از راه اندازی مدارس خصوصی با محوریت مساجد تا تشکیل صندوق جمعیت

خبرگزاری شبستان: طرح مطالعاتی درهر مسجد، فراهم کردن وسایل بازی کودکان در حیاط مسجد، سهیم کردن زائران و مجاوران در ساخت مسجد و راه اندازی مدارس خصوصی با محوریت مساجد از جمله ایده هایی است که می توان به منظور جاذبه مندی مسجد استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان: برای افزایش کارکرد مساجد بسان گذشته، باید مسجد را به زندگی مردم وارد کنیم، این امکان با یاری ائمه جماعات و معتمدین محل است که اجرایی می شود چراکه از این مسیر می توان بسیاری از فعالیت های عبادی و خیرخواهانه را از طریق مساجد در سطح محله ها اجرایی ساخت. توجه به این مولفه ها در راستای جذب حداکثری طرح های مسجدی از سراسر کشور و تکمیل و غنی سازی بانک ایده های مسجدی تاثیر گذار است و در دست یابی به مسجد طراز اسلامی نقش مهمی دارد.  بخشی از ایده های مسجدی به شرح زیر است:

 

کاشت درختان میوه

کاشت درخت انجیرو سایر درختان پر ثمر جهت جذب کودکان به مسجد

 لازم است این اقدام هرسال در قبل از عید نوروز صورت گیرد.

 

تألیف دایره المعارف ایده های مسجدی

دایره المعارف یا یک بانک کاغذی کامل یا یک نرم افزار کاربردی تهیه شود و همه ایده ها در آن تجمیع شود. سپس در اختیار مسئولان مسجدی قرار داده بشود. هر فردی بنا بر اقتضائات محلی و توانمندی های بومی از این گلستان گلی بچیند و آن را ببوید و ان ایده را عمل نماید.

 

تشکیل صندوق جمعیت در مساجد

ثبت اطلاعات دقیق از تمام افراد عضو در گروه (نام، نام خانوادگی،شماره شناسنامه، کدملی، شماره تماس موبایل و منزل و آدرس محل زندگی و کار)

۲. تهیه دونسخه از اطلاعات که یکی در اختیار مجری گروه و دیگری در اختیار متولی مسجد باشد.

۳. برای گره خورن این طرح مالی با معنویت حاکم بر فضای مسجد , قبل قرعه کشی تلاوت قرآن و پایان مراسم با دعا سلامتی امام عصر(عج) و دعاخوانی به انتخاب مجری طرح همراه گردد.

۴. این طرح در ابتدا به شکل سهم های کم ده هزارتومانی و پنجاه هزارتومانی و صد هزارتومانی و در بازه های زمانی اجرای طرح در مدت شش ماهه و یک ساله صورت بگیرد.افراد خوش حساب که سهم خود را به موقع پرداخت نمایند در دوره های بعدی با سهم های بیشتر حق شرکت خواهند داشت.

 

راه اندازی مدارس خصوصی با محوریت مساجد

در این طرح دانش آموزان از سن هفت سالگی تا اتمام مقطع راهنمایی در مدرسه با مبانی اسلامی و انقلابی آشنا شده و با مفاهیم دینی با محوریت مسجد علقه پیدا می کنند به طوری که این مفاهیم در ذهن و شخصیت آن ها ملکه میشود البته این طرح نیاز به برنامه منسجم و مدون دارد.

 

 لیوان وضو با یک قورت اضافه (یک جرعه آب اضافه)

توی مساجد و وضو خونه ها در کنار شیرآب یک لیوان توی یک پایه بزاریم و بالای شیر ها بنر و اطلاعیه چاپ کنیم و بنویسیم با یک لیوان آب هم میشه وضو بگیریم، باور نمی کنید همین الان امتحان کنید.

 

قرار دادن کودکان و نوجوانان به عنوان مکبر نماز ها

برای جلوگیری از رقابت نادرست بین بچها باید برنامه ایی درست کرد و درب مسجد زد.

 

تریبون آزاد نوجوانان و جوانان مسجدی و بسیجی

هر هفته در مورد کتاب هفته که توسط مربی معرفی شده و توسط نوجوانان و جوانان خوانده شده بحث می شود و نتیجه گیری شده که این امر خود به تقویت فن بیان آن ها نیز کمک شایانی می کند.

 

 پایگاه اطلاع رسانی بچه های مسجد

پایگاه اطلاع رسانی و شبکه اجتماعی بچه های مسجد از سال ۱۳۹۱ با هدف ترویج معارف اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله و اشاعه اندیشه های پاک اهل بیت علیهم السلام حول محوریت «مسجد» فعالیت خود را آغاز کرده است. اکنون با توجه به گذشت بیش از یک سال از حضور این پایگاه در عرصه جهانی وب و با اهتمام به تغییرات جدی در فضای سایبر و دگرگونی شرایط و نیازهای مخاطبان و اولویت های اطلاع رسانی و همچنین رشد فزاینده ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در مرکز (نور)، حمایت و توسعه زیرساختهای این سایت ضروری است.

 

انتخاب یک نام مسجدی برای هر جوان

می توان به بچه های مسجد پیشنهاد کرد که یک نام مسجدی برای خود داشته باشند این امر می تواند برای آنها که احیانا نام مذهبی ندارند جالب و مفید باشد. اسامی مسجدی را می توان از شیعیان صدر اسلام و زمان ائمه انتخاب کرد مثل حجربن عدی.عمار،یاسر، بهلول، مفضّل و... بچه ها تشویق می شوند هم مرام و مسلک شخصیت نام انتخابی شان گردند و این اسامی شور و نشاط به محیط مسجد ببخشد.

سهیم کردن زائران و مجاوران در ساخت مسجد

می توان با ایجاد یک پایگاه مجازی و افتتاح حساب بانکی اقدام به جمع آوری کمک های نقدی مردم در این امر جهادی باشیم. این کمک ها اگر چه ممکن است در مقابل هزینه های سرسام آور ساخت مسجد ناچیز باشد اما باعث ایجاد حس شراکت مردم در طرح باشد. همچنین با تشکیل گروههای مردمی و جهادی می توان همچون گروههای جهادی از تجربه ساخت به دست مردم در این امر استفاده کرد. این اقدام می تواند در ایجاد حس مشارکت در مردم کمک کند. همچنین با مشارکت مردم در این اقدام خداپسندانه ولو به صورت اندک می توان در ایجاد یک موج عظیم مردمی در زمینه ساخت زیر ساخت های فرهنگی در شهر مشهد و کل کشور سهیم بود.

 

وسایل بازی کودکان در حیاط مسجد

در این ایده، مومنین نمازگزار با هماهنگی امام جماعت مسجد، چندین وسیله بازی در حیاط مسجد قرار داده‌اند، تا کودکان موقع برنامه‌های مسجد، مثل نماز جماعت، مشغول تفریح و بازی شوند و برای مومنان نمازگزار مزاحمت ایجاد نکنند.

ترغیب کودکان به حضور در مسجد و کم‌کم انس گرفتن آن‌ها با مسجد از دوران کودکی ترغیب بیشتر والدین به حضور در مسجد به بهانه کودک‌شان

باید مساجدی این ایده را اجرایی کنند، که حیاط وسیعی دارند و می‌توانند بخشی از آن را به این کار اختصاص دهند. در غیر این صورت، این ایده موجب آزار مومنین و نارضایتی ایان خواهد بود.

وسایلی که اهالی یکی از مساجد نصب کرده‌‌اند، تاب، سرسره، الاکلنگ می‌باشد.

باید سعی کرد این وسایل دور از فضای داخلی مسجد، یا در حیاط حسینیه کنار مسجد نصب گردد.

بباید توجه داشت، که کودکان، کاملا با فضای مسجد بیگانه نمانند و گاهی در برخی مراسم‌ها مثل سینه زنی آن‌ها را سازمان‌دهی کنیم و وارد برنامه شوند.

باید بگونه‌ای برنامه‌ریزی شود که این بچه‌ها در سنین بالاتر و دوره دبستان هم در قالب گروه‌هایی متشکل و منسجم، در برنامه‌های مسجد شرکت نمایند و بعد از طی سنین کودکی از مسجد فاصله نگیرند.

طرح مطالعاتی

برگزاری جلساتی با محور کتب استاد مطهری (طرح مطالعاتی) برای رشد فکری جوانان و نوجوانان به اسلام

پيامبر اکرم (ص): اطاعت از فرمان الهی و پرستش ذات اقدس او بر اثر علم است، خير دنيا و آخرت در پرتو علم بدست میآيد، و شرّ دنيا و آخرت از جهل و نادانی دامن گير انسان میشود.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 509585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha