محمد شریفی، نماینده استان مرکزی در رشته حفظ 10 جزء سی و هشتمین دوره مسابقات قرآن کریم در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان با بیان اینکه بزرگترین تأثیر قرآن در میان جوامع و انسان ها اشاعه فرهنگ محبت و مهربانی است، گفت: بنا بر توصیه قرآن انسان ها باید نمادی از عشق و مهربانی نسبت به خدا و یکدیگر باشند، آنجا که می فرماید رُحَماءُ بَينَهُم
وی تلاوت قرآن و انس با این کتاب الهی را زمینه ساز رسیدن انسان به نشاط معنوی و بهجت درونی دانست و خاطرنشان کرد: همه این فواید زمانی که انسان ها از ظاهر عبور کرده و به ظاهر و عمق قرآن راه یابد، بیشتر می شود تا آنجا که انسان به مقام عبودیت محض در برابر خداوند می رسد.
شریفی در ادامه با اشاره به مدیریت خوب مسئولان و میزبانی موفق استان کرمانشاه در سی و هشتمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم افزود: شاید مهمترین نقطه قوت این مسابقات داوری عادلانه مطابق با آیین نامه جدید است. در دوره های گذشته شاهد بودیم گاهی برخی متسابقین به دلیل یک درصد یا 2 درصد نمره کمتر از کسب رتبه و جوایز باز می ماندند این در حالی است که در این دوره با لحاظ شدن مدل سطح بندی جدید تمام افرادی که نمره حد نصاب را کسب کرده باشند حایز رتبه های ممتاز و عالی می شوند.
وی با بیان اینکه ارایه کد (شناسه) به هر یک از شرکت کنندگان به طوری که حتی داوران نیز آنها را نمی شناختند روند مسابقات را به عدالت نزدیک تر کرده است، ادامه داد: با تمام این اوصاف به دلیل ناآشنایی متسابقین با آیین نامه جدید داوری مسابقات اعتراضاتی به وجود آمد که البته طبیعی است.
نماینده استان مرکزی در رشته حفظ 10 جزء سطح کیفی مسابقات را خوب ارزیابی کرد و گفت: روند اجرایی مسابقات با وجود برخی کاستی ها به ویژه در ارتباط با فاصله زیاد بین محل اسکان تا سالن مسابقات و بروز برخی ناهماهنگی ها در نقل و انتقال خوب ارزیابی می شود.
وی افزود: سالن هایی که برای رشته حفظ در نظر گرفته شده است چندان مطلوب نیست هرچند سالن های برگزاری مسابقات رشته قرائت و سالن انتظار مجهز و مطلوب است. شریفی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ در جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: برای رسیدن به این نقطه آرمانی باید مسئولان نگاه یکسانی به تمام رشته ها داشته باشند این در حالی است که نگاه ها بیشتر متوجه رشته های قرائت و حفظ کل است.
وی با اشاره به برخی نواقص در برگزاری مسابقات قرآنی از جمله وجود برخی موازی کاری ها و ناهماهنگی ها خاطرنشان کرد: باید سازمان ها و نهادهای مختلف با هم افزایی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری و گسترش دانش و فرهنگ قرآنی در کشور تلاش کنند.
نماینده استان مرکزی در رشته حفظ 10 جزء در پایان تشکیل سازمان واحد قرآنی زیر نظر مقام معظم رهبری را زمینه ساز انسجام برنامه ها و فعالیت های قرآنی دانست و گفت: نباید افراد دارای چند مشغله کاری متصدی برنامه ها و سازمان های قرآنی شوند زیرا تعدد مشاغل آنها مانع از بروز نوآوری و خلاقیت در مسابقات می شود.
نظر شما