لباس اقوام پیش از انقلاب مورد تهاجم قرار گرفت/ تاکید بر کاربردی شدن لباس اقوام

خبرگزاری شبستان:دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر کاربردی کردن لباس اقوام ایرانی تاکید کرد و گفت: توسعه لباس اقوام ایرانی و کاربردی کردن آن از جمله اولویت های در نظر گرفته شده برای لباس در کارگروه است .

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست جشنواره پیوند پوشاک اقوام ایرانی با حضور محمدعلی معلم دامغانی، رییس فرهنگستان هنر، حمید قبادی، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و اکرم پوراگی، سرپرست موسسه فرهنگی و هنری صبا پیش از ظهر امروز دوشنبه 30 آذر در فرهنگستان هنر برگزار شد.

 

 

 

در این نشست حمید قبادی ، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: یکی از سیاست های مهم کارگروه ساماندهی مد و لباس همکاری و مشارکت با سازمان دولتی، غیردولتی و عمومی است و طی این مدت تلاش کرده است با برنامه های متعدد از رویدادهای فرهنگی حمایت کند، در همین راستا می خواهد سیاست محوری ایجاد نگرش منطقی به موضوع مد و لباس را عملیاتی کند.

 

وی افزود: لباس نقش  بسیار موثر و سرنوشت ساز و پل ارتباطی بین فرهنگ ها تلقی می شود و علاوه بر کارکردهای متعدد؛ لباس کمک می کند که سنت های دیگر هم بروز و ظهور پیدا کند که این دفعه این امر با پیوند گره خورده است.

 

 

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس اظهار داشت: در جشنواره پیوند پوشاک اقوام ایرانی تعدادی از استان ها مشارکت دارند و قرار است در دوره های بعد تعداد استان ها افزایش پیدا کند. در این جشنواره همچنین می خواهیم نقش لباس را در سنت ها در جغرافیای ایران بررسی کنیم، فرهنگستان هنر نقش تعیین کننده ای در کنار سایر دستگاه ها در حوزه پوشاک دارد.

 

قبادی خاطر نشان کرد: موضوع لباس اقوام در کارگروه ساماندهی مد لباس نه تنها به عنوان فعالیت بلکه به عنوان یک سیاست در نظر گرفته شده است؛  سیاست توسعه لباس اقوام ایرانی از جمله اولویت های در نظر گرفته شده برای لباس است، این لباس نقش و جایگاه مهمی دارد. در این راستا به سمتی حرکت می کنیم که لباس اقوام حالت کاربردی پیدا می کند که همشهریان آن استان ها با کمال احترام آن لباس را بپوشاند پیش از انقلاب لباس مورد تهاجم قرار گرفت و لباس آن استانها  استفاده نشد، برابر سوابق تحقیقاتی ما یکی از ارکان مقاومت پیش از انقلاب لباس اقوام بوده است، تهاجم به لباس یکی از برنامه های قبل از انقلاب برای عملیاتی شدن تهاجم فرهنگی بوده است، لباس اقوام در جایگاه مقاومتی قرار گرفت، در برخی از استان ها دچار وادادگی شدیم، لباس اقوام را می خواهیم با نقش کاربردی احیا کنیم، لباس اقوام امروز ظرفیت کاربردی پیدا کرده است.

 

قبادی از انتشار ژورنال اکترونیکی لباس اقوام ایرانی خبر داد.

 

 

دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس  درباره تعیین قیمت پارچه  لباس اقوام ایرانی اظهار داشت: یکی از فاکتورهای اصلی در کاربردی کردن لباس اقوام پارچه است، کار جدیدی را با معاونت صنایع دستی آغاز کردیم که مسیر کاربردی کردن پارچه را فراهم کرده ایم 2 پارچه این اتفاق برایش افتاده است پارچه شهربانی با رعایت پایه ایضایی به تولید صنعتی رسیده است، پارچه دارایی بافی استان گلستان قابلیت صنعتی شدن پیدا کرده است. لزوما همه پارچه ها امکان صنعتی شدن ندارند، زری بافی و گلابتون امکان صنعتی شدن ندارند، واسطه هایی مامور شدند که ارتباطی برقرار کنند. امیدوارم ما بتوانیم از 15 پارچه مورد بررسی 5 پارچه را تولید صنعتی کنیم؛ وارد بازار کنیم یک مشکل جدی در این 2 نوع پارچه ها هست که محدودیت در طراحی است هر چقدر در رنگ دست باز است اما در طراحی مشکل است همین قدرت بهره برداری تولیدکنندگان را محدود می کند.

 

 

قبادی همچنین گفت: فعالیت های آیینی اقوام با ارزش های دینی و اسلامی ما منطبق است، در همه برنامه ها کلیه فعالیت های کارگروه زیر نظر کارشناسان دینی  انجام می شود که تعارضی در فعالیت ها نباشد، حتی مادر فعالیت های مد و لباس استفتاء شرعی داریم.

 

 

گفتنی است، جشنواره پیوند پوشاک اقوام  با همکاری فرهنگستان هنر، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان فنی و حرفه ای کشور برگزار می شود.

 

جشنواره پیوند پوشاک اقوام 6 دی ماه در نگارخانه مجموعه فرهنگی و هنری آسمان  به آدرس خیابان شهید فلاحی بالاتر از خیابان شیرکوه پلاک 47  افتتاح می شود و ازدیدکنندگان از 6 تا 16 دی ماه از 1 صبح تا 18 عصر به جز روزهای تعطیل  می توانند به این مکان مراجعه کنند.

کد خبر 509396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha