های لازم برای خواهرخواندگی بیرجند با یکی از مراکز استانی کشور اتریش را فراهم کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، وجه اله خدمتگزار امروز (۳۰ آذر) در نشست معرفی فرصت های اقتصادی و سرمایه گذاری خراسان جنوبی و بررسی زمینه های همکاری دو جانبه با جمهوری اتریش گفت: امیدواریم خراسان جنوبی را با همه قابلیت ها و ظرفیت های آن شناخته باشید.

 

وی با اشاره به اینکه سفر سفیر اتریش به خراسان جنوبی آغازی برای تعمیق روابط ایران و اتریش باشد،‌افزود: ارتباط دیپلماتیک ایران و اتریش به دوران صفویه برمی گردد و حضور سفارتخانه بین دو کشور با سابقه ۱۴۰ سال، حکایت از ارتباط صمیمی ایران و اتریش دارد.

 

استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه کشور اتریش در اروپا از موقعیت ممتاز سیاسی و از قابلیت اقتصادی خوبی برخوردار است، گفت: با روابط خوبی که بین دو کشور اتریش و ایران وجود دارد امیدواریم فرصتی فراهم شود تا دو کشور با رعایت احترام متقابل از ظرفیت های اقتصادی و تجاری یکدیگر بهره مند شوند.

 

وی به سفر رئیس جمهور اتریش به ایران در شهریور امسال اشاره کرد و ادامه داد: میزبانی این کشور از گروه ۱+۵ حکایت از موقعیت ممتاز این کشور و ارتباط خوب اتریش با ایران دارد.

 

خدمتگزار گفت: ۳۰ هزار نفر از ایرانیان که در اتریش در حوزه تجارت و تحصیل فعالیت می کنند مشتاق هستند که امکانی برای آنها فراهم شود تا در خراسان جنوبی سرمایه گذاری کنند.

 

وی اظهار امیدواری کرد: شهردار بیرجند از سفر سفیر اتریش به استان استفاده کند و زمینه ایجاد خواهرخواندگی بین بیرجند و یکی از مراکز اتریش انجام شود.

 

به گفته وی ایران یکی از کشورهای بزرگ و قدرتمند منطقه است که از امنیت و آرامش خوبی برخوردار است و از حیث سرمایه گذاری و اقتصادی ظرفیت های زیادی دارد که نگاه جهانیان به ایران معطوف شده است و امیدوارم اتریش از این فرصت ایجاد شده استفاده کند و گام های خوبی برای تعامل و همکاری با ایران بردارد.

 

استاندار خراسان جنوبی گفت: علی رغم هشت سال جنگ تحمیلی و تحریم های ناجوانمردانه از سوی غرب بر علیه ایران، اما با مدیریت دولتمردان و مقاومت مردم، توانستیم بر روی پای خود بایستم و به عنوان کشوری توانمند در دنیا حرفی برای ایجاد ارتباط صمیمانه با کشورها با حفظ احترام داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: خراسان جنوبی استانی دانشگاهی است که با وجود دانشجویان فارغ التحصیل و بهترین اساتید می تواند خدمات فنی و مهندسی ارائه کند.

 

خدمتگزار با اشاره به ثبت برخی از آثار استان در یونسکو افزود: از نظر توریستی و گردشگری کویرها و روستاهای تاریخی خوبی در خراسان جنوبی وجود دارد که می تواند رغبت خوبی برای حضور گردشگران در این استان ایجاد کند.

 

وی خاطرنشان کرد: مدیران استان آمادگی دارند تمامی زمینه های همکاری با بخش خصوصی در حوزه اقتصادی، گردشگری و سرمایه گذاری در داخل و خارج کشور را فراهم کنند.

 

نماینده دولت در خراسان جنوبی گفت: کشور آلمان و چین در شهرهای بیرجند،‌ فردوس، طبس و خوسف سرمایه گذاری کرده اند و این نشان از قابلیت ها معدنی استان دارد.

 

وی با اشاره به اینکه وجود بازارچه های مرزی و داشتن مرز مشترک با کشور افغانستان ظرفیت بزرگ دیگری برای استان خراسان جنوبی است، ادامه داد: در حوزه کشاورزی با داشتن ۸۰۰ گونه گیاه دارویی می توانیم بافراوری و تولید در حوزه پزشکی موثر واقع شود.

 

وی خاطرنشان کرد: در حوزه معدن نیز ۲ میلیارد تن ذخایر معدنی در خراسان جنوبی وجود دارد که با فراوری زغال سنگ و سنگ های تزیینی می توانیم بازار خوبی ایجاد کرد.

 

خدمتگزارگفت: شرکت های دانش بنیان در حوزه پارک های علم و فناوری در خراسان جنوبی وجود دارد که می توان تبادل دانش علمی برای علاقمندان به این حوزه داشته باشند.

 

سید مهدی رمضانی مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: استقرار استان در مسیر بزرگراه های آسیایی، و وجود منطقه ویژه اقتصادی در مرکز استان و در مرز ایران و فغانستان، وجود ۲گمرک رسمی و ۴ بازارچه مرزی و امکان بهره گیری از انرژی های تشدید شونده بادی و خورشیدی از جمله قابلیت ها و پتانسیل های خراسان جنوبی هستند.

 

وی افزود: قابلیت های تولید فراوری محصولات کشاورزی استان از جمله عناب و زعفران، پرورش ۱۵ درصد جمعیت شتر کشور، ۷ شرکت سهامی و زارعی در استان، وجود چرخه کامل تولید مرغ بومی از دیگر قابلیت های کشاورزی هستند.

 

رمضانی به ظرفیت ها و قابلیتهای استان در بخش صنعت اشاره کرد و گفت: وجود ۲۰ شهرک صنعتی فعال در استان و مراکز آموزش عالی و دانشگاهی و نیروهای جوان تحصیلکرده از دیگر ظرفیتهای این بخش است.

 

وی سیمان، لاستیک، شمش منیزیم، زغال سنگ، کاشی، سرامیک، را از جمله مهمترین تولیدات استان ذکر کرد و ادامه داد: مهمترین قابلیتهای سرمایه گذاری در صنعت استان شامل صنایع فلزی و غیرفلزی با ظرفیت بیش از یک و نیم میلیارد تن است.

 

 

 

کد خبر 509322

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha